Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | OKURKOVÉ SOUDEČKY.

INGREDIENCE: 2 velké salátové okurky, 4 lžíce sterilované kukuřice, 4 sterilované sladkokyselé okurky, 4 menší tvrdší rajčata, 2 lžíce strouhaného balkánského sýra, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce sekaného kopru, 1 lžička cukru, sůl, 1 lžička citr. šťávy, 4 lžíce rokfórového dresinku, listy hlávkového salátu a celeru na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Okurky důkladně omyjeme a osušíme. Mají-li příliš tvrdou slupku, raději je oloupeme. Odkrojíme konce a každou překrojíme na čtyři stejně velké díly. Každ ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | PAŠTIKA Z VEPŘOVÝCH JATER A BŮČKU

INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 1 kg libovějšího vepřového bůčku bez kůže, 500 g vepřového masa z plece, 2 vejce, šálek sladké smetany, 200 g poloh. mouky , 200 g slaniny, 2 velké cibule,3 lžičky soli, 1 lžička bílého pepře, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžičky muškátového oříšku.POSTUP PŘÍPRAVY: Játra nakrájíme na pruhy a umeleme ve strojku na maso. Vepřovou plec i vykostěný bůček umeleme dvakrát najemno. Cibuli osmažíme na troše tuku a semeleme spol s masem. Pak vše vložíme ještě do mixéru, ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | PAŠTIKA Z VEPŘOVÝCH JATER A BŮČKU

INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 1 kg libovějšího vepřového bůčku bez kůže, 500 g vepřového masa z plece, 2 vejce, šálek sladké smetany, 200 g poloh. mouky , 200 g slaniny, 2 velké cibule,3 lžičky soli, 1 lžička bílého pepře, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžičky muškátového oříšku.POSTUP PŘÍPRAVY: Játra nakrájíme na pruhy a umeleme ve strojku na maso. Vepřovou plec i vykostěný bůček umeleme dvakrát najemno. Cibuli osmažíme na troše tuku a semeleme spol s masem. Pak vše vložíme ještě do mixéru, ..

ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE | JAHODY VE VLASTNÍ ŠŤAVĚ.

INGREDIENCE: l kg zralých jahod, 400 g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Umyté jahody zbavené stopek rozmixujeme s cukrem. Směs nalijeme do menších lahví, zavřeme a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C. Použít se dají na poháry, do koktejlů nebo do palačinek. ..

OD BABIČKY | DORT OD BABIČKY.

INGREDIENCE: 4 vejce, 250 g polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva, 250 g pískového cukru, 4 lžíce horké vody, 4 lžíce oleje, tuk a mouka na formu, lžíce rumu.Krém: 1/2 l mléka, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, l vanilkový cukr, l žloutek, 150 g másla, 120 g moučkového cukru, 100 g mletých ořechů.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou a olejem dohusta, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec hustý sníh z bílků. Piškot upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Necháme vychl ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si náplň: 250 g vařeného uzeného masa nebo salámu nasekáme nebo nahrubo umeleme, přidáme 1 drobně nakrájenou a na tuku (sádle) usmaženou cibuli a trochu strouhané housky. Bramborové těsto, připravené podle návodu, vyválíme ma pomoučeném stole na placku asi 1 cm silnou, rozkrájíme na čtverce o straně asi 5,5 cm. Na každý čtverec položíme hromádku masové nádivky, okraje těsta spojíme a rukama tvoříme kulaté knedlíky. Vaříme je v osolené vroucí vodě asi 10 minut. Hotové ..

MOUČNÍKY SLANÉ | ŠKVARKOVÉ VDOLEČKY.

INGREDIENCE: 500g hladké mouky, 2 vejce, 2 žloutky, sůl, 50g droždí, mléko, 2 lžíce rumu, 300g škvarků.POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí mléka, špetky cukru a lžíce mouky necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s vejci, solí a vykynutým kváskem, podle potřeby přelijeme mléko a vpracujeme 300 g lisovaných škvarků. Necháme vykynout a rozválíme. Vykrajujeme vdolečky, které na povrchu zdobíme rádýlkem a potřeme ušlehaným vejcem . ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | STAROČESKÁ KALDOUNOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1000g husích drůbků se žaludkem a srdcem, 150g másla, 150g kořenové zeleniny, 50g cibule, celý pepř, 120g hladké mouky, muškátový oříšek, sůl, 1/4 l sladké smetany, 3 žloutky, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Husí drůbky, celý pepř, sůl, kořenovou zeleninu dáme vařit do studené vody. Do připravené světlé máslové zásmažky nalijeme polévku z uvařených drůbků, slabě ochutíme muškátovým oříškem a necháme dobře povařit. Do hotové polévky obereme maso z drůbků, pokrájíme je na kousky a p ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | ZNOJEMSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 5 lžic sádla, 2 středné velké cibule, 1 lžičky mleté sladké papriky 500-600g hovězího masa, sůl, 1-2 sterilované okurky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na větší části sádla zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou sladkou papriku a na kostky pokrájené maso. Opečeme je po všech stranách, osolíme a mírně podlité dusíme do měkka. Do hotového guláše přidáme na nudličky nakrájené okurky a povrch posypeme osmaženými kroužky cibule. ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNÍ PRSA SE ZÁZVOREM.

INGREDIENCE: 1 ks kachní prsa, 50g póru, 10g zázvoru (čerstvý nebo nakládaný), 30g žampiónů, bambusových výhonků, 30g česneku, chilli, 3 lžíce kečup, 1 lžíce cukru, 1 lžíce sojové omáčky, soli, 3 lžíce solamylu, 1 lžíce hl. mouky, 1 vejce, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: kachní prsa vykostíme (kost dáme vařit). Kůží nakrojíme až k masu na drobné kostičky, přidáme lžíci ve vodě namočeného solamylu, osolíme a necháme chvilku odležet. Z vejce , 1 lžíce hl. mouky, 1 lžíce namočeného solamylu, soli a nadrobno ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz