Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | DUŠENÁ KAPUSTA.

INGREDIENCE: 1 kg očištěné kapusty,50g tuku, 25g slaniny,50g cibule,česnek, trochu hladké mouky, sůl, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Z kapusty odstraníme špatné listy, rozkrájíme ji na čtvrtky, odřízneme košťál, nakrájíme na hrubé nudle, dobře vypereme několikrát ve studené vodě, abychom odstranili veškerou nečistotu a necháme odkapat. Pak kapustu vložíme do vařící vody, zamícháme, necháme přejít varem, odcedíme a znovu dáme odkapat. Na drobně krájené slanině a tuku osmahneme do růžova drobně nakrá ..

GULÁŠ RŮZNÝ | LESNICKÝ HOUBOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600 g hříbků nebo jiných hub, 1 větší cibule, 1 lžíce vepřového sádla, 60 g hladké mouky, 0,8 vývaru z masa nebo kostí, 1 lžička sladké mleté papriky, pepř, majoránka, sůl, kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby očistíme, případně kloboučky oloupeme, nakrájíme na kostky, opláchneme v tekoucí vodě a necháme na cedníku okapat. Na polovině sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme mletou papriku a po zapěnění zalijeme vývarem z masa. Na tento základ vložíme připravené houby, o ..

OMÁČKY | SÝROVÉ FONDU – OMÁČKA.

INGREDIENCE: 100g másla, 200g sýru – fontina nebo ementál, 50g mouky, 2 žloutky.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme nakrájený sýr a přilijeme pomalu za stálého míchání trochu vody. Zamícháme a uvedeme do varu. Za stálého míchání přidáme mouku a osolíme podle chuti. Přidáme po troškách zbytek vody. Necháme ještě chvíli povařit. Stáhneme z ohně. Pak vmícháme žloutky. Podáváme k masu - k jakékoliv pečeni v troubě, nakrájené na plátky, nebo krůtí nebo kuřecí prsa na pánvi na sucho ..

MASO TELECÍ | TELECÍ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 4 telecí řízky, 4 plátky šunky, 4 vejce uvařená natvrdo, 200gžampiónů, 2 rajčata, 400g sterilovaného hrášku, sůl, pepř, 50g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na každý dáme plátek šunky a jedno vejce. Řízky zavineme, převážeme nití a na rozpáleném másle opečeme po všech stranách do červena. Žampióny nakrájíme na větší kousky, přidáme spolu s nakrájenými rajčaty k řízkům, podlijeme vývarem z masoxu a dusíme do poloměkka. Před podáváním závitky v polovin ..

ZELENINA | KVĚTÁKOVÉ KARBANÁTKY S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 1 menší květák, asi 250 g vařených brambor, 2 žemle, 1/4 l mléka, 120 g čerstvých na kostičky nakrájených a na másle podušených hub (houby hřibovité, klouzky, holubinky i jiné houby, zvláště ve směsi), 2 vejce, jemné rozsekaná petrželka, pepř, na drobné kostičky nakrájený salám nebo uzené vařené maso, sůl, mletý pepř a strouhanka podle potřeby. Mouka, vejce a strouhanka na obalení a olej na vysmažení.POSTUP PŘPRAVY: Uvařený květák, oloupané vařené brambory, rozkrojené, v mléce namoč ..

RÝŽE | RIZOTO.

INGREDIENCE: 600g vepřového pupku, 2 cibule, mletá sladká paprika, sul, 60g sádla, 280g rýže, 50 g tvrdého sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté maso pokrájíme na kostičky. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, vsypeme papriku, zamícháme a ihned vložíme připravené maso. 0solíme je a dusíme pod pokličkou. Po chvilce maso podlijeme malým množstvím vody. Když maso téměř změklo, přidáme přebranou, propláchnutou a vařící vodou spařenou rýži, zamícháme a podlijeme tak, aby vše bylo zakryté vodou. Přik ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | FRANCOUZSKÁ HOLUBÍ VEJCE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Umeleme na strojku 1/2 kg telecího masa, přidáme k němu nastrouhanou cibuli, trochu nastrouhané citrónové kůry a muškátového oříšku, nasekanou petrželku, osolíme a prohněteme. Do směsi uděláme důlek, do něhož rozklepeme 2 vejce a dáme 4 lžíce v mléce máčené strouhanky a 1 lžíci v mléce máčených ovesných vloček. Vše propracujeme, z hmoty naděláme kuličky velikosti holubích vajec, obalíme je v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a do zlatova vysmažíme v rozpáleném oleji. Na porci ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY 1.

INGREDIENCE: 1 kg studených uvařených brambor, 300g hrubé mouky, 100g krupice, 2 celá syrová vejce, 1 polévková lžíce octa, l čajová lžička soli, 1 polévková lžíce soliPOSTUP PŘÍPRAVY: Brambory si uvaříme den předem (nebo alespoň 6 hodin před vlastní přípravou). Necháme je vystydnout ve slupce. Tu pak odstraníme až před vlastní výrobou knedlíků. A teď už k vaření. Oloupeme a umeleme brambory ve strojku, nebo je nastrouháme na jemném struhadle. Na vále, který poprášíme lehce hrubou moukou, zasype ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | LÍNECKÝ KOLÁČ S MALINAMY (lze použít i jiné plody).

INGREDIENCE: 140 g hl. mouky, 110 g másla, 70 g cukru, 1 vanilkový cukr, 50 g mletých mandlí, 2 žloutky, citrónová kůra, 250 g malinové zavařeniny, 100 g malin, tuk a hrubá mouka na formu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy prosijeme mouku, přidáme jeden žloutek, na kousky nakrájené změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, jemně mleté mandle a nastrouhanou citrónovou kůru. Všechny přísady důkladně promícháme, vyklopíme na vál a vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 min. v chladu o ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | ČERVENÁ ŘEPA SE ZELÍM.

INGREDIENCE: 1 kg červené řepy, l kg bílého hlávkového zelí, 200 g oloupané cibule, 3 lžíce nastrouhaného křenu.Nálev: 1/2 l vody, 1/4 l 8% octa, 2 lžíce soli, 120 g cukru, několik kuliček pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu očistíme, půl hodiny vaříme, pak ji ochladíme, sloupneme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Zelí nakrájíme na proužky, vhodíme do vařící vody, po minutě slijeme a necháme okapat. Křen nastrouháme na jemném struhadle. Vše smícháme, zalijeme nálevem, který jsme si připrav ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz