Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | VÍDEŇSKÉ ROHLÍČKY.

INGREDIENCE: 240g hladké mouky, 180g másla, 120g ořechů, 60g mletého cukru, 2 žloutky, trochu citronové kůry, 1 vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosejeme na kuchyňskou desku, do vytvořeného důlku dáme žloutky, cukr, citronovou kůru. Máslo nakrájíme na kousky a rozložíme kolem do mouky, přidáme strouhané ořechy a vymícháme těsto. Necháme asi 1 hod. odpočinout a potom tvarujeme rohlíčky, které pečeme ve středně teplé troubě. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | CIKÁNSKÉ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: 5 lžic oleje, 400g vepřové kýty (nebo kuřecího masa). Směs: 1 větší cibule, 5 vajec, 4 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička kari, 1 lžíce sójové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na menší pružky. Všechny ingredience ze směsi smícháme a necháme odležet asi den v lednici. Poté vytvarujeme malé placičky a smažíme je z obou stran na oleji. Příloha: chléb nebo brambory. ..

OD BABIČKY | BRYNZOVÉ HALUŠKY

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme 1 kg syrových brambor, omyjeme je a jemně postrouháme. Vodu, kterou vypotily, nesléváme, ale přisypeme do všeho 450g polohrubé mouky, rozklepneme dvě vejce, osolíme a promícháme. Protože speciální cedník s velkými oky se dostane jen na Slovensku, protlačíme toto těsto struhadlem s velkými oky do vařící slané vody. Za stálého míchání vaříme asi 6 minut. Pak halušky scedíme a vložíme do kastrolu s rozpálenou slaninou. Promícháme, přidáme rozdrobenou brynzu a podáváme s ky ..

ZELENINA | SÁRMY 2.

INGREDIENCE: Hlávka zelí, 500g rajčat, 1 kg mletého masa, 250g rýže, 2 vejce, cibule, 5 stroužků česneku, čubrica, sůl, ml. pepř, kmín, ml. červená paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata pokrájíme, posolíme, rozvaříme, propasírujeme. Nemáme-li kysanou hlávku zelí, můžeme použit syrovou. Rozebereme celou hlávku na listy, dáme na chvíli povařit do vody s octem a solí. Potom listy od košťálu seřízneme, aby šly pěkně smotat. Z mletého masa, vejce, rýže, cibule, utřeného česneku a koření uděláme hmotu. ..

RYBY FILÉ | OBALOVANÉ FILÉ SE SÝREM.

INGREDIENCE: 500 g filé z tresky, sůl, 30 g hladké mouky, 1 vejce, 50 g strouhaného sýra, 70 g strouhanky, šálek oleje POSTUP PŘÍPRAVY: Řezy z ryby osolíme, obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci, ve strouhance promíchané se sýrem a na oleji dozlatova usmažíme. Smaženou rybu podáváme s brambory a se zeleninovým salátem. ..

RÝŽE | AFRICKÁ RÝŽE.

INGREDIENCE: 2 šálky rýže, 2 cibule, 8 středních rajčat, olej, 1 lžíce másla, sůl, pepř, 4 šálky vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme nadrobno a na horkém oleji s máslem osmahneme dožluta. Rajčata spaříme ve vařící vodě, polijeme je studenou vodou a sloupneme slupku. Pak je nakrájíme na kousky a vhodíme na cibuli. Trochu podlijeme a rozdusíme je. Rýži propláchneme studenou a následně horkou vodou, přidáme k rozdušeným rajčatům, ochutíme solí a pepřem. Dolijeme zbytek vody a přivedeme k varu ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | VINNÁ KLOBÁSA II.

INGREDIENCE: 300 g vepřového masa z plece, 250 g telecího z plece, sůl, větší špetka pepře, lžička citrónové kůry jemně nastrouhané, 5 lžic sladké smetany, 2 lžíce bílého vína, vepřová střívka, 4 lžíce sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí i vepřové maso bez kostí 2x jemně umeleme, ochutíme pepřem, solí, nastrouhanou citrónovou kůrou, vmícháme smetanu, víno a velmi dobře promícháme. Připravenou směsí naplníme vepřová střívka (důkladně vypraná), uzavřeme je silnější nití nebo provázkem a vložíme do pe ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | VINNÁ KLOBÁSA II.

INGREDIENCE: 300 g vepřového masa z plece, 250 g telecího z plece, sůl, větší špetka pepře, lžička citrónové kůry jemně nastrouhané, 5 lžic sladké smetany, 2 lžíce bílého vína, vepřová střívka, 4 lžíce sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí i vepřové maso bez kostí 2x jemně umeleme, ochutíme pepřem, solí, nastrouhanou citrónovou kůrou, vmícháme smetanu, víno a velmi dobře promícháme. Připravenou směsí naplníme vepřová střívka (důkladně vypraná), uzavřeme je silnější nití nebo provázkem a vložíme do pe ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | MRAMOROVÁ BÁBOVKA 2.

INGREDIENCE: 4 vejce, 200 cukru krupice, 180g proseté poloh. mouky, 100g Solamylu, dřeň z 1 vanilkového lusku, 250g rostlinného tuku na pečení nebo másla, tuk a hrubá mouka na formu. Na polevu: 80g mléčné čokoládové polevy, 40g tmavé čokoládové polevy. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme. Třeme je za postupného přidávání cukru do pěny, bílky vyšleháme v tuhý sníh. Mouku promícháme společně se Solamylem a vanilkovou dření. Troubu předehřejeme na 170°C. V kastrolu rozpustíme tu ..

PŘEDKRMY | VAJEČNÉ SMAŽENKY.

INGREDIENCE: 4 vejce, 4 lžíce strouhanky, 150g jemně nastrouhaného tvrdého sýra, sůl, 1 sklenka sterilované míchané zeleniny (hrášek, karotka, cibule, okurka, kapie, feferonka), 3 lžíce oleje na smažení, 4 krajíce měkkého chleba, 2 lžíce plnotučné hořčice, 80g měkkého salámu nakrájeného na nudličky, 2 lžíce nasekané zelené cibulkové natě, kousek kadeřavé petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozšleháme, postupně do něj přidáváme strouhanku a nakonec sýr. Připíváme hustou směs, kterou osolíme. Ster ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz