Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ NA JEHLE

INGREDIENCE: 150g lilku, 120g rajčat, 50g cibule, 40g oleje, sůl, mletý pepř, bobkový list, 150g skopové kýty, 50g skopové oháňky sůl, 30g šťávy z cibule, mletý pepř, 20g oleje (na pokapání). POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnutý a otřený lilek se vloží na chvilku do horkého oleje. Potom se vyjme nechá okapat, oloupe se a dužina se nakrájí na drobnější kostky nebo kousky. Jemně nakrájená cibule se vloží do horkého oleje, nechá se krátce zpěnit, přidají se oloupaná, jader zbavená rajčata:, připravený lil ..

ZVĚŘINA KACHNA HUSA SLUKA | SLUKA PÁLENÁ RUMEM (FLAMBOVANÁ)

INGREDIENCE: 1 sluka, sůl, pepř, 5 cl rumu, 150g slaniny (k obalení, do kašoviny), 5 g kuřecích jater, 30g másla, strouhanka, muškátový oříšek, bílý chléb. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná odleželá sluka se pečlivě vykuchá a opláchne (vnitřnosti se použijí k přípravě kašoviny). Potom se osolí, opepří, pokape dobrým rumem a zabalí do tenkých plátků slaniny. Stáhne se nití nebo motouzem a nechá asi. 20 minut péci v horké troubě. Potom se znovu stříkne rumem a vyjme z trouby. Kuřecí nebo jiná játra z dr ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | PLNĚNÉ HOVĚZÍ ZÁVITKY

INGREDIENCE: 4 hovězí plátky (asi po 150g), bílý pepř, 4 lžičky hořčice, 8 plátků anglické slaniny, 8 nakládaných klásků kukuřice (nebo malých sladkokyselých okurek), pár lístků petrželky, 3 lžíce oleje, 2 bobkové listy, 700g mrkve, 300g fazolových lusků, sůl, 1 konzerva (425g) sladké kukuřice, 3 lžíce másla, 1 kelímek (100g) tuhé kysané smetany, 2 lžíce poloh. mouky, malé špejle. POSTUP PŘÍPRAVY: Každý ze 4 plátků potřeme pepřem, 1 lžičkou hořčice a obložíme 2 plátky slaniny. Na dolní část pl ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | AMERICKÝ BIFTEK

INGREDIENCE: 80 g hovězího masa ze svíčkové, sůl, pepř, 1 vejce, 10 g slaniny, 10 g eidamu, 20 g kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Biftek 80 g hovězího masa ze svíčkové, sůl, pepř, 1 vejce, 10 g slaniny, 10 g eidamu, 20 g kečupu. Na rozpálené slanině uděláme malou vaječnou omeletku, kterou položíme na hotový biftek, přelijeme kečupem a sypeme strouhaným sýrem. ..

SEKANÁ | ŽIDOVSKÉ ČUFTY

INGREDIENCE: 500g hovězího masa z kýty, 1 cibule, sůl, pepř, 1 vejce, 1 rohlík rozmočeny ve vodě nebo v polévce, 1 lžička sušené petrželky, 1 lžíce oleje, strouhanka na obalení, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Libové hovězí maso jemně umeleme na strojku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, vejce, rozmočený rohlík, sušenou petrželku, olej a důkladně promícháme. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme kuličky nebo šištičky ze směsi, kterou vykrajujeme lžičkou. Hned vkládáme do roze ..

LUŠTĚNINY | VÁNOČNÍ KUBA II

INGREDIENCE: 250 g krup, asi 50 g sušených hub, 8 stroužků česneku, 1 cibule, 2 lžičky majoránky, 50 g másla, máslo na vymazání pekáčku, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Spařené a dobře propláchnuté kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a omastíme polovičním množstvím másla. Houby namočíme do vody, a když změknou, scedíme je (vodu z nich nevyléváme) a drobně nakrájíme. Mezitím zpěníme na zbývajícím másle drobně nakrájenou cibuli s jemně nasekaným česnekem, přidáme houby a podle potřeby ..

RYBY KAPR | KAPR S KYSANÝM ZELÍM

INGREDIENCE: 400 g kapra, 250 g kysaného zelí, ml. pepř, sůl, kmín, ml. červená paprika, 60 g cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžička másla, 2 lžíce kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra nakrájíme na porce a osušíme. Osolíme, posypeme kmínem a opepříme. Do hrnce dáme 3 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme. Poté přidáme propláchnuté a nakrájené kysané zelí, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a promícháme. Dusíme do poloměkka. Poté na zelí rozložíme porce kapra, podlijeme trochou vody a dusíme a ..

SALÁTY | VÁNOČNÍ VLAŠSKÝ SALÁT

INGREDIENCE: 300 g měkkého salámu, 2 středně velké kyselé okurky, 2 středně velké cibule, 1 sklenička Moravanky, 2 dl mléka, 2 polévkové lžíce hl. mouky, 1 menší majolka (250ml) a dle chuti pepř, sůl a cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Salám, okurky, cibuli a Moravanku (bez feferonky) nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Z Moravanky ale nejdřív slijeme vodu přes sítko. V malém hrnci smícháme mléko a mouku, za stálého míchání svaříme do hustší kaše a necháme zchladnout. Po zchladnutí smícháme kaši s nasekaný ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | ŽABÍ TLAMIČKY

POSTUP PŘÍPRAVY: Z 280 g hl. mouky, 250 g rostlinného tuku, 1 vejce a lžíce vody vypracujme těsto, necháme v chladnu odležet. Poté je rozválíme a skleničkou nebo tvořítkem vykrajujeme kolečka. Na každé dáme kopeček náplně, kolečko přehneme a okraje zmáčkneme. Na vymazaném plechu upečeme. Ještě horké obalíme v mouč. cukru. Náplň: Smícháme 80 g mouč. cukru, 80 g strouhaných oříšků, jedno vejce a lžíci rumu. ..

RYBY FILÉ | RYBÍ FILÉ PO VINAŘSKU.

INGREDIENCE: 750 g rybího filé, 75 g tuku, lžíce hladké mouky, 25 g celeru, 25 g cibule, 25 g mrkve, 10 cl červeného vina, pepř, nové koření, tymián, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vyprané a okapané filé nakrájíme na stejnoměrné porce a osolíme. Do červeného vína přidáme na kolečka krájenou mrkev, celer, cibuli, koření, filé a dusíme doměkka. Dušené filé vyjmeme, šťávu procedíme. Tuk a mouku propracujeme na moučné máslo, které přidáváme do šťávy po malých kouscích a za stálého míchání vaříme do částečn ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz