Recepty na xkuchtik.cz

PŘEDKRMY | SÝROVÝ KOKTEJL

INGREDIENCE: 250 g sýra na strouhání, 150 g šunky nebo šunkového salámu, 1 červená paprika, 1 sterilovaná okurka, 1 banán, 1 jablko, 1 mandarinka. Omáčka: 1 kelímek bílého jogurtu, 4 lžíce tatarské omáčky, 2 lžíce majolky, 1 lžíce citrónové šťávy, po špetce soli, pepře a cukru, 4 lžíce strouhaného sýra na dokončení. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr (ementál, eidam, gouda apod.) nastrouháme na hrubém struhadle nebo ho nakrájíme na nudličky. Šunku a mandarinku nakrájíme na tenké proužky a jablko, papriku, o ..

DRŮBEŽ KUŘE | ŠPIKOVANÁ OBLOŽENÁ KUŘECÍ STEHNA

INGREDIENCE: 4 kuřecí stehýnka, 100 g másla, 60 g anglické slaniny, 80 g mrkve, kyselá okurka, nakládané cibulky, pepř, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Stehna vykostíme, maso osolíme, opepříme a prošpikujeme polovinou dávky slaniny. Zbytek slaniny drobně pokrájíme, necháme zesklovatět a pak k ní přidáme nudličky mrkve. Podlijeme a dusíme doměkka. Kuřecí maso z obou stran dočervena opečeme a porce na talířích obložíme dušenou mrkví, kouskem okurky a cibulkami. Podáváme s opékaným bramborami a zelen ..

SEKANÁ | ZNOJEMSKÝ SEKANÝ BIFTEK

INGREDIENCE: 250 g vepřové plece bez kostí, 150 g zadního hovězího masa, 50 g slaniny, 200 g bílé veky, 6 vajec, 300 g konzervovaného leča, 100 sádla, 50 g cibule, 5 g česneku, 75 g kyselých okurek, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso, ve vodě namočenou veku a cibuli umeleme na masovém strojku, přidáme jedno vejce, sůl, utřený česnek, pepř a poloviční dávku na kostičky nakrájené slaniny. Vše dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které opékáme na sádle. Podáváme vždy dva karbanátky - jeden se sáz ..

BRAMBORY | BELGICKÉ PLNĚNÉ BRAMBORY

INGREDIENCE: 8 velkých brambor, 250 g žampionů, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g másla, 1 žloutek, 4 lžíce mléka, sekaná petrželka a pažitka, 2 dl vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme plátky hub a najemno posekaný česnek. Žloutek rozmícháme v mléce a zalijeme jím houby. Přidáme petrželku a pažitku. Vydusíme všechnu tekutinu. Brambory oloupeme, vydlabeme a naplníme. Zapékací misku vymažeme máslem, naplníme bramborami a zalijeme vývarem. Pečeme zakryté asi 25 m ..

POLÉVKA RŮZNÁ | KRUPICOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 50 g másla, 50 g krupice, 50 g hladká mouka, 3 kostky polévkového koření, vývar, sůl a kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Polévkové koření rozvaříme ve vodě s pokrájenou zeleninou. Krupici osmažíme na másle, přidáme mouku a znovu ji osmažíme. Jíšku zředíme studenou vody, vlijeme ji do vývaru, povaříme a dochutíme. Do polévky dáme osmažené kostičky housky. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | CIBULAČKA I

INGREDIENCE: 150 g cibule, 60 g sádla, vývar z masa nebo kostky masoxu, 120 g tvrdšího chleba, 80 g nastrouhaného uzeného sýra, Solamyl a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibulku nakrájíme nadrobno a dáme ji na sádlo. Osmahneme ji dohněda a zalijeme vývarem.z bujónu. Do polévky přidáme na kostičky nakrájený a tmavohněda osmažený chléb a když je polévka v misce, zasypeme ji strouhaným uzeným sýrem. Můžeme polévku taky zahustit maizenou nebo Solamylem. Z koření stačí pouze sůl. ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PEČENÁ S JABLKY

INGREDIENCE: 1 kachna, 4 středně velká jablka, sůl, kmín, moučkový cukr na posypání jablk. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osolíme na povrchu i uvnitř, necháme odležet, pak naplníme oloupanými, na dílky pokrájenými jablky, otvor sešijeme, na pekáči podlijeme trochou vody, pokmínujeme a pečeme. Při pečení kachnu občas propícháme vidličkou, zejména na prsou a pod křídly, aby vyteklo sádlo, které po vypečení sbíráme do zvláštní nádobky. Při pečení kachnu přeléváme mastnou šťávou a podléváme vod ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | SILVESTROVSKÁ PEČENÁ KRŮTA

INGREDIENCE: 1 středně velká krůta, sůl, 150 g slaniny, 200 g másla, 1/2 vývaru z masoxu nebo drůbežího bujónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou krůtu osolíme na povrchu i v břišní dutině, dáme na pekáč, prsíčka i stehna obložíme plátky slaniny (můžeme je slaninou i prošpikovat), přelijeme ji částí rozpuštěného másla, podlijeme vývarem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou, potíráme máslem a podléváme vodou. Krůtu dvakrát až třikrát obrátíme, aby se dozlato ..

DRŮBEŽ HUSA | HUSA PEČENÁ PO ČESKU

INGREDIENCE: 1 husa, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou a očištěnou husu omyjeme, sádlo z břicha vyndáme a husu osolíme a pokmínujeme na povrchu i uvnitř. Vyjmuté sádlo nakrájíme a na pekáči rozškvaříme. Pak do pekáče vložíme husu, podlijeme ji vodou a pečeme v nepříliš horké troubě. Během pečení husu podléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podléváme vodou a sbíráme vypečené sádlo, které je na povrchu výpeku, aby se nepřepalovalo. Aby sádlo snáze z podkoží vytékalo, vidličkou propichujem ..

MASO VEPŘOVÉ | PYTLAKOVA SCHOVANKA

INGREDIENCE: 400g vepřového masa,1 sáček porkové polévky, 1 majonéza, 500g brambor. POSTUP PŘÍPRAVY: Pekáček si vymažeme a skládáme vrstvu brambor na plátky, maso na nudličky obalené v polévce, potřeme majonézou a na to vrstvu brambor na plátky a dáme péct na 40 minut. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz