Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY SLANÉ | CELOZRNNÝ PŠENIČNÝ CHLÉB S KMÍNEM

INGREDIENCE: Kvásek: 100ml vlažné vody, 20g droždí, 1 lžička medu, 1 lžíce celozrnné pšeničné mouky. Těsto: 400ml vlažné vody, 700g celozrnné pšeničné mouky, 1-2 lžičky drceného kmínu, 3 zrna fenyklu, 2 lžičky soli. POSTUP PŘÍPRAVY: V šálku rozmícháme droždí s medem nebo cukrem, zalijeme vlažnou vodou a přidáme lžíci mouky. Všechno dobře promícháme a povrch ještě mírně poprášíme moukou. Kvásek přikryjeme plátnem a necháme v teple kynout 10-15 minut. K vykynutému kvásku přidáme vlažnou vodu, 20 ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY V SÝRU

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 100 g strouhaného sýra, 1 lžička sl. mleté papriky, pepř, sůl, kelímek smetany ke šlehání, hladká mouka na obalení, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném tuku je po obou stranách opečeme dozlatova. Opečené maso vyjmeme, vložíme na pekáč, posypeme strouhaným sýrem smíchaným s paprikou, zalijeme smetanou a zapečeme v troubě asi 1 hodiny Podáváme s hranolky nebo s opečený ..

HOUBY | HOUBY PO SIKULSKU

INGREDIENCE: 500g čerstvých hub, 60 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl, 100g mrkve, 100gpetržele, 1,5dl kysané smetany. Různé druhy hub můžeme upravit podle tohoto předpisu. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolku podusíme na sádle strouhanou cibuli a zpěníme papriku. Přidáme očištěné, na tenké plátky pokrájené houby, okořeníme pepřem, osolíme a dusíme doměkka. V jiné nádobě podusíme doměkka mrkev a petržel, prolisujeme je a přidáme k houbám. Krátce podusíme a podáváme ochucené kysa ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | MORAVSKÉ KLOBÁSY (10 KG)

INGREDIENCE: 6 kg vepřové krkovice, 3 kg vepřového bůčku, 1 kg prátu (z hovězího krku), 150g mletého pepře, 100g sladké mleté papriky, 100g drceného kmínu, 150g třeného česneku, 200g soli, střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovičku a bůček nakrájíme na kostičky asi o velikosti 1 cm. Prosolíme dusičnou solí a necháme v chladu 3-5 dnů odležet. Taktéž máme připraven prát. Odleželý prát promícháme s odleželým masem dochutíme pepřem, paprikou, kmínem a třeným česnekem. Dobře prohněteme a plníme do ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | MORAVSKÉ KLOBÁSY (10 KG)

INGREDIENCE: 6 kg vepřové krkovice, 3 kg vepřového bůčku, 1 kg prátu (z hovězího krku), 150g mletého pepře, 100g sladké mleté papriky, 100g drceného kmínu, 150g třeného česneku, 200g soli, střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovičku a bůček nakrájíme na kostičky asi o velikosti 1 cm. Prosolíme dusičnou solí a necháme v chladu 3-5 dnů odležet. Taktéž máme připraven prát. Odleželý prát promícháme s odleželým masem dochutíme pepřem, paprikou, kmínem a třeným česnekem. Dobře prohněteme a plníme do ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | DOMÁCÍ BÁBOVKA S MLÉKEM

INGREDIENCE: 420 g polohrubé mouky, 5 vajec, 130 g másla nebo rostlinného tuku, 240 g cukru, šálek mléka, l prášek do pečiva. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky, změklé máslo a cukr šleháme do husté pěny. Polovinu vlažného mléka přidáme k žloutkové pěně (po lžících). Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a současně přiléváme zbylé vlahé mléko. Nakonec vmícháme hustý sníh z bílku. Bábovkovou formu vymastíme máslem, vysypeme hrubou moukou a těsto do ní vlijeme. Vložíme do předehřáté trouby a up ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY PO BZENECKU

INGREDIENCE: 750 g vepřové pečeně, 100 g sádla, 150 g celeru, 200 g karotky, 250 g rajčat, 1 dl bílého vína, pů1 citrónu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kotlet postranní kosti odsekneme, maso mírně naklepeme, osolíme a opečeme na části sádla po obou stranách dozlatova. Celer a karotku očistíme, nakrájíme na nudličky a opečeme na zbylém sádle. Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, sůl, víno, citrónovou šťávu a vše podusíme. Potom přilijeme tuk zbylý po pečení masa a vše povaříme. Při podávání přelévám ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | NEKYNUTÉ KOLÁČKY

INGREDIENCE: 300 g polohr. mouky, 30 g droždí, 1/2 prášku do pečiva, 60 g tuku /hery/, 1 celé vejce, asi 10 lžic vlažného mléka a špetka soli. POSTUP PŘÍRAVY: Vše zpracujeme v těsto Na plech s pečicím papírem si uděláme z těsta malé kuličky/pin-pong/ Prsty do nich uděláme důlek a lžičkou plníme,/povidla,marmeládu,tvaroh atd. Potřeme rozšlehaným vejcem a nahoru dáme žmolenku, Pečeme asi 1/2 hod, ve vyhřáté troubě. Žmolenka: 2 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce moučkový cukr, 1 lžíce oleje. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 250 g květákových růžiček, 1 cibule, 2 lžíce másla nebo margarínu, 1 dl bílého vína, 1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce ovesných vloček, 3 lžíce zakysané smetany, sůl, mletý pepř, špetka muškátového květu, několik kapek citr. šťávy, špetka soli, špetka chilli, 4 lžíce opražených mandlí nakrájených na plátky, 2 lžíce nasekané zelené petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Růžičky květáku opereme pod silným proudem tekoucí vody. Cibuli nasekáme a obojí dáme s máslem nebo margarínem do hrnce a na ..

RYBY FILÉ | RYBÍ FILÉ DUŠENÉ SE SÝREM

INGREDIENCE: 150 g filé, sůl, 10 g eidamu, 50 g kyselé smetany, plátek citrónu, petrželka, 5 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: OsušenoÉ porcE rybího filé osolíme a narovnáme do vymazané ohnivzdorné misky. Posypeme strouhaným sýrem přelijeme smetanou nebo jogurtem a dáme do trouby dusit. Šťávu přikyselíme citrónovou šťávou a podle potřeby rozředíme. Hotový pokrm sypeme jemně sekanou petrželkou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz