INGREDIENCE: 200 g šunky, l dl smetany, 100 g másla, 1/2 lžičky mleté papriky, jemně nakrájená petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Šunku nadrobno nasekáme nebo umeleme na masovém strojku. Přidáme smetanu, osolíme a okořeníme. Necháme odležet a mezitím utřeme do pěny máslo, které ochutíme posekanou petrželkou. Pak přidáme připravenou masovou směs a dobře promícháme. ..
INGREDIENCE: 1 máslový sýr, 100 g salámu, l lžíce hořčice, 2 lžíce majonézy, feferonky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr rozetřeme s rozsekaným salámem a hořčicí, okořeníme a přidáme majonézu. Pomazánkou potíráme plátky rohlíku a zdobíme feferonkou. ..
INGREDIENCE: 4 mrkve, 2 smetanové krémové sýry, 150 g majonézy, 150 g měkkého salámu, l menší celer, l cibule, l lžička hořčice, pažitka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev a celer očistíme a krátce povaříme v osolené vodě. Posekáme všechny pevné součásti nadrobno. Sýry smícháme s majonézou a hořčicí, přisolíme. Vše promícháme a přidáme posekanou pažitku. ..
INGREDIENCE: 1 kostka žervé nebo půl kostky měkkého tvarohu (125 g), krabička sardinek, šťáva z poloviny citrónu, 1 cibule, sůl, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr nebo tvaroh vložíme do misky, vlijeme na ně) obsah olejovek včetně oleje, přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli, promícháme, pokapeme citrónem, podle chuti dosolíme a ozdobíme jemně nakrájenou pažitkou. ..
INGREDIENCE: svazek ředkviček, 50 g měkkého salámu, l lžička hořčice, 3 vejce vařená natvrdot l lžička citrónové šťávy, 2 lžíce majolky, sůl, pepř POSTUP PŘÍPRAVY: Ředkvičky omyjeme, kořínek a chrast odstraníme a bulvičky nastrouháme. Salám nakrájíme na nudličky a vejce na kostičky. Vše smícháme s majolkou dochucenou hořčici a citrónovou šťávou. Důkladné promícháme a dochutíme solí a pepřem. Pomazánkou potíráme krajíčky černého chleba předem pomazaného máslem a zdobíme strouhaným sýrem posypaný ..
INGREDIENCE: 1 konzerva lančmítu, 3 dl sladké smetany (nebo šlehačky), l telecí párek nebo 100 g šunky, l lžička francouzské hořčice, větší špetka ostré papriky nebo čili POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z konzervy pokrájíme, vložíme do mixéru, zalijeme šlehačkou nebo smetanou a rozmixujeme. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku nebo párek, ochutíme hořčicí a ostrou paprikou, necháme vychladnout a používáme na chlebíčky, na plnění vajec, zeleniny apod. ..
INGREDIENCE: 4 mrkve, 250 g měkkého tvarohu, l dl mléka, muškátový květ, sůl, cukr, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev očistíme a nastrouháme. Ochutíme citrónovou Šťávou a lehce osladíme. Mrkev umícháme s tvarohem dohladka. Pomazánku podle potřeby můžeme zředit trochou mléka. Ochutíme muškátovým květem, soli a podáváme. Tip: Měkký tvaroh můžeme též nahradit 200 g lučiny a 50 g taveného sýra. Na ochucení použijeme místo muškátového květu pažitku. ..
INGREDIENCE: 2 kg škvarků, 1 kg syrové vepřové plece, 3 cibule, 2 lžíce sádla, 10 vajec, 200 kelímek plnotučné hořčice, 4 feferonky nebo lžička ostré papriky (není však nezbytná), 3 sklenice 0,7 l zeleninového leča, l lžíce pepře, 200 s sterilovaného hrášku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Škvarky a vepřovou plec bez kosti umeleme na masovém strojku. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme dožluta. Vmícháme papriku nebo pokrájené či roztlučené feferonky a společné s cibulí je krátce osmahneme. Pak ..
INGREDIENCE: 200 g sýra (ementál, eidam, gouda apod.), 3 vejce vařená natvrdo, 1 paprika kapie, 1 cibule, l kelímek zakysané smetany nebo bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, sůl, petrželka POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr jemné nastrouháme, přidáme vejce nakrájená na kostičky, papriku nakrájenou na tenké nudličky, cibuli nadrobno, česnek rozetřeme se špetkou soli. Mírné osolíme, zalijeme smetanou nebo jogurtem a promícháme. Natíráme na tmavý chléb s máslem nebo na opečený toastový chléb. Ozdobíme snítkou ..
INGREDIENCE: 1 kostka sýra žervé, 2 lžíce rostlinného másla, 1 malá cibulka, 1 červená paprika, 1 sterilovaná okurka, lžička sladké mleté papriky, 2 lžičky sardelové pasty. POSTUP PŘÍPRAVY: Sardelovou pastu umícháme s máslem a mletou paprikou, postupné přidáváme žervé, jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku a okurku a mícháme, až vznikne hladká pomazánka. Nesolíme, ale můžeme zakápnout trochou citrónové šťávy. Pomazánku podáváme na krekrech, na kolečkách rohlíků pomazaných má ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA