Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VEPŘOVÉ | SAHTEIAVA.(Maso na špejli)

INGREDIENCE: 200g vepřového libového masa, 50g oleje, 1 citrón - šťáva, 5 cl šťávy z masa nebo pečeně, 5 cl smetany, sůl, mletý pepř, kari koření, 30g cibule, 10g mouky, 10g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Libové vepřové maso z kýty nebo pečeně se nakrájí na menší kostky, které se napichuji na dřevěné špejle. Potom se maso osolí, okoření mletým pepřem, kari kořením, potře olejem a pomalu peče na roštu. Mezitím se osmahne na oleji najemno krájená cibule, zapráší. se trochou hladké mouky a přidá se trochu ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | GALJA.

INGREDIENCE: 450g vepřového masa (nejlépe bůčku), 60 g sádla, 2 cibule, sul, 300 g fazolek, 6 zelených paprik, 250 g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme a dusíme 1/2 až 3/4 hodiny na zpěněné cibuli nejdříve ve vlastní šťávě, později trochu podlijeme. Přidáme fazolky překrojené na polovinu a na hrubší proužky nakrájené papriky. Dusíme opět asi 1/2 hodiny a nakonec přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, dusíme asi 1/4 hodiny. Vidličkou občas opatrně promícháme, aby se zelenina příliš nerozdrtil ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | SPECIALITA PANÍ OCHMELKOVÉ.

INGREDIENCE: 1 kg kotlet. Nakládací lak: 5 vajec, 2 lžičky solamylu, lžička ml. pepře, lžička drceného kmínu, lžička v prstech promnutá majoránka, lžička ml. sl. papriky, 3 lžičky ml. pálivé papriky, lžička worcesteru, lžička kečupu, lžička kari, lžička Vegety, lžíce hořčice, lžíce solamylu, 2 lžíce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách je naklepeme a jemně osolíme. Vejce a všechny ostatní přísady rozmixujeme v mixéru. Plátky masa vložíme do středně velké vyšší misky ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ SEČUÁNSKÉ.

INGREDIENCE: 450 g libového masa bez kosti, 150 g skleněných nudlí, 1,5 lžíce oleje z podzemnice olejné, 2 lžíce nasekaného česneku, 2 lžíce čerstvého (nebo sušeného) zázvoru, 6 lžic mražené zeleniny, 1 lžíce rýžového vína (nebo sherry), 150 ml kuřecího vývaru (nebo vody).Marináda: 1 lžíce rýžového vína (nebo suché sherry), 1 lžíce lehké sojové omáčky, 2 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce kukuřičné mouky (nebo škrobové moučky).POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, dáme do misky a smícháme s ma ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ČÍNSKÝ SAMURAJ.

INGREDIENCE: 0,5 kg vepřového na nudličky nakrájeného, 1 cibule na nudličky, něco paprik na čtverečky, trošku strouhané mrkve, zkrátka co doma najdete (bambusové výhonky....), 3 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1 lžíce solamylu, nebo zkrátka škrobu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička pepře, 1 lžička sušených chilli papriček, 1 lžička cukru, 1 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše smíchat a nechat 1 den odležet. Druhý den smažíme vše na suché pánvi a mícháme a mícháme, až je to hotovo. Příloha: rýže. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KÁRSKÝ ŠAŠLIK.

INGREDIENCE: 120 g vepřového plecka, 25 g cibule, 3 lžičky rumu, sladká paprika, sůl, pepř, citrónová šťáva, 10 g slaniny, 50 g rajčat, kopr. POSTUP PŘÍPRAVY: Na malé kousky nakrájené vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, opaprikujeme, vložíme do nádoby, poklademe plátky cibule, pokapeme citrónovou šťávou a rumem a necháme několik hodin odležet. Pak napichujeme střídavě se slaninou a cibulí na jehlu a grilujeme. Obkládáme rajčaty a sypeme sekaným koprem. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ MASO PO AMERICKÉM ZPŮSOBU.

INGREDIENCE: 120 g vepřového masa, 5 g oleje, sůl, pepř, worcester, 50 g cibule, 50 g brukve, 50 g brambor. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostky nakrájené vepřové maso osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Podlijeme netučným vývarem z kostí a dusíme. K téměř měkkému masu přidáme celé malé cibulky, brambory a brukev nakrájené na kostičky a dodusíme. Podle chuti osolíme. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | MORAVSKÝ VRABEC.

INGREDIENCE: 20 g vepřového libového bůčku, česnek, sůl, kmín, 10 g oleje, 20 g cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na podlouhlé díly - na 1 porci 1 díl, potřeme utřeným česnekem se solí, okmínujeme a dáme do kastrolu na zpěněnou cibuli. Zapečeme v troubě, podlijeme netučným vývarem a upečeme za občasného podlévání šťávou doměkka. Místo do kastrolu můžeme vrabce zabalit do vymazaného alobalu a péci na plechu v troubě. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ZBOJNICKÁ PEČÍNKA.

INGREDIENCE: 100g vepřové kýty, 10g slaniny, 20g klobásy, 20g cibule, 3 g hl. mouky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a střídavě s klobásou a cibulí nakrájenými na kolečka napichujeme na jehlu. Vložíme do pekáče na rozpálenou slaninu, zprudka opečeme, podlijeme netučným vývarem a dusíme doměkka. Šťávu potom zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, povaříme a přelijeme přes maso, které jsme sundali z jehly. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KJUFTĚTY SE STUDENOU RAJČATOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 100 g vepřového masa, sůl, pepř, voda, 10 g cibule, 10 g eidamu. Omáčka: 50 g rajčatového protlaku, 10 g cibule, 10 g kysané okurky česnek, pepř, sůl, cyklamát. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vodu a dobře promícháme. Necháme chvíli odpočinout. Pak vmícháme nadrobno pokrájenou cibuli a na drobné kostičky nakrájený sýr. Tvoříme malé válečky a grilujeme asi 3 minuty po obou stranách. Hotové přelijeme omáčkou: Do rajčatového protlaku nastrouháme cibuli, kysan ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz