Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY NA ŽAMPIONECH S HOUSKOVOU SEDLINOU.

INGREDIENCE: 600g hovězí roštěnky, drcený černý pepř, sůl, 30g slaniny, lžíce oleje, 300g drobných žampionů, 300 ml hovězího vývaru, 200 ml smetany (12%), lžíce hl. mouky. Na sedlinu: 6 žemlí, 3 vejce, 350 ml mléka, 60g másla, sůl, muškátový květ, 2 lžíce nasekané petrželové natě. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme jej na plátky asi po 75g, které z každé strany naklepeme, opepříme a osolíme. Slaninu nakrájíme na drobné kousky. V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ĎÁBELSKÁ ROŠTĚNÁ.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, 60 g oleje, 100 g cibule, 3 stroužky česneku, 2-3 celé kapie, 20 g okurek, hořčice, čerstvá paprika, 1 kořen křenu, worcester, pepř, sůl, 1 malý rajský protlak, tatarská omáčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené roštěnky nařízneme na okraji, aby se při grilování nekroutily, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme v chladničce 1 hodinu odležet. Na pánev dáme olej a na kolečka nakrájenou cibuli. Zpěníme ji, přidáme na nudličky nakrájené kapie, na plátky nakrájené okurky, pa ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY S ČESNEKOVÝM MÁSLEM.

INGREDIENCE: 2 lžíce sezamových semínek, 4 stroužky česneku sůl, pepř, špetka pálivé papriky, 100 g změklého másla, 4 roštěnky, 4 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Sezamová semínka rozdrtíme v hmoždíři a smícháme s prolisovaným česnekem. Přidáme sůl, pepř, papriku a důkladně utřeme s měkkým máslem. Vzniklé česnekové máslo dáme do chladničky ztuhnout. Roštěnky zlehka naklepeme a silné okraje plátků několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nestahovalo a nekroutilo. Roštěnky pečeme na rozehřátém ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | HOVĚZÍ STROGANOV II.

INGREDIENCE: 600 g hovězí roštěnky, sůl, ml. pepř, hl. mouka, 1 cibule, lžíce kečupu, 100 ml hovězího vývaru, 100 g tučné kysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky a poté na nudličky. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a promícháme. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a za stálého míchání smažíme asi 6 minut. Poté vyjmeme a do výpečku vložíme nasekanou cibuli a osmažíme. Maso vrátíme do pánve, přidáme kečup, podlijeme vývarem a krátce provaříme. Před podáváním pokapeme kysanou sme ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | HOVĚZÍ MASO WELLINGTON.

INGREDIENCE: 300g mraženého lístkového těsta, 1 k hovězí roštěnky, 2 lžíce oleje, 150 g prorostlé slaniny, 1 svazek mladé cibulky, 300 g žampiónů, 20 g másla, 1 svazek petrželky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, l vejce, trochu mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Lístkové těsto necháme rozmrazit, mezitím maso omyjeme, osušíme, popřípadě odstraníme tučné části. Na sporáku rozpálíme pánev s olejem a necháme na něm maso zprudka opéci po všech stranách (asi 10 minut). Potom maso zabalíme do alobalu a necháme odlež ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY NA ROŠTU.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, šťáva z l citrónu, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, hořčice, bylinkové máslo, cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme silně olejem. Takto při pravené roštěnky necháme v misce odležet asi 2 hodiny v chladničce či chladném sklepě. Grilujeme asi 6 minut po každé straně. Hotové roštěnky podáváme s cibulí nakrájenou na prstýnky a s bylinkovým máslem. Bylinková máslo: 100 másla, 1 okurka, 1 lžička nasekané cibule, 1 lž ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNÁ PO RUMUNSKU.

INGREDIENCE: 600g roštěnce, lžíce másla, 2 lžíce oleje, 40g čerstvých hříbků, 2 zelené paprikové lusky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 větší cibule, podle chuti česnek, kávová lžička hl. mouky, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, 1 lžíce přírodního červeného vína.POSTUP PŘÍPRAVY: roštěnce nakrájíme stejně velké plátky, nakrojíme okrajové blány, lehce naklepeme a opepříme. Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme nakrájené paprikové lusky, čerstvé nakrájené hříbky, nastrouhaný česn ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNÁ ALÁ PTÁČEK.

INGREDIENCE: 1 a 1/4 kg roštěné, 2 cibule, sůl, pepř, vegeta, worcester, bobkový list (hořčice), hladká mouka, 2 zlaté bujóny hovězí (Knorr), 4 nožičky párků, 2 vejce, 3 okurky, nakládaná červená paprika, (slanina).POSTUP PŘÍPRAVY: Očistíme a odblaníme maso. Nakrájíme na cca 1 cm plátky. Naklepeme paličkou rovnoměrně a nařízneme tužší okraje, aby se nám maso při pečení nezkroutilo. Osolíme z každé strany a z jedné strany opepříme. Zprudka opečeme na pánvi. Poté všechny opečené plátky dáme do kas ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | HOVĚZÍ ZÁVITEK NA ZELENINĚ.

INGREDIENCE: 70 g hovězí roštěnky, sůl, pepř, 5 g slaniny, 20 g šunky, 20 g cibule, 30 g kořenové zeleniny, bobkový list, tymián, celý pepř, netučný vývar z kostí, ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepaný plátek masa osolíme a opepříme. Šunku a zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, promícháme a asi polovinu natřeme na připravený plátek, který zavineme a zachytíme párátkem nebo převážeme nití. Na slanině zpěníme cibuli, přidáme zbytek zeleniny a koření, vložíme připravené maso, osmahneme, podlijeme a dusí ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | HOVĚZÍ NUDLIČKY V PÓRKU.

INGREDIENCE: 350 g hovězích roštěnek, 2 pórky, 1 menší cibule, šálek vývaru z masoxu, sklenka vína, 1 kelímek bílého jogurtu, olej, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, vhodíme maso a zprudka ho opečeme. Přidáme pokrájenou cibulku a promícháme s masem. Přidáme pokrájené pórky, podlijeme vývarem a vínem a společné dusíme doměkka. Nakonec dochutíme solí a pepřem a vmícháme jogurt. Necháme projít varem a podáváme s dušenou rýži. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz