INGREDIENCE: 500 ml.mléka, 500 g veky, 300 g tvarohu, cukr, 2 ks vejce, 15 g rozinek, 50 g vlašské ořechy, 300 g jablk, skořice mletá, máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájenou veku namáčíme do mléka a vkládáme do máslem vymazané zapékací misky. Smícháme tvaroh žloutky, cukr, mléko a potřeme spodní vrstvu veky potom přidáme nastrouhaná jablka s cukrem skořicí, rozinkami a ořechy a zakryjeme druhou častí tvarohu a poklademe zase vekou v mléce. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého v mícháme moučkový cukr ..
INGREDIENCE: 225 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 100 g cukru krupice, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vejce, 1 polévková lžíce vody, 100 g másla nebo margarínu. Náplň: 3 polévkové lžíce rybízové marmelády, 150 g másla, 125 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 polévkové lžíce vody, 300 g mletých vlašských ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilínový cukr, vejce, vodu a máslo nebo máslo. Propracujeme pomocí ručního šlehače s hnětacími metlami ..
INGREDIENCE: 750 g jablek, citr. šťáva, 160 g měkkého másla, 125 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetka soli, 1 lžička nastrouhané citr. kůry, 3 vejce, 250 g polohr. mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 2 lžíce mléka, tuk na vymazání formy a cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme citr. šťávou. V pánvi rozpustíme 3 lžíce másla a plátky jablek na něm krátce opečeme. Potom je vyjmeme a necháme vychladnout. V misc ..
INGREDIENCE: 3 dl polohrubé mouky, 1,5 dl moučkového cukni 3,5 dl vody, 2 vejce, trochu prášku do pečiva.Náplň: 5 velkých jablk, l lžička skořice.Na pokrytí: 2 lžíce másla, l dl moučkového cukru, l vejce, 1,5 dl kokosové moučky, 2 vanilkové cukry.POSTUP PŘÍPRAVY: Z přísad na těsto vypracujeme hladkou směs, kterou dáme na vymaštěný a moukou vysypaný pekáč, dáme do horké trouby a 20 minut pečeme. Pak vyjmeme, na koláč navršíme jablka se skořicí (bez cukru) a opět dáme na 15 minut do trouby. Mezití ..
INGREDIENCE: 190 g hl. mouky speciál, ¼ l vody, 170 g oleje, špetka soli, 4 vejce, cukr na posypání nebo polevu. Krém: 1 l mléka 3 balíčky vanilkového pudinkového prášku, 250 g másla, 300 g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: vodu uvaříme s olejem a solí, do vařícího vmícháme mouku a dobře promícháme. Necháme vychladit. Pak dáme do šlehače, hnětacími metlami dobře propracujme a postupně přidáváme po jednom celá vejce a hněteme, až je těsto hladké a vláčné. Ozdobným ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 4 lžíce cukru, 4 lžíce mouky, špetka práskl do pečiva, tuk a mouka na plech. Krém: 500 g měkkého tvarohu, 2 lžíce rozinek předem namočených v rumu, 4 půlky Kompotovaných broskví (meruněk nebo ananasu), 4 lžíce cukru, 1/8 másla, l lžíce želatiny v prášku nebo granulích, 1/4 l vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, do bílků přidáme špetku soli a šleháme elektrickým šlehačem dohusta. Pak přidáme cukr a za stálého šlehání žloutky a mouku se špetkou ..
INGREDIENCE: 3 celá vejce, 1/4 l hrnek pískového cukru, 1/4 l neušlehané šlehačky, 1/2 l polohrubé mouky, l prášek do pečiva, třešně nebo višně, tuk a hrubá mouka na formu.POSTUP PŘÍPRAVY: Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme šlehačku a mouku s práškem a umícháme dohladka. Těsto vlijeme do vymaštěného a moukou vysypaného pekáče, pokryjeme omytými, osušenými a moukou posypanými třešněmi nebo višněmi a upečeme v předehřáté troubě dozlatova. ..
INGREDIENCE: 3 tvarohy, 250 g brambor předem uvařených, 250 g cukru, 150 g másla, 6 vajec, 1 vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, cukr a vanilkový cukr třeme asi 8-10 minut. Poté přidáme umleté brambory, žloutky a postupně tvaroh. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme v dortové formě kterou jsme vymazali a vysypaly strouhankou. Můžeme různě zdobit jako dort. ..
INGREDIENCE: l korpus piškotového dortu (nebo kolik váží 4 vejce, tolik cukru a polohrubé mouky).Náplň: l balíček pudinku s banánovou příchutí, 3 dl mléka, 200 g čerstvého másla, 130 g moučkového cukru, l žloutek, 5 banánů, čokoládová poleva bud koupená, nebo umíchaná ze 100 g čokolády na vaření, l lžíce másla nebo 100% tuku a 3 lžic mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme 4 lžíce horké vody, do hustého krému vmícháme mouku se lžičkou prášku do pečiva a zlehčíme hustým sněhem z ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 120 g másla, 240 g pískového cukru, 1/4 l mléka, 250 g polohrubé mouky, 100 g strouhaných vlašských ořechů, l prášek do pečiva, strouhaná citrónová kůra, vanilkový cukr, tuk a mouka na formu.POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr utřeme se změklým máslem a postupně zašleháváme žloutky. Bílky oddělíme a ušleháme na hustý sníh. Do něj zašleháme vanilkový cukr. Do žloutkové směsi vyšlehané do pěny pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, mléko, nastrouhanou kůru z dobře omytéh ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA