Recepty na xkuchtik.cz

POMAZÁNKY | POMAZÁNKA Z UZENÉHO LOSOSA

INGREDIENCE: 2 krabičky uzeného drceného lososa, 100 g majolky, 4 snítky kopru, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Z lososa slijeme přebytečný olej a vyklopíme jej do misky. Přidáme majolku a umícháme dohladka. Opláchnutý kopr nasekáme najemno a přidáme do misky. Dle potřeby dochutíme citrónovou šťávou. Pomazánku mažeme na plátky černého chleba. ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | KOTLETY PO CHORVATSKU

INGREDIENCE: 4 vepřová žebírka, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 1 cibule, 300 g žampiónů nebo 30 g sušených hub, 1 lžíce kopru, hl. mouka na poprášení, mletý kmín, špetka dobromysli, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová žebírka naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nekroutila. Pak je osolíme, okořeníme, poprášíme moukou a v rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Hotové maso vyjmeme a dáme do teplé trouby. Do šťávy přidáme maso a zpěníme na něm jemně pokrájenou cibulku. Pak přidáme plátky žamp ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | ŘEZY S PUDINKEM

INGEREDIENCE: 200 g krystalového cukru, 4 celá vejce, 200 g hladké mouky,1dl oleje ,    2 vanilkové pudinky, 1prášek do pečiva, 2 kysané smetany, 3/4 l mléka do pudinku, 1dl mléka do těsta, mletá skořice a kakao. POSTUP PŘÍPRVY: V míse ušleháme cukr s vejci, přidáme mouku, mléko, olej a prášek do pečiva a promícháme. Uvaříme si puding a osladíme podle chuti. Na vymazaný a vysypaný plech nalejeme těsto a na něj uvařený puding a dáme péci. Pečeme asi 30 minut při 180 stupních. Po upečení na hork ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | HOVĚZÍ MASO PO IRSKU

INGREDIENCE: 1 kg hovězí roštěné, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 100 ml vody, 1 kostka masoxu, 1/2 lžíce tymiánu, 3 brambory, oloupané a rozkrájené na polovinu, 2 pórky, nakrájené na kolečka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce smícháme mouku, sůl a pepř a vzniklou směsí maso dobře potřeme. Na rozpáleném oleji maso osmahneme na všech stranách dohněda. Masox rozpustíme ve vodě, směs nalijeme na maso a přidáme tymián. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi 2 hodiny, až je maso skoro měkké. Přid ..

POMAZÁNKY | POMAZÁNKA Z UZENÁČE

INGREDIENCE: 200 g uzenáče, 40 g pomazánkového másla, 80 g cibule, lžíce hořčice, mletá paprika, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzenáče vykostíme a najemno posekáme. Máslo rozetřeme s hořčicí, přidáme jemné sekanou cibuli, špetku mleté papriky, maso,uzenáče, sůl a vše dobře promícháme cháme. Do pomazánky můžeme též přidat malou sladkokyselou okurku rozkrájenou nadrobno. ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | HOUSKOVÉ KNEDLÍČKY S BYLINKAMI

INGREDIENCE: 4 šálky celozrnné strouhanky, 2 šálky mléka, 2 lžíce hl. mouky, 2 vejce, špetka mořské soli, 1-2 lžíce nakrájených rostlinných natí. POSTUP PŘÍPRAVY: Strouhanku rozmočíme v mléce, přidáme ostatní suroviny, vypracujeme husté těsto, tvarujeme z něj malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě. Můžeme použít jako zavářku přímo do polévky. Vhodné druhy: bazalka, kopřiva, petržel, pažitka a pod. ..

TĚSTOVINY | MYSLIVECKÉ NUDLE

INGREDIENCE: 320 g hovězí kližky, 40 g oleje, l střední cibule, 20 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 300 g širokých nudlí, 20 g oleje na promaštění těstovin, 40 g tvrdého sýra, majoránka, paprika, pepř, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku a zamícháme. Na zpěněnou cibuli vložíme • maso rozkrájené na kousky, osolíme, opepříme, okmínujeme a necháme osmahnout. Potom podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme. Když je maso té- měř měkké, ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ PRSA PIKANTNÍ

INGREDIENCE: 600 g kuřecích prsou 60 g Solamylu, 1 vejce, 2 cl oleje, 10 g krystal. cukru, 4 cl sojové omáčky, bílý pepř, curry, sůl, hlávkové zelí, červená paprika, pór, arašídy. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na nudličky, vložíme do misky a přidáme Solamyl, vejce, cukr, sůl, pepř, curry, sojovou omáčku a olej. Vše promícháme a necháme do druhého dne odležet. Potom směs osmažíme ve větším množství rozpáleného oleje. Přebytečný olej scedíme, přidáme zelí krájené na kostičky, pórek, papriku kr ..

OMÁČKY | HOLANDSKÁ OMÁČKA

INGREDIENCE: 4 žloutky, 3 lžíce vody, sůl, 250 g čerstvého másla, 1 lžíce citrónové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Kastrůlek vložíme do horké vodní lázně, vyklepneme do něho žloutky, přidáme vodu a 1/2 lžičky soli. Mícháme tak dlouho, až směs začne houstnout. Voda v lázni by neměla vřít. Pak stáhneme z ohně a vmícháme po kouskách máslo. Před podáváním Zakapeme citrónem a podle chuti přisolíme. Tuto omáčku s oblibou používaly naše babičky. ..

RYBY FILÉ | RYBA NA VÍNĚ

INGREDIENCE: 4 porce rybího filé nebo makrely, 4 rajčata, citrónová šťáva, mouka na obalení, l dl bílého vína, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí porce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v hladké mouce a osmažíme po obou stranách na oleji, až mouka zčervená. Pak část oleje slijeme, rybu podlijeme vínem, obložíme rajčaty pokrájenými na kousky a ještě chvíli dusíme, až se tekutina zčásti odpaří. Podáváme s vařenými brambory posypanými petrželkou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz