INGREDIENCE: 4 žloutky, 200 g cukru, l vanilinový cukr, 160 g rostlinného tuku, 2 dl vlahého mléka, 80 g kokosové moučky, 280 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, sníh ze 4 bílků.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý rostlinný tuk třeme s cukrem, přidáme žloutky a utřeme do pěny. Pak přidáme vlažné mléko střídavě s kokosovou moučkou a polohrubou moukou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi ..
INGREDIENCE: 600 g hladké mouky, 200 v cukru, 2 vejce, l prášek do pečiva, 6 lžic mléka, 150 g másla.Náplň: 150 g másla, 150 g cukru, 2 šálky silné oslazené kávy, 5 lžic rumu, kávová nebo rumová poleva.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mléko, nakonec zahustíme moukou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na tři díly, vyválíme na tenké placky a upečeme na pomaštěném a hrubou moukou vysypaném plechu. Příprava náplně a dokončení: změklé máslo utřeme s cuk ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 100 g cukru, l lžíce oleje, l lžíce horké vody, 100 g mletých vlašských ořechu, 50 g piškotové strouhanky, půl lžičky skořice, tuk a mouka na formu.Krém: 50 g másla, 3 lžíce rumu, 50 g cukru a l balíček vanilkového cukru, 50 g hrubě mletých ořechů na posypání, několik ořechových půlek na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky s cukrem Ušleháme, přidáme olej a vodu a do hustého krému zašleháme mleté ořechy, piškotovou strouhanku, skořici a lehce vmícháme hustý sníh z bílků. Upečeme ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 4 lžíce pískového cukru, hrstka rozinek, lžíce citronátu, lžíce oranžátu, 50 g nakrájené čokolády, 4 lžíce polohrubé mouky, l lžíce Solamylu, 50 g nasekaných ořechu, citrónová kůra, špetka tlučeného anýzu, tuk a mouka na formu. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky Ušleháme s cukrem dohusta, zašleháme žloutky, přidáme mouku, ořechy a ostatní přísady a umícháme těsto. Vlijeme ho do vymaštěné a moukou vysypané formy na chlebíček a upečeme v horké troubě dozlatova. Krájíme až druhý den. (Muž ..
INGREDIENCE: 500g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 100g medu, 100g másla, 1 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, tuk a mouka na plech, bílek na potření, čokoládová a bílková poleva (z bílku utřeného s moučkovým cukrem) na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, rozehřáté máslo a med, vejce a kypřící prášek a vypracujeme pevné těsto. Vyválíme je na silnější plát, ze kterého vykrájíme tvary zajíčků, přeložíme je na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pečeme asi ..
INGREDIENCE: 5 vajec, 200 g cukru, 100 g mletých ořechů, 160 g hladké mouky, lžička prášku do pečiva, 4 lžic horké vody, l vanilkový cukr do sněhu, citrónová kůra, tuk a hrubá mouka na formu.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky utřeme s cukrem dohusta, přidáváme po lžících horkou vodu a poté mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy. Nakonec těsto zlehčíme dohusta ušlehaným sněhem z bílků. Formu na beránka vymastíme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vlijeme a přiklopíme vrchním dílem beránka, který ..
INGREDIENCE: 3 vejce, 150 g cukru, 5 lžic oleje, 5 lžic horké vody, 150 g polohrubé mouky, l lžička prásku do pečiva, l vanilkový pudink, citrónová kůra, l lžička citrónové šťávy, špetka soli, máslo na vymaštění a hrubá mouka na vysypání formy, rozinky.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky třeme s cukrem, přidáváme olej a horkou vodu a vyšleháme do husté pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem, přidáme citrónovou kůru a vmícháme do žloutkové pěny. Bílky Ušleháme s několika kapkami citr ..
INGREDIENCE: 100g tuku, 400g moučkového cukru, 4 lžíce medu, 4 celá vejce, 1 kg hladké mouky, 1 lžíce tlučeného fenyklu, 1 lžíce mleté skořice, půl kytičky badyánu, 2 malé lžičky jedlé sody, tuk na plech, žloutek na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk, cukr a med rozehřejeme, necháme vychladnout a vmícháme celá vejce. Na vál si připravíme přesetou mouku se sodou a kořením. Přidáme rozehřáté suroviny. Vypracujeme těsto. Hněteme tak dlouho, až je těsto lesklé. Pak těsto vyválíme na plát o síle stébla a ..
INGREDIENCE: 250g hladké mouky, 250g cukru, 250g mandlí, 6 žloutků, skořicový cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, cukru, umletých oloupaných mandlí a žloutků vypracujeme těsto, z něhož vyválíme jako malíček silné tyčinky, které stáčíme do tvaru preclíků. Pečeme je na pomaštěném plechu ničím nepotřené a ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru. ..
INGREDIENCE: 1 větší čokoláda Margot, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vlažného mléka, 1 šlehačka. POSTUP PŘÍPRAVY: Čokoládu nastrouháme, smícháme s moukou, práškem do pečiva a cukrem. Rozmícháme vajíčka, mléko, šlehačku a olej a přilijeme k mouce. Umícháme hladké těsto, které vlijeme na menší vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečené řezy můžeme potřít rybízovou zavařeninou a polít čo ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA