Recepty na xkuchtik.cz

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | KARLOVARSKÝ KNEDLÍK 1

INGREDIENCE: 400 g veky, 300 ml mléka, 3 vejce, sůl, 50 g hrubé mouky, 10 g petrželky kudrnky, 25 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle pokrájené na kostičky zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky a solí a necháme prosáknout. Po chvilce vmícháme rozehřáté máslo, mouku se solí a tuhý sníh z bílků. Z těsta vypracujeme šišku, vložíme ji do mokrého dobře vyždímaného ubrousku. Ubrousek ovineme kolem knedlíku, na obou koncích zavážeme nití u těsta, pak ještě o centimetr dále. Vložíme do vroucí vody, vařím ..

SEKANÁ | ROLÁDA Z MLETÉHO MASA V ALOBALU

INGREDIENCE: 500 g mletého hovězího a vepřového masa, 50 g šunky, 50 g plátkového eidamu, 50 g anglické slaniny, 4 vejce, 1 červená paprika, petrželová nať, sůl, pepř, majoránka, česnek, kremžská hořčice, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme se solí, s kořením, česnekem, strouhankou, vejcem a vypracujeme hladkou hmotu. Alobal navlhčíme ve studené vodě a rozprostřeme na něj připravenou masovou směs. Tu potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, sýra, slaniny, červenou paprikou, poseka ..

JITRNICE JELITA A PREJT | UHLÍŘKY II

INGREDIENCE: škvarky 50 g, vepřový bůček 200 g, kroupy 100 g, cibule 50 g. Podle chuti: česnek, majoránka, nové koření, sůl. Podle potřeby: vepřové střevo, vepřová krev 1,5 dl. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si veškeré ingredience - cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a osmažíme. Kroupy uvaříme. Uvařený vepřový bůček umeleme i s udušenou vepřovou krví (v množství 1 dl). Přidáme uvařené vychladlé kroupy, škvarky, osmaženou cibuli, zbytek krve a ostatní suroviny. Promíchanou hmotu plníme do očištěný ..

Dárky ze skla | UHLÍŘKY II

INGREDIENCE: škvarky 50 g, vepřový bůček 200 g, kroupy 100 g, cibule 50 g. Podle chuti: česnek, majoránka, nové koření, sůl. Podle potřeby: vepřové střevo, vepřová krev 1,5 dl. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si veškeré ingredience - cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a osmažíme. Kroupy uvaříme. Uvařený vepřový bůček umeleme i s udušenou vepřovou krví (v množství 1 dl). Přidáme uvařené vychladlé kroupy, škvarky, osmaženou cibuli, zbytek krve a ostatní suroviny. Promíchanou hmotu plníme do očištěný ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK NA SMETANĚ

INGREDIENCE: 1 králík (rozdělený na menší díly) nebo několik jiných dílů, 1 větší cibule, 1-2 stroužky česneku, několik plátků anglické slaniny bez kůže, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 vrchovatá lžíce petrželky (kudrnky), 2-3 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 1 hrnek kuřecího vývaru (nebo vody), máslo na smažení, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli a slaninu pokrájet na kostičky, česnek prolisovat, petrželovou nať pokrájet, mouku smíchat s pepřem. Králičí díly obalit v mouce s pep ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | BRAMBOROVÉ ŠLEJŠKY

INGREDIENCE: 400 g oloupaných brambor uvařených ve slupce, 100 g hrubé mouky, 1 vejce, žemle, sůl, 20 g sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce den předem a oloupeme. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme prosetou mouku, vejce a sůl, rychle zpracujeme v těsto a uděláme malé tenké válečky. Válečky vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme a ocedíme. Po odkapání vody je rozložíme společně se žemlí pokrájenou na kostičky, na dobře promaštěný pekáč a krátce zapečeme v troubě. Podáv ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ NA SMETANĚ ( Francie )

INGREDIENCE: Nejdříve marinujeme 3 kg hovězího, zbaveného šlach i tuku a rozkrájeného na malé kousky, v této směsi : 6 dl převařené vody, 2 polévkové lžíce vinného octa, 3 stroužky česneku,250 g na kolečka nakrájené cibule, tymián, bobkový list, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso v marinádě ponecháme 48 hodin, potom přikročíme k vykonání zázraku : v kastrole (předepsán je kastrol litinový) rozpustíme 100g nadrobno rozkrájené slaniny, a ještě dokud je horká, dáme k ní rozpustit hr ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | TVAROŽNÍK III

INGREDIENCE: 1 kg tučného tvarohu, 250 g moučkového cukru, 5 vajec, 2 lžíce citrónové šťávy, vanilkový pudink, 2 mandlové pudinky, prášek do pečiva, 50 g mletých mandlí, 50 mandlových lupínků. POSTUP PŘÍPRAVY: Z tvarohu, cukru, citrónové šťávy, pudinků, prášku do pečiva, mletých mandlí a vajec umícháme hladké těsto, které nalijeme do dortové formy. V předehřáté troubě pečeme asi hodinu. Koláč necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a opraženými mandlovými lupínky. ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | TVAROHOVÉ KNEDLÍKY S OVOCEM

INGREDIENCE: 2 žloutky, 80 g másla, 40 g cukru, 250 g měkkého tvarohu, 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 200 g ovoce čerstvé, kompotované či mražené. POSTUP PŘÍPRAV: Žloutky utřeme s cukrem, máslem a špetkou soli, po částech přimícháme tvaroh, postupně přidáváme mouku, až získáme vláčné těsto. Na pomoučeném vále vyválíme váleček, rozdělíme jej na stejné dílky, které plníme ovocem. Knedlíky vaříme 5 -7 minut v mírně osolené vodě. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | BRAMBOROVÁ POLÉVKA S KUDLÁSKY (zimní)

INGREDIENCE: 1 1/2 l vody, 40 g sádla, 40 g hl. mouky, 300 g brambor, 100 g kořenové zeleniny, 10 g sušených hub, kmín, 3 str. česneku, majoránka, sul, malý kousek sušené natě libečku. Kudlásky: 1 vejce, 1 lžíce vody a tolik poloh. mouky, aby vzniklo těsto něco volnější než nudlové, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky a sádla připravíme světlou jíšku, zředíme ji vlažnou vodou, rozšleháme a povaříme. Potom přidáme opláchnuté, předem namočené a nadrobno rozsekané houby i s tekutinou, ve ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz