Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY KYNUTÉ | BRAMBOROVÉ VDOLKY

INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 350 g polohrubé mouky, 350 g brambor vařených ve slupce-studených, 1 vejce, 150 g cukru, 1/8 l mléka, 42 g droždí, tuk na potření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V míse si rozděláme droždí s trochou cukru,přilijeme vlažné mléko, zaprášíme moukou a dáme kynout. Vzlášt si zamícháme obě mouky, sůl,strouhaný brambor, vejce a zbytek mléka, přidáme do kvásku a propracujeme (i třeba rukou) a necháme kynout. Potom uděláme malé vdolky, dáme na plech vyložený pečícím papírem, pot ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | DOMÁCÍ HOUSKOVÝ KNEDLÍ V MIKROVLNCE

Od chvíle kdy se rozhodnete, že je uděláte a dobou kdy je budete servírovat na talíře uběhne cca čtvrt hodiny. Žádné vaření vody, nic takového!!! INGREDIENCE: 1 1/2 včerejšího rohlíku, 1 1/2  čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky, 2 žloutky, 1/2  lžičky soli, 1/2 prášku do pečiva, 1 1/2 čtvrtlitrového hrnku studeného mléka, 2 bílky – ušlehat. POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky, přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky, 2 žloutky, asi půl lž ..

MOUČNÍKY SLANÉ | PIKANTNÍ SÝROVÝ DORT

INGREDIENCE: Těsto: 250 g polohrubé mouky, 125 g tuku, 0,5 dl vody, 5 g soli, l žloutek. Náplň: 300 g nivy, 100 g jader vlašských ořechů. 2,5 dl mléka, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 2,5 dl sladké smetany ke šlehání, 6 vajec, sul, pepř, kremžská hořčice, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, změklého tuku, vody, soli a žloutků vypracujeme těsto. To vložíme do dortové formy a asi 20 minut zapékáme. Zatím si připravíme náplň. Smícháme umleté ořechy a nastrouhanou nivu. Z másla a mouky připravíme ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ

INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 100 g rostlinného tuku, 2 žloutky, 80 g cukru, l lžička prášku do pečiva, trochu mléka, 2 lžíce marmelády. Náplň: 250 g vypeckovaných třešní, 1/4 l vody, 2 lžíce ovocného sirupu (červeného), 1/2 ovocného pudinkového prášku, trochu griotky. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky s práškem, tuku, žloutků, cukru a trochy mléka vypracujeme hladké těsto. Formu vymastíme a vysypeme moukou, rozložíme do ní těsto a upečeme. Mezitím si vypeckujeme třešně a uvaříme ovocný pudink. Upeč ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | MOUČNÍK Z CUKETY

INGREDIENCE: 2 hrnky nastrouhané cukety, 1 hrnek pískového cukru, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 1 hrnek rozehřátého rostlinného tuku (Hera), 1 lžíce mleté skořice, podle potřeby trochu mléka, tuk a mouka na formu. POSTUP PŘÍPRAVY: Cuketu oloupeme a nastrouháme. Po odměření ji vsypeme do cedníku a necháme asi 20 minut vykapat. Všechny suroviny dobře promícháme, přidáme Okapanou cuketu, opět promícháme a podle potřeby přidáme trochu mléka. Těsto nalijeme do připravené for ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | NAZUKY

INGREDIENCE: 75 g rostlinného tuku, 275 g hrubé mouky, 1 vejce, 3 dl mléka, sůl, 14 g droždí, 3 g anýzu, lžíce hladké mouky na vál, vejce na potřeni. POSTUP PŘÍPRAVY: Nazuky jsou oválky z kynutého těsta, okořeněného anýzem, potřené rozšlehaným vejcem a rozbrázděné vidličkou do mřížek. Droždí rozdrobíme do jedné čtvrtiny dávky vlažného mléka, zamícháme mouku, aby vzniklo řídké těstíčko (kvásek), které poprášíme moukou a necháme v teple vykynout. Do prosáté mouky přidáme sůl, vejce, anýz rozehřá ..

POMAZÁNKY | POMAZÁNKA Z BÍLKŮ.

INGREDIENCE: Několik zbylých bílků, 3 lžíce pomazánkového máslu, 50 g salámu, 1 cibulka, 2 sladkokyselé okurky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky, které nám zbyly po pečení vánoček nebo mazanců, opatrné vlijeme do vařící okyselené a osolené vody. Necháme vařit asi 5 minut, pak vodu přes síto vylijeme a bílky necháme okapat. Pomazánkové máslo rozmícháme, přidáme na nudličky nakrájený salám, velmi drobné pokrájenou cibulku a nastrouhané nebo jemně nakrájené okurky. Nakonec vmícháme vychladlé pos ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ ŘÍZKY PO VLÁMSKU

INGREDIENCE: 4 vepřové říz nebo vykostěné kotlety, 8 sušených švestek, 2 jablka, 100 g drůbeží šunky, zázvor, tymián, pepř, sůl, trochu oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné silnější plátky masa podélně nařízneme a naklepeme. Kraje nařízneme, aby se maso nekroutilo. Do každé vzniklé kapsy vložíme 2 vypeckované švestky, které jsme nejdřív máčeli ve vodě. Pak ji doplníme směsí na kostičky nakrájených jablek a drůbeží šunky, okořeněné zázvorem. Okraje řízků sepneme párátky, povrch okořeníme tymiánem, ..

POLÉVKA HOUBOVÁ | KULAJDA V

INGREDIENCE: Hladká mouka, máslo, mléko, kyselá smetana, brambory, žampiony, sůl, ocet, nové koření, pepř celý, bobkový list, kopr. POSTUP PŘÍPRAVY: V menším hrnci vaříme bobkový list, 5-6 kuliček nového koření, 5-6 kuliček celého pepře, brambory a žampiony. V dalším si připravíme bešamel, zalijeme mlékem a necháme vařit. Po 20 minutách přidáme uvařený vývar, přivedeme k varu, přidáme kys. smetanu a dochutíme. ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | PLNĚNÁ JEHNĚČÍ KÝTA

INGREDIENCE: 1 jehněčí nebo mladá skopová kýta, 100 g slaniny, 1 malá cibule, 200 g žampiónů, 2 vejce, 3 lžíce zmrazené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), sůl, pepř, česneková pasta nebo palička česneku utřená se solí, 1 l vývaru z masoxu, olej na potírání, mouka na zahuštění omáčky, máslo na zjemnění. POSTUP PŘÍPRAVY: Kýtu odblaníme a podél svalu nařízneme otvor, do kterého později vložíme náplň. Slaninu rozkrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz