Recepty na xkuchtik.cz

POMAZÁNKY | ČERTOVSKÁ POMAZÁNKA

INGREDIENCE: Velký uzenáč nebo uzená makrela, 50 g majolky, 2 natvrdo vařená vejce, sladkokyselá okurka, paprika sterilovaná v oleji, kousek cibule, hořčice, citronová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu pečlivě vykostíme, zbavíme kůže a maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme. Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou okurku, ochutíme hořčicí, citronovou šťávou a solí. Necháme proležet. ..

MOUČNÍKY SLANÉ | ŘÍMSKÁ PIZZA

INGREDIENCE: 250 g tuňáka v oleji, 1 pohár sardelových řezů, 2 vejce uvařené natvrdo, 200 g nastrouhaného sýra, malá konzerva žampiónů 2 lžíce másla (nebo tuku), 20 černých oliv, 8 zelených feferonek, konzerva oloupaných rajčat, 8 rajčat, 2 cibule, 2 stroužky česneku, křehké těsto, svazek petrželové natě, trochu vegety, mleté pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAV: Máslo rozpálíme v hrnci a opražíme v něm do sklovitá cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme stroužky česneku rozetřené se solí a krátce opražíme. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY | FRANTOVY UTOPENCI

INGREDIENCE: Buřty nebo špekáčky asi 20 ks, hodně cibule, sklenice sterilované papriky, sklenice dlouhých feferonek, sklenice kulatých feferonek, sklenice kyselých okurek, 3/4 l octa, 1 l vody, sklenice od okurek 3 nebo 5 litrovky, pepř bílý mletý. Koření: cukr 4 lžičky, sůl 2 lžičky, pepř celý 10 kuliček, nové koření 4 kuličky, bobkový list 10 kousků, hřebíček 4 ks, feferonky kulaté extra pálivé 8 ks, jalovec 4 ks, tymián, libeček, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Příp ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY | PIKANTNÍ NALOŽENÝ HERMELÍN

INGREDIENCE: 3 hermelíny, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 feferonky, 2 lžíce olivového oleje, nové koření, tymián. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýry nakrájíme na menší nudličky a dáme do sklenice. Posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a drceným česnekem, přidáme jemně nakrájené feferonky, nové koření a tymián. Zalijeme olejem a dobře uzavřeme. Takto naložené sýry necháme v chladničce asi dva týdny odležet. ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | ŠIŠKY S MÁKEM

INGREDIENCE: 500 g brambor, 200 g hrubé mouky, 120 g máku, 70 g moučkového cukru, 50 g másla, 1 žloutek, voda, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a umeleme. Dáme na vál, osolíme, přidáme žloutek, mouku, podle potřeby vodu a vypracujeme hustější těsto, které necháme 20 minut odpočinout. Potom těsto rozdělíme na několik části a z každé části utvoříme tenký váleček 1 cm a nakrájíme jej na kousky. Kousky těsta rozválíme na šišky, které uvaříme ve větším množství osolené vod ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | BRAMBORAČKA

INGREDIENCE: 1 a 1/2 l vody, 2 lžíce sušených hub, sůl, kmín, 3 větší brambory, celkem asi 100 g másla, 150 g kořenové zeleniny (2 mrkve, menší petržel, kousek celeru), 1 cibulka, 1 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka, mletá sladká paprika, celerová a petrželová nať, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vroucí vody dáme houby, sůl a kmín. Vaříme asi 10 minut, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a pomalu vaříme. Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli a očištěnou ..

ZELENINA | SMAŽENÉ CIBULOVÉ PRSTÝNKY

INGREDIENCE: 1 kg velkých cibulí, na těstíčko 3 vejce, 1 dl sladké smetany, 150 g hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, podle chuti sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka (asi 7 mm). Těstíčko umícháme z vajec, smetany, mouky s práškem do pečiva a solí. Dobře prošleháme. Prstýnky cibulí vkládáme do vyšší vrstvy horkého tuku (nejlépe do fritézy) a smažíme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem jako neobvyklou pochoutku hned po usmažení, jinak by prst ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | STERILOVANÁ RAJČATA

INGREDIENCE: Dobře vyzrálá rajčata. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata omyjeme, tvrdá narovnáme do čistých sklenic, měkčí rajčata pokrájíme na kousky a proložíme jimi ve sklenicích tvrdá rajčata. Uzavřené sklenice vložíme do sterilizačního hrnce a zahříváme je na 90 °C a při této teplotě sterilujeme: sklenice o obsahu 0,7 až 0,9 130 minut, menší sklenice 25 minut. Pak sklenice ochladíme. Tip: Rajčata můžeme sterilovat také oloupaná: omytá ponoříme na cedníku postupně do vařící vody, po několika sekundác ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ ROLÁDA SE ZELENINOU

INGREDIENCE: 2 kuře, tuk na opečení, sůl, paprika. Nádivka: 100 g šunky, 100 g sýra, 2 vejce vařená natvrdo, ostrá hořčice, 100 g nakrájených a na másle podušených žampionů, sůl, špetka kmínu, 3 lžíce zmrazené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Plát vykostěného kuřecího masa lehce osolíme a poprášíme paprikou. Pak ho tence potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, proužky sýra, dušenými žampiony, nasekanými vejci a povařenou a Okapanou zeleninou. Posypeme pet ..

SEKANÁ | MLETÉ MASO V PEKÁČKU

INGREDIENCE: 350 g mletého uzeného masa, 250 g vařeného vepřového plecka, 4 vejce, 2 rohlíky rozmočené v mléce, sul, pepř, petrželka, T cibulka, tuk na pekáč. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené uzené i vepřové maso semeleme nahrubo na strojku, vmícháme sůl, pepř, 4 vejce, vymačkané rohlíky, nasekanou nebo sušenou petrželku, 1 cibulku (nejlépe osmahnutou na tuku) a vše důkladně promícháme. Pekáček vymastíme tukem (můžeme i vysypat strouhankou), naplníme ho dobře promíchanou směsí, vložíme do trouby a 1 1/ ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz