Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | KVĚTÁK NA ORIENTÁLNÍ ZPŮSOB

INGREDIENCE: 5 květáků (1 kus o váze 200 g), 20 g másla, 50 g oleje, 50 g nakládaných hříbků, 250 g rajčat, česnek, 50 g cibule, trochu hladké mouky, sůl, mletý pepř, 2,5 cl červeného vina. POSTUP PŘÍPRAVY: Květáky očistíme a na 20 minut namočíme do osolené studené vody, pak opláchneme pod tekoucí vodou a celé vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Vařený květák vychladíme ve studené vodě a necháme odkapat. Na oleji odusíme na kolečka nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, ..

OMÁČKY | VANILKOVÁ OMÁČKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Půl lusku vanilky, 3 žloutky, 80 g pískového cukru, 6 g škrobové moučky dobře utřeme, pak za stálého míchání postupně přiléváme 4 dl vařícího mléka. Tuto smě postavíme na mírný oheň a přivedeme ji zvolna za stálého míchání do varu. Jakmile omáčka dostatečně zhoustla, procedíme ji a použijeme bud horkou nebo studenou. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA SÝROVÁ.

INGREDIENCE: 5 g hl. mouky, 40 g polévkové zeleniny, Masox nebo vývar z masa (asi 1/3), 10 g tvrdého sýra (eidam, ementál), 30 g mléka, 5 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Nasucho opraženou mouku zalijeme vývarem z masa nebo Masoxu, přidáme strouhanou zeleninu, povaříme a vše prolisujeme. Do hotové polévky přidáme mléko, čerstvé máslo a strouhaný sýr. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | PAPRIKOVÁ POMAZÁNKA

INGREDIENCE: 1,5 kg paprik nebo kapií, 4 cibule, 500 g rajčat, 2 dl oleje, palička česneku, 1/2 dl octa, l lžíce soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné papriky rozkrojíme a vyjmeme semeníky. Papriky vhodíme do vařící mírně osolené vody a 5 minut povaříme. Pak je vyndáme a necháme okapat. Rajčata vhodíme do vařící vody, vyjmeme, polijeme studenou vodou a sloupneme. Cibuli oloupeme a osmahneme ji, přidáme pokrájená rajčata a na mírném ohni dusíme. Mezitím okapané papriky umeleme na masovém strojku a př ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | PIKANTNÍ ZELÍ

INGREDIENCE: 2 menší zelné hlávky bílého zelí, 5 mrkví, 2 červené řepy, 100 g česneku, l lžíce drceného kmínu, 1/2-1 lžička čili a soli, na l l vody 4 lžíce octa a 2 lžíce soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí rozpůlíme, vykrojíme košťály a hlávky rozdělíme na výseče, vhodíme je do vařící osolené vody a 5 minut vaříme. Pak vyjmeme a vkládáme po vrstvách do vymyté lahve od okurek. Každou vrstvu prosypeme kmínem, na kolečka nakrájenou mrkví, na plátky nakrájeným česnekem, špetkou čili, špetkou soli a plát ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | OKURKY RYCHLOKVAŠKY

INGREDIENCE: Okurky „nakládačky", na 1 l vody l lžíce soli, snítky kopru, vinné, višňové nebo dubové listy, několik stroužků česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Do pětilitrové lahve nebo podobné nádoby vkládáme očištěné a vidličkou propíchané okurky, prokládáme je koprem, listím a občas přidáme i česnek. Můžeme přidat i několik stroužků česneku, plátků křenu, nebo na prstýnky nakrájenou cibuli. Vše zalijeme osolenou vodou, na povrch položíme okvětí kopru, okurky přitlačíme dřevěným plátkem, aby nevyplav ..

PŘEDKRMY | CHLEBÍČKY S PAŠTIKOU (po Toskánsku)

INGREDIENCE: Veka, nebo bílý chleba, nakrájená na plátky, 100g vepřového nebo telecího masa, jedny nebo dvoje kuřecí játra, 100 g vepřových nebo hovězích jater, cappari, šalvěj, petrželka, cibule, česnek, 2 sklenky suchého bílého vína, 1dl hovězího vývaru nebo vody a1/2 bujónové kostky, sůl, sklenice oliv, oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na kostičky maso a játra. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a necháme zpěnit. Přidáme nakrájené maso a játra. Necháme chvíli sma ..

SEKANÁ | MLETÉ MASO VE VINNÉM LISTU

INGREDIENCE: 400 g mletého hovězího, 400 g mletého vepřového, 50 g pikantní klobásy, 16 ks vinných listů, 100 ml vody, 2 vejce, 100 g cibule, 10 g česneku, 10 g kaparů, 2 papriky kozí rohy, 50 ml rostlinného oleje, sůl, pepř, kari, mletá paprika sladká libeček. POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky vložíme hovězí mleté maso, přidáme vodu a sůl, pak mleté vepřové s nadrobno nakrájenými ostatními surovinami a vše dobře promícháme. Připravíme si neporušené vinné listy a naplníme je směsí. Plněné listy uložím ..

DRŮBEŽ KUŘE | SMETANOVÁ KUŘECÍ PRSÍČKA

INGREDIENCE: 4 plátky kuřecích prsíček, 100 g šunky, 150 g žampionů, 50 g Rama Classic, 150 ml Rama Cremefine na vaření, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na Ramě osmažíme na nudličky nakrájenou šunku a na kousky nakrájené kuřecí maso. Osolíme, opepříme, necháme chvíli dusit, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a opět podusíme. Nakonec směs podlijeme smetanou. Podáváme s vařenými bramborami. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | PIŠKOTOVÁ BÁBOVKA

INGREDIENCE: 4 vejce, 160 g cukru, 120 g polohrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků ušleháme pevný sníh, do něho zašleháme 30 g cukru. Ostatní cukr lehce přidáváme postupně se žloutky. Každý žloutek zaprášíme trochou mouky. Pečeme se vymazané a vysypané formě 30 - 40 min. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz