Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ RŮZNÝ | SLOVENSKÝ PAPRIKÁŠ

POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli do zlatova. Očistíme a nakrájíme asi 5 větších brambor na kolečka, nebo menší kousky, které vysypeme do kastrolku s osmaženou cibulkou. Přidáme tam aspoň 4 vetší stroužky česneku utřeného. Mírně to podlijeme (asi hrníčkem teple vody) a dusíme asi 20 minut. Přikryté pod pokličkou až jsou brambory skoro měkké, přidáme tam nakrájenou klobásku na kolečka. Podlijeme to teplou vodou a okořeníme a ochutíme. Dáme tam dost rozetřené majoránky, trochu p ..

OMÁČKY | RAJSKÁ OMÁČKA

POSTUP PŘÍPRAVY: Dam si do kastrolka asi 4 polévkově lžíce oleje rozpálit. Do toho dam asi 3 polévkově lžíce mouky a osmažím ji do zlatova. Dam do toho konzervu rajského protlaku. Pak to hned podliju asi 3/4 litrem vody a chvilku to míchám. Pak tam dam ze 3 listy bobkového listu,5 kuliček nového kořeni, 4 kuličky pepře černého, a ještě tam dam asi 4 polévkově lžíce krystalového cukru a 2 polévkově lžíce octu. Toto nechám chvilku povařit asi tak 5 minut. Pak do ¼ l hrníčku a dam smetany a vn ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KUŘECÍ KUMPAO

POSTUP PŘÍPRAVY: Děláme to z masa vepřového, hovězí zadní, ale nejlepší je to z kuřecího, nebo krůtího masa. Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, posolíme, popepříme a nakrájíme jej na nudličky. Dáme do mísy. Na 500 g masa tam přidáme 2 cela vejce, 1 lžíci maizeny nebo solamylu, 3 lžíce sójové omáčky, 2 kávové lžičky worcesteru a 2 kávové lžičky vegety. Všechno dobře promícháme a pokapeme to trochu olejem. Dáme to na 24 hod/ klidně na 2 -3 dny do ledničky. Pak rozpálíme tuk a smažíme to, až ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | JABLKOVÝ MOUČNÍK

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaných 600 g jablek postrouháme na struhadle, přidáme k nim 500 g krystalového cukru. Tuto směs promícháme a necháme stát do druhého dne; Poté do směsi z prvního dne přidáme 2 cele vejce, 120 g pomletých ořechů, 2 prášky do pečiva, a 400 g hrubé mouky a ½ kávové lžičky mleté skořice. Všechno dobře promícháme a vylijeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech. Dáme do rozpálené trouby. Až prasky vyskočí, pak troubu zmírníme. Pečeme asi 20 - 30 minut. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ANGLICKÁ KRÉMOVÁ BRAMBOROVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 250 g brambor, 40 g másla, 1 cibule, 100 g žampiónů nebo 10 g sušených hub, 1 l smetany, muškátový oříšek, pepř, sůl, asi 1 1/2  l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Do osolené vody dáme vařit kostičky oloupaných brambor. Uvaříme je doměkka a pak je vlijeme do mixéru i s vodou. Mezitím osmahneme na másle jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájené houby, opepříme a podusíme pod pokličkou. Směs přidáme do mixéru. Vše opatrně ušleháme, nalijeme zpět do hrnce, povaříme, okořeníme stro ..

DRŮBEŽ KUŘE | JOGURTOVÉ ŘÍZKY

INGREDIENCE: 8 prsních kuřecích řízků, 1 velký hustý bílý jogurt, 2 celá vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, další koření dle chuti. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já přidala pálivé grilovací koření. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici. Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme. Řízky jsou h ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ ZÁVITKY S NIVOU

INGREDIENCE: 500 g kuřecích prsíček, niva, šunka, šlehačka, pepř, sůl, kousek másla na vymazání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý kousek masa položíme šunku, na hranolky nakrájenou nivu a zatočíme do rolády. Rolády vložíme do vymazané zapékací mísy a zalijeme šlehačkou a poklademe kouskem nakrájeného másla. Pečeme cca 30 minut, dokud se nevytvoří kůrčička. Podáváme s rýží nebo brambory. ..

SÝRY | OSTRÁ SÝROVÁ ROLÁDA

POSTUP PŘÍPRAVY: Silnější plát eidamské cihly, tavený sýr, šunka (měkký salám), pařížský salát, feferonka, kapie. Sýr nahřejeme nad párou, když změkne, prsty nebo válečkem vytáhneme do tvaru obdélníku. Poklademe plátky šunky, na šunku položíme na nudličky nakrájený tavený sýr, rozetřeme salát. Posypeme nakrájenou feferonkou a kapií. Zakryjeme plátky šunky a svineme do rolády. Zabalíme do alobalu, necháme v ledničce ztuhnout, krájíme na řezy. ..

ZELENINA | PLNĚNÉ PAPRIKY GOTHAJEM A SÝREM

INGREDIENCE: Vydlabané bílé papriky, 400g gothaje, ten je nejdůležitější na celém receptu, protože se nejlépe rozpéká se sýrem-s jiným salámem to nemá cenu zkoušet, 400 g sýra, třeba eidam. POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouháme sýr, gothaj nakrájíme na kostičky, smícháme a plníme papriky, přikryjeme odkrojeným koncem paprik, aby nám nevytekla náplň a pečeme při asi200 stupních dokud papriky nezměknou a nemají puchýřky. ..

ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE | JABLKOVÝ KŘEN

INGREDIENCE: 5 kg jablk, 250-300 g křenu, l kg cukru, krupice, asi 1/4 l octa. POSTUP PŘÍPRAVY: Vytříděná a vykrájená jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme oškrábaný křen, cukr a ocet a dobře promícháme a plníme do malých sklenic. Povazujeme dvojitým celofánem nebo víčky. Přídavek konzervačního přípravku a sterilace odpadá. Ukládáme v suchu a v chladnu. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz