INGREDIENCE: 700 g polohrubé mouky, 80 g hladké sójové mouky, 1 dl slunečnicového oleje, 120 g mletého hnědého cukru, 2 žloutky z čerstvých domácích vajec, chemicky neošetřená citronová kůra, 30 g droždí, hrozinky, sůl, vlažná voda podle potřeby. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze lžičky cukru, droždí a vlažné vody si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutek, cukr, olej, nastrouhanou citronovou kůru, sůl, hrozinky, sójovou mouku a vykynutý kvásek a s vlažnou vodou vypracujeme těsto. Dáme ho na teplé mí ..
INGREDIENCE: 150 g cukr krupice, 6 žloutků, 2 vanilkové cukry, 1 Salko, 1 tatru, ½ l rumu, popřípadě na rozředění 1 šlehačku. POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr, žloutky a vanilkový cukr hodně vyšleháme tak aby tam nebyli krupičky (cca 10minut) potom pomalu přidáváme za stálého mírného šlehání Salko a Tatru a naposledy celý Rum. ..
INGREDIENCE: 900 g kapra, 50 g slaniny, 2 cibule, 60 g sušených švestek bez pecek, 60 g vlašských ořechů, máslo, olej, 1,5 dl červeného vína, hrst sušených hub, 4 stroučky česneku, pepř, bobkový list, hřebíček, zázvor, hladká mouka, chlebová kůrka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra nakrájíme, osolíme, prošpikujeme slaninou, potřeme utřeným česnekem smíchaným se zázvorem. Pomoučíme a opečeme na oleji. Přidáme ořechy, čtvrtky švestek, uvařené houby, víno, pepř, bobkový list, hřebíčky a strouhanou kůrku. Po ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Den před upotřebením uvaří se sušené švestky, které se mohou upotřebit na kompot. Do šťávy namočí se několik kousků chleba i s kůrkou a několik kousků perníku. Druhý den se tato směs povaří s trochou máslové jíšky, zaleje odvarem kořenové zeleniny a nechá vařit, až je směs hladká. Přecedí se do jiné nádoby, osolí, přidá lžíce pikantní rybízové marmelády nebo povidel, dle libosti loupaných, na nudličky pokrájených mandlí a vlašských ořechů, hrozinek a dobře se osladí. Omáčka musí ..
INGREDIENCE: 160 g mletých piškotů, 130 g moučkového cukru, 50 g čokolády na vaření, 60 g másla, 50 g mletých oříšků, 3 lžíce rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Z dobře propracovaného těsta tvoříme kuličky, které můžeme ještě obalit ve strouhaných oříšcích. Pěkně vypadají v papírových košíčcích. ..
INGREDIENCE: 1 díl včelího medu, 1 díl burských oříšků. POSTUP PŘÍPRAVY: V menším hrníčku vaříme med tak dlouho, až se začneš škvařit. Když voní jako přeškvařené máslo, hrníček odstavíme z ohně a přisypeme strouhané oříšky. Rychle promícháme a lžičkou namočenou ve studené vodě nabíráme hmotu a lijeme do hromádek na plech, na který jsme dali pečící papír. Necháme ztuhnout a poté odlupujeme nožem. ..
INGREDIENCE: 9 kakaových pudinků, 140 g cukru, 1/4 l mléka, 250 g 100% tuku, lžíce rumu, vanilkový cukr, několik dílků čokolády. POSTUP PŘÍPRAVY: Pudinky uvaříme všechny ve 1/4 litru mléka, vmícháme tuk ještě za horka, pak cukr a příchuti. Nalijeme na plech a necháme ztuhnout. Pak krájíme na kostky. ..
INGREDIENCE: 85 g mandlí nakrájených na lupínky, 80 g neslaných arašídů, 80 g rozinek, 100 g cukru krupice, 25 g tuku, 125 ml šlehačky, 12 lžic hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci svaříme šlehačku, cukr a tuk. Do vroucí směsi zamícháme mandle, arašídy a rozinky. Potom odstavíme a zamícháme mouku. Ještě z horké směsi děláme lžící kopečky na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Po vychladnutí jednu stranu potřeme rozehřátou čokoládou. ..
INGREDIENCE: 50 g kakaa, 250 g cukru-moučky, 250 g tuku Ceres, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce škrobové moučky. POSTUP PŘÍPRAVY: V pánvi rozpustíme tuk. Všechny ingredience smícháme na papíru, dáme do cedníku a pomalu přesíváme do rozpuštěného tuku. Potom směs odstavíme z plotny a necháme chvíli ztuhnout a přidáme 1 polévkovou lžíci rumu. Směsí pak naplníme formičky, ozdobíme mandlí a necháme v chladu ztuhnout. ..
INGREDIENCE: 650 g hladké mouky, 3 vejce, 220 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 60 g Dukátu nebo másla, 4 lžíce medu, 1 lžička sody, 2 lžíce mletého koření (hřebíček, anýz, skořice, podle chuti), ztužený tuk a hrubá mouka na plech, hladká mouka na vyválení. POSTUP PŘÍPRAVY: V míse utřeme vejce s cukrem. Přidáme vlahý med a tuk. První lopatku mouky smícháme se sodou a kořením a přidáme do utřené směsi. Za stálého míchání přidáváme zbylou mouku a vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme je ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA