INGREDIENCE: 300 g kysaného červeného zelí, 3 kyselejší jablka, 4 lžíce majonézy nebo smetanového jogurtu, 2 lžíce strouhaného křenu, sůl, ml. černý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí pokrájíme nadrobno, přidáme na kostičky nakrájené jablka, majonézu nebo jogurt a dochutíme křenem, solí a pepřem ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 100 % másla, 4 vejce, 100 g eidamu, 100 g pečeného drůbežího masa, asi 1/2 l mléka, pažitka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nakrájíme a ve slané vodě uvaříme doměkka. Pak je scedíme, rozmačkáme, přidáme horké mléko a máslo a vypracujeme hladkou kaši. Ohnivzdornou misku vymastíme, urovnáme do ní kaši a do povrchu uděláme prohlubně. Ty do poloviny zasypeme nakrájeným drůbežím masem a pak do každé rozklepneme vajíčko. Posolíme ho, posypeme pažitkou a celý pokrm ..
INGREDIENCE: 4 plátky masa z krůtích prsíček, 1 dl kečupu, olej, l lžíce cukni, l lžička hořčice, špetka muškátového květu, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky osolíme a opepříme, dusíme v kastrole téměř doměkka. Pak je pokapeme olejem a dáme v pekáčku do trouby péci. Smícháme kečup s hořčicí, cukrem a muškátem, směs přelijeme přes maso a necháme dopéci. Podáváme s opečenými bramborami nebo s dušenou rýží. ..
INGREDIENCE: 500 g uvařených špaget (nejlépe z jemné celozrnné mouky), 200 ml jogurtu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce petrželové natě, 100 g sójového maso (granuly nebo kousky), worcester, orientální směs, majoránka, tymián, příp. bazalka, Vegeta, 1 mrkev, příp. 1 struk papriky, 2 lžíce oleje, strouhaný sýr. POSTUP PŘÍPRAVY: Sójové maso pokapeme worcesterem, posypeme orientálním kořením a Vegetou, zalijeme vývarem ze špaget nebo zeleniny a necháme několik hodin stát. Potom je uvaří ..
INGREDIENCE: 200 g tvrdého syra (Eidam), 100 g syra s plesňou ( Niva ), 1 majonéza, 1 tatarská omáčka. 2 cesnaky (podľa chuti ). POSTUP PŘÍPRAVY: Tvrdý syr aj syr s plesňou nastrúhame na drobnom strúhadle. Dáme do väčšej nádoby a pridáme tatársku omáčku, majonézu a pretlačený cesnak. Cesnak podľa chuti! Všetko spolu premiešame, necháme odstáť v chlade a natierame na jednohubky. Výborné aj na teplých toustoch. Dobrú chuť! ..
INGREDIENCE: 400 g rybieho filé, 2 suchšie rožky, 4 lžíce rozomletých ovsených vločiek, 1 vajíčko,| 1 špetka korenie na ryby, korenie na mleté mäso, soľ, strúhanka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Polorozmrazené filé namelieme, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájané rohlíky vopred namočené v troške mlieka, vajce a ovsené vločky (môže byť aj strúhanka). Z masy formujeme malé okrúhle karbonátky, tie obalíme v strúhanke, oklepeme a necháme chvíľu postáť. Vyprážame na oleji na miernom plameni z obo ..
INGREDIENCE: 500 g mletého mäsa, 1 balíček kyslej kapusty, 3 hrste ryže, 1 pikantná klobása, 250 ml smotany, sladká paprika, soľ, čierne korenie, 100 g cibule, olej,| 100 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájme cibuľu a dáme do pekáča speniť. Cibuľu poprášime paprikou a potom dáme orestovať mäso a na kolieska nakrájanú klobásu. Keď je mäso opečené pridáme neuvarenú ryžu,soľ, korenie a keď je už ryža biela tak pridáme aj kapustu. Všetko dôkladne premiešame, zalejeme vodou a smotanou. Potom dáme piec ..
INGREDIENCE: 3 kuřecí řízky, 1 vejce, trochu solamylu, 1 cibuli, kus pórku, sójovou omáčku, 1 dl vína (na barvě nezáleží, dám tam to, co mám zrovna otevřené), červenou papriku (syrovou). POSTUP PŘÍPRAVY: Bramborák popisovat nebudu, i když já do něj například přidávám trochu strouhanky, aby byl zlatavější a křupavější. Nudličky masa osolím a namočím do těstíčka z vejce a škrobu, nechám odležet, zatím si nakrájím zeleninu na nudličky. Maso pak osmažím dozlatova, vyndám a na pánev hodím zeleninu, ..
INGREDIENCE: Vepřové koleno, česnek, hořčice francouzská, pivo. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme francouzskou hořčici a vymačkaný česnek, zalijeme pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně potřeme onou výše uvedenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme do pekáče. Ovšem - ten je také nutno nejprve vyzdobit: roládě uděláme podestýlku: podsypeme pěkně hustě jemně nakrájenou cibulkou, zalijeme pivkem, na ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Fazuľu (250 g) dáme variť vo vode v ktorej bola namočená, pridáme bobkový list, celé čierne korenie a paradajkový pretlak. K polomäkkej fazuli pridáme pokrájaný bôčik (250 g), opražený s posekanou cibuľou a rozotreným cesnakom a všetko spolu uvaríme do mäkka. Z oleja a múky pripravíme zápražku, pridáme do polievky a povaríme. Do tanierov pridáme lyžicu smotány. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA