INGREDIENCE: 250 g brambor, 50 g šunky, 100 g špenátových listů, 1 vejce, 10 g másla, 2 lžíce mléka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené, oloupané, prochladlé brambory nakrájíme na plátky. Omyté špenátové listy uvaříme v osolené vodě a scedíme. Šunku nakrájíme na drobné kostičky. Do vymazané ohnivzdorné misky dáme vrstvu brambor, osolíme, vrstvu špenátových listů, posypeme je šunkou, poklademe kousky másla a pokryjeme vrstvou brambor. Brambory při pečení poléváme vejcem rozmíchaným v mléce. ..
INGREDIENCE: 8 větších brambor, 2 lžíce zeleného hrášku, 1 paprika, sůl, šťáva z 1 citrónu, 1 cibule, tuk. Omáčka: 4 rajčata, l cibule, sladká mletá paprika, citrónová šťáva, l lžička cukru, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory oloupeme a rozpůlíme, vykrojíme vnitřek a brambory naplníme nadrobno pokrájenou, osolenou a okyselenou zeleninou. Poloviny brambor složíme k sobě a spojíme párátky. Smažíme je dozlatova. Omáčka: Rajčata a cibuli na omáčku rozkrájíme a dusíme na másle. Vzniklou k ..
INGREDIENCE: 300 g brambor, 120 g hrubé mouky, l vejce, 15 g másla, 10 g drozdí, 3 lžíce mléka, 150 g uzeného masa, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce den předem. Pak je oloupeme, prolisujeme a osolíme. Přisypeme mouku, přidáme vejce utřené s máslem a kvásek z droždí a mléka. Vypracujeme těsto, které necháme kynout. Rozválíme je, skleničkou vykrajujeme kolečka a plníme je uzeným masem. Necháme vykynout a usmažíme v oleji. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 3 lžíce hladké mouky, 50 g másla, 3 lžíce mléka, 2 žloutky, 50 g strouhaného sýra, sůl, pepř, muškátový oříšek, 300 g mletého uzeného masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené brambory rozmačkáme na kaši, přidáme máslo, mouku, žloutky, mléko a strouhaný sýr, osolíme a okořeníme. Vypracované těsto odložíme na půl hodiny do chladničky. Pak ho vyválíme na pomoučeném vále, potřeme uzeným masem, zavineme a položíme na vymaštěný plech. Pečeme asi 40 minut. Podáváme se salátem. ..
INGREDIENCE: 8 listů hlávkového zelí, sůl, 500 g brambor, 1 vejce, ml. pepř, drcený kmín, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce poloh. mouky, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelné listy vložíme do vroucí osolené vody, necháme přejít varem a vyjmeme. Polovinu listu rozložíme na dno pekáče. Brambory nastrouháme spolu s cibulí, přidáme vejce, prolisovaný česnek a mouku. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a promícháme. Těsto vlijeme do pekáče vyloženého listy, zakryjeme druhou části listů, svrchu potřeme olej ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 400 g hrubé mouky, 2 vejce, 2 šálky mléka, 1 lžíce másla, sůl, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme ve slané vodě. Vodu scedíme, brambory rozmačkáme nebo prolisujeme dohladka a dáme je vychladnout. Pak si připravíme odpalované těsto: osolené mléko s máslem přistavíme na oheň a do vařícího vsypeme najednou mouku. Za stálého míchání povaříme, až vznikne hustá hmota, kterou pak přendáme do mísy a necháme prochladnout. Do vlažného odpalované ..
INGREDIENCE: 360 g vařených brambor ve slupce, 360 g polohrubé mouky, 100 g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky prášku do pečiva, sul, 2 vejce, l žloutek na potření, mák a sezamové semínko na posypání, tuk na vymazání plechu.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, máslo, prášek do pečiva, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Z těsta ukrajujeme kousky, ze kterých tvoříme preclíčky. Ty klademe na vymazaný plech, potíráme je žloutkem a sypeme mákem a sezamovým semínkem. Pečem ..
INGREDIENCE: 800g brambor, 120 g tvrdého sýra, 5 lžic octa, 10 lžic olivového oleje, 1 lžička pikantní hořčice, hrst petrželky, 6 stroužků česneku, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vaříme v osolené vodě 5 minut. Ocet smícháme se třemi lžičkami vody, olejem a hořčicí, osolíme, opepříme a vmícháme jemně nasekanou petrželku a česnek. Potom vmícháme do brambor, ze kterých jsme slili vodu. Směs vložíme do pekáče, opepříme a osolíme, posypeme strouhaným sý ..
INGREDIENCE: 300 g brambor, 120 g hladké mouky, 30 g krupice, 3 vejce, 20 g másla, 100 g strouhanky, 20 g cibule, 300 g drůbežího masa, 50 g anglické slaniny, pepř, sůl, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené brambory oloupeme, prolisujeme a osolíme. Přisypeme mouku, krupici a vypracujeme těsto. Vyválíme váleček, který pokrájíme na kousky. Každý z nich pak ještě rozválíme na tenkou placku, naplníme, stočíme a oba konce dobře stiskneme. Náplň: vykostěné drůbeží maso podusíme na másle s cibulkou ..
INGREDIENCE: 800g brambor, 120g hrubé mouky, 1 vejce, 100g škvarků nebo uzeného bůčku, 2 lžíce mléka, sůl, 4 stroužky česneku, 1 lžičky pepře, 2 hlavičky hříbků nebo jiných čerstvých hub, majoránka, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory nastrouháme do mísy, lehce vymačkáme a slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, mouku, sůl, mléko, lisovaný česnek, pepř, majoránku a vše promícháme. Škvarky nebo uzený bůček a hlavičky hub nasekáme nadrobno a vmícháme do těsta. Na pánvi rozehřejeme ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA