INGREDIENCE: 1 kuře, 4 papriky, 1 cibule,1 stroužek česneku, 2 rajčata, 60 g másla, 30 g hladké mouky, čili, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře rozstříháme na porce a lehce osmahneme na části másla. Přidáme očištěné pokrájené papriky, cibuli pokrájenou na kolečka, rozetřený česnek, spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, koření a sůl. Podlijeme trochou vody a dusíme. Když je kuře téměř měkké, šťávu zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a ještě krátce podusíme. ..
INGREDIENCE: 500 g libového vepřového masa, 50 g vepřového sádla, 1 malá cibule, 2 žemle, 1 vejce, 1 žloutek, sardelová pasta, pepř, sůl, 150 g slaniny nebo syrového vepřového sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme cibuli pokrájenou nadrobno. Žemle smočíme ve vodě a vymačkáme. Maso s cibulí a s houskou umeleme dvakrát na masovém strojku. Přidáme vejce žloutek koření a sůl. Dobře vymícháme. Tvořítko vyložíme tenkými plátky slaniny nebo sádla, naplníme směsí a přikryjeme opět slaninou nebo sád ..
INGREDIENCE: 500 g libového vepřového masa, 50 g vepřového sádla, 1 malá cibule, 2 žemle, 1 vejce, 1 žloutek, sardelová pasta, pepř, sůl, 150 g slaniny nebo syrového vepřového sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme cibuli pokrájenou nadrobno. Žemle smočíme ve vodě a vymačkáme. Maso s cibulí a s houskou umeleme dvakrát na masovém strojku. Přidáme vejce žloutek koření a sůl. Dobře vymícháme. Tvořítko vyložíme tenkými plátky slaniny nebo sádla, naplníme směsí a přikryjeme opět slaninou nebo sád ..
INGREDIENCE: 100 g majolky, 1 cibulka, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička hořčice, snítka petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli, okurku i petrželku velmi jemně nasekáme a vmícháme do majolky. Dochutíme hořčicí a citrónovou šťávou. Je-li omáčka příliš hustá, můžeme ji rozředit lžící smetany nebo bílého vína. ..
INGREDIENCE: 400 g hrubé mouky, 3 vejce, 2 lžíce másla, šálek, smetany, 3 žemle, sůl, máslo na ubrousek. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme se solí a žloutky a lehce vmícháme po lžících smetanu a mouku. Do vzniklého hladkého těsta přidáme na kostičky nakrájené včerejší žemle (můžeme je dožluta osmažit na másle) a ze tří bílků tuhý sníh. Dva plátěné ubrousky namočíme ve studené vodě, potřeme máslem a na každém ubrousku vytvarujeme knedlík. Ubrousky zabalíme, konce zavážeme a knedlíky vaříme v p ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nastrouháme 500 g mrkve, dáme do rendlíku se 100 g másla, se 150 g vanilkového cukru, přidáme trochu citrónové kůry, špetku pepře a na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Když se vyvařila šťáva, zalijeme trochou smetany a znovu povaříme. Vychladlou nádivkou plníme buchtičky, které jsou nejen dobré, ale vydrží i velmi dlouho vláčné. ..
INGREDIENCE: 180g čistého kuřecího masa (bez kůže), 40g oleje, sůl, mletá paprika, bílý mletý pepř, prášková hořčice, sezamová semínka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zmasilé kuře se vykuchá, opláchne, zbaví kůže, vykostí a nakrájí na menší kousky. Kousky kuřete se napíchají na jehly, osolí, okoření směsí papriky, mletého bílého pepře, práškové hořčice, sezamového semínka a pokapou se nebo se krátce ponoří do oleje. Kuře se peče na roštu. Vhodnou přílohou je různě upravená rýže nebo brambory. ..
INGREDIENCE: 160 g vody, 120 g oleje, 160 g hladké mouky, špetka soli, 5 vajec POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu, olej a sůl přivedeme do varu, přisypeme mouku a mícháme tak dlouho až se těsto nelepí a udělá kouli. Necháme chvilku odstát a vmícháme 5 vajec hezky jedno po druhém. Těsto nandáme do sáčku s trubičkou a stříkáme věnečky na plech vyložený peč. papírem. Před pečením drobet pokropíme studenou vodou (oni rychle naskočí). Pečeme na 200 st./15-20 min. Až naskočí, otevřít na chvilku troubu, aby vyšla ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 12 větších bramborů se uvaří, oloupe a prolisuje mačkadlem nebo pomele na masovém strojku, dají se na vál, přidá se 2 vejce, 2 lžíce mléka, osolí a dá tolik mouky, ab vzniklo těsto jako na nudle. Může se dát i něco jemné krupice. Vypracované těsto se rozválí na pomoučněném ubrousku asi na malíček silné, pokropí omastkem, osype sekaným uzeným masem nebo pomaže nádivkou z umletého uzeného, odušeného na sádle s osmaženou cibulkou a podlitého trochou polévky nebo vody. Sbalí se jako ..
INGREDIENCE: 1 brokolice, 3 vejce, 30dkg točeného salámu, 30dkg sýra, strouhanka, sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici uvaříme do měkka a nakrájíme nadrobno.Přidáme nastrouhaný sýr,nakrájený salám najemno,vejce ,sůl,pepř a přidáme strouhanku na zahuštění. Tvoříme karbanátky a ještě jednou obalíme ve strouhance a už jen smažíme. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA