INGREDIENCE: Sytě zbarvená červená řepa. Nálev: l litr vody, 0,25 až 0,30 litru octa, 30 g soli, 60 g cukru. Přísady: křen. POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu namočíme na chvíli do studené vody, pak ji dobře omyjeme, v hrnci zalijeme vařící vodou a uvaříme doměkka. Po scezení ji oloupeme, nakrájíme na hranolky nebo kostičky, vsypeme do nahřátých sklenic, proložíme kolečky křenu a okořeníme, zalijeme horkým nálevem, sklenice uzavřeme a vložíme do sterilizačního hrnce s horkou vodou. Zahříváme na ..
Acai recepty Açai svoju optimálnu chuť zvýrazňuje hlavne v spojení so sladkým ovocím, napr. s banánom, mangom, jahodami a tiež s kiwi a ananásom. Doporučujeme pridávať kešu, mandľe a iné orechy. Açai sa používa do všetkých známych druhov mliečnych koktailov, ako náhrada za obvyklé ovocie Doporučujeme sladiť len medom alebo trstinovým cukrom Pri všetkých receptoch sa počíta s použitím mixéru. Za minútku vieme vytvoriť lahodné a chutné jedlo, ktoré Vám dodá energiu na veľa hodín. P ..
INGREDIENCE: l kg větších okurek, 250 g cibule, do každé sklenice snítka kopru, 2 kolečka mrkve, 1/2 lžičky hořčičných semínek, l bobkový list a po třech zrnkách celého pepře a nového koření nálev: na l l vody 1/4 l 8% octa, 100 g cukru a vrchovatá lžička soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Okurky očistíme, omyjeme kartáčkem a opláchneme. Oloupeme je, nastrouháme na kolečka, smícháme s nadrobno nebo na prstýnky pokrájenou cibulí a skládáme do sklenic. Prokládáme koprem, mrkví a kořením, zalijeme horkým nál ..
INGREDIENCE: do kilové sklenice: 3-4 papriky na l kg červeného zelí: 30 g soli, 50 g cukru. Octový nálev: 1/3 l octa, 2/3 l vody, lžička soli, lžíce cukru, 3 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 1/2 bobkového listu. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nakrouhané zelí promícháme se solí, cukrem a necháme 2 hodiny uležet. Pak zelím naplníme papriky zbavené semen a přikryjeme je seříznutým vrškem paprik. Narovnáme je do sklenic, zalijeme svařeným a vychladlým octovým nálevem a sklenice povážeme. Chceme-li pap ..
INGREDIENCE: koktejlová rajčata různých tvarů, červená i žlutá nálev: 1 l vody, 3 dl 8% octa, 120 g cukru, 40 g soli, 1 lžička nového koření, l lžička celeno pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Z rajčat opatrně odstraníme okvětí, omyjeme je a naskládáme do sklenic. Zalijeme svařeným nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 10 minut při 85 °C. ..
VIDITELNÝ EFEKT HUBNUTÍ PŘI UŽÍVÁNÍ ACAI DOPLŇKŮ u oslabených jedinců náchylných k bakteriálním a virovým onemocněním při psychické a fyzické zátěži u diabetiků jako prevence diabetické retinopatie při únavě očí a přispívá k zlepšení ostrosti vidění - zlepšuje regeneraci očního barviva a tím se podílí na zlepšení nočního vidění ke snižení a stabilizaci krevního tlaku - působí vasodilatačně a zlepšuje elasticitu cév u diabetu I. a II.typu působí svou antioxidační aktivitou proti blokaci per ..
Tato káva je jistě plná překvapení a její vznik, původ i cena, je vskutku zajímavá. Proč se jí říká „cibetková káva“? Co to je vlastně cibetka? Odkud tato káva pochází? Jak se pěstuje? Jak se sbírá? Čím je káva Kopi Luwak zajímavá? Jednoduše řečeno: bez cibetky by tato káva vůbec neexistovala. Není ani z nějaké zvláštní odrůdy kávovníku, ani se odlišně nepřaží nebo neskladuje, jediné, co je k její „výrobě“ potřeba, je tato malá kunovitá šelma, odborně řečen ..
INGREDIENCE: 750 vepřového masa, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 2 lžičky sl. papriky a 1 lžička pálivé, 150 g balkánského sýra, 1 feferonka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme je a v rozpáleném oleji zprudka opečeme. Pak zmírníme oheň a dopečeme doměkka. Maso vyjmeme, na tuku po pečení zpěníme jemně pokrájenou cibuli a zasypeme ji sladkou i pálivou paprikou a ještě přidáme pokrájenou feferonku. Zasmahneme, vše přerovnáme do ohnivzdorné misky, přidáme upečené maso a po ..
INGREDIENCE: 800 g krocaních nebo krůtích prsou120 g anglické slaniny, olej, 200 g sterilovaného červeného zelí, trocha kmínu, ml. pepř, 1 jablko, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Prsa rozřízneme na plát a osolíme je, opepříme a necháme je odležet na hodinu. Slaninu nakrájíme na kostečky a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova. Přidáme zelí s kmínem a cca 10 minut restujeme. Z jablka odstraníme jádřince, nakrájíme nadrobno a přidáme je k zelí. Plát masa rozložíme n ..
INGREDIENCE: 2 kg červeného rybízu, 500 g krystalového cukru, 2 citróny nebo 3/4 lžičky kyseliny citrónové, kousek celé skořice, l hřebíček, l dl rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný, vyzrálý rybíz otrháme ze stopiček, opláchneme vodou, nasypeme do kastrole, podlijeme sběračkou vody a přivedeme k varu. Přidáme cukr, skořici, hřebíček a vaříme asi 15 minut. Pak dochutíme citrónovou šťávou a lžičkou nastrouhané kůry, znovu krátce povaříme, zalijeme rumem a hned lijeme do malých skleniček. Skleničk ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA