POSTUP PŘÍPRAVY: 180 g hořké čokolády, 60 g Iva tuk, 600 g nugátu-vše rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme: 300 g posekaných ořechů nebo mandlí, 6 lžic rumu. Z hmoty utvoříme koule a obalíme je v pražených nasekaných mandlích. ..
INGREDIENCE: 560 g hl. mouky, 160 g mouč. cukru, 400 g másla, 200 g mletých lískových oříšků a arašídů, 100 g ml. cukru a vanilkový cukr na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, cukr, oříšky a máslo nakrájené na malé kousky uhněteme v těsto. Těsto necháme hodinu odpočinout v lednici. Poté tvoříme malé rohlíčky, které klademe na plech, pečeme při teplotě 175 stupňů cca. 15 min. Ještě horké je obalujeme v cukru nebo po vychladnutí namáčíme rohy v rozehřáté čokoládě. ..
INGREDIENCE: 200 g másla, 25 g kokosového oleje, 200 g čokolády na vaření, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce rumu, 100 g strouhaného kokosu. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo a kokosový olej rozpustíme na mírném ohni, přidáme na kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání nechat všechno mírně povařit. Poté vmícháme vanilkový cukr, mouč. cukr, strouhaný kokos a rum, dobře promícháme. Stále poměrně tekutou hmotu odstavíme na 2-3 hodiny do lednice, mícháme ji jednou nebo dvakrát za hodinu ..
INGREDIENCE: 200 g, másla, 1 vanilkový cukr, 75 g mouč. cukru, 1 vejce, 250 g hl. mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, 150 g letých lískových oříšků, 125 g nugátu, tmavá dortová poleva. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme všechny přísady a vyšleháme elektrickým mixerem, pak krátce propracujme ručně a vytvoříme hladké těsto. Těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180°C asi 7 minut. Nugát rozpustíme nad párou, po mírném ochlazení namočíme jednu stranu spodního kolečka a přilepíme druhé ..
INGREDIENCE: 1500 g vepřové hlavy, 250 g vepřového boku, 250 g vepřového výřezu, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 600 g žemle, 1 l vývaru z masa, 150 g vyškvařeného sádla, 50 g cibule, drcené nové koření, mletý pepř, majoránka, kmín a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, vepřový bok a výřez ( ten klademe do vývaru později) uvaříme doměkka v osolené vodě. Kolíbkou nadrobno rozsekáme vykostěné maso. Přidáme do něho sůl, drcenou majoránku, pepř, kmín, nové koření a vše d ..
INGREDIENCE: 1500 g vepřové hlavy, 250 g vepřového boku, 250 g vepřového výřezu, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 600 g žemle, 1 l vývaru z masa, 150 g vyškvařeného sádla, 50 g cibule, drcené nové koření, mletý pepř, majoránka, kmín a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, vepřový bok a výřez ( ten klademe do vývaru později) uvaříme doměkka v osolené vodě. Kolíbkou nadrobno rozsekáme vykostěné maso. Přidáme do něho sůl, drcenou majoránku, pepř, kmín, nové koření a vše d ..
INGREDIENCE: 200 g různých zbytků pečeného masa (vepřové, kuře, králík, krůta), 200g žampionů (nebo jiných dobrých hub), l vrchovatá lžíce sterilované kapie (nebo 1 čerstvá podušená paprika), 2 cibule, 1/2 lžičky sladké papriky, špetka pepře, 2 str. česneku, sůl, kečup podle chuti, trochu oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Na troše oleje podusíme jemné nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme je a přidáme špetku drceného kmínu a pepře a za občasného promíchání dusíme, až se odp ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 300 g cukru, šálek silné horké instantní kávy, 120 g mletých ořechových jader, 300 g polohrubé mouky, l lžička prášku do pečiva, tuk a strouhanka na formu. Náplň: 250 g čerstvého másla, 250 g moučkového cukru, l lžička rumu, 2 lžíce instantní kávy, 4 lžíce vařící vody. Na ozdobu: kávová poleva a šlehačka. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky oddělíme od žloutků, žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a za stálého šlehání přiléváme horkou kávu. Do ušlehané pěny lehce vmícháme ořechy, ..
INGREDIENCE: 1 kg syrových oloupaných brambor, 2 vejce, 1 dl mléka, 120g hl. mouky, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, 200g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové, oškrábané brambory jemně nastrouháme, necháme ustát, přebytečnou vodu odcedíme. Do brambor přidáme mléko, hladkou mouku, vejce, česnek utřený se solí, pepř a majoránku. Těsto dobře promícháme a sběračkou tvarujeme malé bramboráčky na rozpáleném oleji v lívanečníku nebo na pánvičce. Pečeme po obou stranách dozlatova. ..
INGREDIENCE: 300 g rýže, 400 g zbylého pečeného nebo grilovaného kuřete, 200 g žampiónů, 40 g slaniny, 1 cibule, 40 g másla nebo rostlinného tuku, 1 lžíce sterilovaného hrášku, 1 zelená paprika, 2 rajčata, 60 g tvrdého sýra, petrželka, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Spařenou rýži zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Polovinu jemně sekané cibule zpěníme na másle, přidáme očištěné, pokrájené žampióny, osolíme, okmínujeme a podusíme. Dušenou rýži smícháme s podušenými žampión y, zeleninou a mas ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA