INGREDIENCE: 1 1 l světlého piva 12 °, 2 dl smetany, 30 g másla, 5 žloutků, 1 lžička cukru, 1 lžička skořice, sůl, pepř, 2 plátky chleba, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Svaříme 1,2 1 piva s máslem, cukrem, skořicí a ochutíme solí a pepřem. Mezitím na pánvi osmahneme na kostičky nakrájený jemný chléb. Žloutky rozšleháme se smetanou a do vzniklé směsi vmícháme zbytek piva. Svařené pivo odstavíme z ohně, zašleháme do něj smetanu s vejci a ihned podáváme s osmahnutým chlebem. ..
INGREDIENCE: 750 bůčku, 3 žemle, trochu mléka, strouhaný muškátový oříšek, 200g uzeného kuřecího masa, 1 vejce, hrst sušených hub, 1 cibule, šálek vývaru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrojíme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vzniklou kapsu naplníme nádivkou: Drobně pokrájenou cibulku podusíme na lžičce másla a vychladlou vmícháme do rozmačkaných žemlí, namočených v mléce. Přidáme kostičky uzeného kuřecího masa, pokrájené, předem namočené houby a strouhaný muškátový oříšek. Směs ..
INGREDIENCE: 500g roštěnce, 80g sádla, 600g vařených brambor, 250g cibule, sůl, pepř, kmín, petrželka, hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Z očištěného roštěnce nakrájíme plátky, naklepeme je, na okraji nařízneme, osolíme, opepříme a prudce opečeme. Brambory nakrájíme na plátky. Poloviční dávku cibule nakrájíme na kolečka a mírně podusíme na poloviční dávce sádla, přidáme nakrájené brambory, kmín, sůl a dozlatova osmažíme. Na tento podklad položíme opečené roštěnky. Na tuk od roštěnek přidáme na nud ..
INGREDIENCE: 800 g brambor, 4 lžíce mléka, 200 g hladké mouky, 4 stroužky česneku, 1 vejce, sůl, 2 lžičky majoránky, pepř, rostlinný olej na smažení, listy hlávkového salátu a petrželky na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo nakrájíme na tenké lupínky. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám. Potom přidáme hladkou mouku, vejce, česnek a zamícháme. Směs osolíme, op ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové hlavy, 200g vepřových jater, 100g vepřového bůčku, 150g vepřových plic, 5 rohlíků, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, třený česnek, cibule, tenká střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou hlavu a maso valíme v osolené vodě s cibulí (můžeme přidat i kořenovou zeleninu) do měkka. Maso vyjmeme z vývaru, z hlavy obereme a vše dobře nasekáme. Syrová vepřová játra semeleme. Rohlíky namočíme v prochladlém vývaru a dobře rozmačkáme, přidáme k játrům a vymícháme. Pak ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové hlavy, 200g vepřových jater, 100g vepřového bůčku, 150g vepřových plic, 5 rohlíků, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, třený česnek, cibule, tenká střeva. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou hlavu a maso valíme v osolené vodě s cibulí (můžeme přidat i kořenovou zeleninu) do měkka. Maso vyjmeme z vývaru, z hlavy obereme a vše dobře nasekáme. Syrová vepřová játra semeleme. Rohlíky namočíme v prochladlém vývaru a dobře rozmačkáme, přidáme k játrům a vymícháme. Pak ..
INGREDIENCE: 600g vařených brambor ve slupce, 80g hrubé mouky, 60g krupice, 1 syrové vejce, 1 čajová lžička soli, 2 rovné polévkové lžíce soli POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme den předem, nebo alespoň šest hodin před vlastní přípravou. Jak vlastně brambory vaříme? Nejdříve zemáky pořádně omyjeme ve studené vodě a pak je, v našem případě ve slupce, vložíme na 20 minut do vroucí osolené vody. Solíme jednou rovnou polévkovou lžící soli. Po uvaření vodu slijeme a necháme brambory ve slupce na chla ..
INGREDIENCE: 600g vepřového bůčku bez kosti a kůže, 800g vepřové plece, 100g hladké mouky, 60g sušeného mléka, 10 vajec, sůl, mletý pepř, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček a vepřovou plec nakrájíme na kousky, prosolíme a necháme 24 hodin odležet. Pak maso jemně umeleme, přidáme koření, sůl, 4 vejce, hladkou mouku, dobře vyšleháme s postupným přidáváním rozpuštěného sušeného mléka a ochutíme. Vyšlehanou paštiku plníme do olejem vymazané formy tak, že naplníme asi polovinu formy, pak po ..
INGREDIENCE: 600g vepřového bůčku bez kosti a kůže, 800g vepřové plece, 100g hladké mouky, 60g sušeného mléka, 10 vajec, sůl, mletý pepř, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček a vepřovou plec nakrájíme na kousky, prosolíme a necháme 24 hodin odležet. Pak maso jemně umeleme, přidáme koření, sůl, 4 vejce, hladkou mouku, dobře vyšleháme s postupným přidáváním rozpuštěného sušeného mléka a ochutíme. Vyšlehanou paštiku plníme do olejem vymazané formy tak, že naplníme asi polovinu formy, pak po ..
INGREDOIENCE: 800 g masa 2 cibule, 80 g sádla, sladká paprika, 8 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, trochu tymiánu, 300 g rýže, 50 g šunky nebo 50 g strouhaného sýra, 15 g zeleného hrášku a na kolečka nakrájená mrkev, petrželka. POSTUP PŘIPRAVY: Skopové maso odblaníme, zbavíme tuku, nakrájíme na kousky. Na zpěněnou cibulku ne sádle přidáme omyté maso, koření, zeleny hrášek, mrkev a za stálého podlévání horkou vodou nebo vývarem dusíme. Když je maso poloměkké, přisypeme propranou rýži, podl ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA