INGREDIENCE: 500 g vařených brambor, 250 g anglické slaniny, 8 vajec, 1 velká cibule, 250 g čerstvých hub (nebo 30 g sušených předem namočených), 1 lžíce oleje, kmín, sůl, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby očistíme, rozkrájíme a podusíme (sušene předem namočené vymačkáme), osolené a okmínované, doměkka a do vydušení šťávy. Ve větším rendlíku osmahneme na oleji drobně pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na kostky. Ke směsi přidáme dušené houby a ještě chvíli smažíme. Pak př ..
INGREDIENCE: 750 g brambor vařených ve slupce, 6 natvrdo vařených vajec, 2 cibule, 1 lžíce Vegety, sůl, pepř, sladká mletá paprika, 2 dl zakysané smetany, l dl mléka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory i vejce nakrájíme na kolečka. Posekanou cibuli mírně osmahneme na oleji. Vymažeme zapékací mísu a rozložíme do ní polovinu brambor. Další vrstvy tvoří vajíčka a cibule. Osolíme, opepříme a posypeme Vegetou. Smícháme smetanu s mlékem a polovinou zalijeme brambory. Nakonec navršíme zbylé bra ..
INGREDIENCE: 1 kg vařených brambor ve slupce, 3 lžíce polohrubé mouky, 50 g másla, 300 g měkkého salámu, pažitka, sůl, tuk na vymazání, l hlávkový salát. POSTUP PŘÍPRAVY: Studené brambory oloupeme. Nastrouháme na pomoučenou utěrku a dobře protřeseme. Do vymaštěného kastrole dáme vrstvu brambor, osolíme, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme nakrájenou uzeninou promíchanou s pažitkou a přikryjeme další vrstvou brambor. Pokapeme máslem a zapečeme. ..
INGREDIENCE: 3/4 kg brambor, 1 lžička soli, 3 stroužky česneku, majoránka, l lžička kmínu, 2 vejce, 1 dl horkého mléka, 150 g hladké mouky, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Uvolněnou vodu z brambor vymačkáme a vylijeme a brambory ihned přelijeme horkým mlékem, aby neztmavly. Vmícháme majoránku, kmín, utřený nebo ustrouhaný česnek, přidáme vejce a směs zahustíme moukou. Osolíme a dobře promícháme. Na pánvičce nebo v lívanečníku na hor ..
INGREDIENCE: 8 velkých brambor, 250 g žampionů, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g másla, 1 žloutek, 4 lžíce mléka, sekaná petrželka a pažitka, 2 dl vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme plátky hub a najemno posekaný česnek. Žloutek rozmícháme v mléce a zalijeme jím houby. Přidáme petrželku a pažitku. Vydusíme všechnu tekutinu. Brambory oloupeme, vydlabeme a naplníme. Zapékací misku vymažeme máslem, naplníme bramborami a zalijeme vývarem. Pečeme zakryté asi 25 m ..
PSTUP PŘÍPRAVY: Přes noc namočíme 150g červených fazolí (mohou být i bílé). Fazole po namočení uvaříme. Spěcháme-li použijeme plechovku fazolí sterilovaných (400g). Zapékací mísu vymažeme bohatě máslem nebo jiným tukem. Na 2 lžících oleje opečeme 400g oloupaných brambor nakrájených na plátky, k tomu přidáme 100g drobně nakrájené slaniny, plátky ze 3 stroužků česneku, 2 pokrájené žampióny nebo jiné houby a 6 rajčat. Přisypeme asi 5 lžic mražené nebo sterilované kukuřice. Ochutíme lžičkou tymiánu, ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, 250 g žampionů, l houska, l dl mléka, l vejce natvrdo, 20 g tuku, l malá cibule, l lžíce sekaného kopru, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory stejné velikosti uvaříme ve slupce do poloměkka. Oloupeme je a malou lžičkou do nich vyhloubíme otvor. Cibuli pokrájíme nadrobno, osmahneme a přidáme k ní očištěné a na plátky pokrájené žampiony. Housku namočíme v mléce a vymačkáme. Housku, vejce a houby s cibulí umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a kopr. Brambory n ..
INGREDIENCE: 750 g syrových brambor, 250 ml smetany, 30 g měkkého salámu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g tvrdého sýra, 2 vejce, 80 g másla, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory a cibuli nakrájíme na plátky, salám na kostičky. Smetanu osolíme, opepříme a vmícháme do ní prolisovaný česnek a vejce. Zapékací mísu vymažeme tukem, na dno položíme ve vrstvách brambory, cibuli a salám. Zalijeme částí smetany a posypeme sýrem. Takto vršíme, dokud vše nespotřebujeme. Poslední vrstvu tvoří brambory, ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 1/2 l vývaru z masa nebo z bujónové kostky, 2 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 zelené papriky, 2 lžíce hladké mouky, olej, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme drobně nakrájené cibule, přidáme brambory, podlijeme je vývarem a dusíme do poloměkka. Potom přidáme omyté, očištěné a na proužky I nakrájené papriky, podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř doměkka. Pak vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, osma ..
INGREDIENCE: 800 g brambor, 200 g hrubé mouky, 70 g krupice, l vejce, sůl, švestková povidla. Na posypání: strouhaná houska smažená na části oleje a másla, moučkový cukr a máslo na přelití. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme, oloupeme a po vychladnutí nastrouháme. Přidáme mouku s krupicí, osolíme a zaděláme vejcem husté těsto. Rozválíme ho na pomoučeném vále, nakrájíme čtverce, do každého dáme lžičku povidel, čtverce přehneme do trojúhelníku, okraje dobře přimáčkneme, aby povidla nevytékala, a ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA