Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | SALÁT S RYBÍ KONZERVOU

INGREDIENCE: 1 malá sklenice sterilovaných fazolek (300 g), zálivka z 2 lžic oleje, l lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce citrónové šťávy a oleje z rybiček, 2 vejce uvařená natvrdo, l uvařená mrkev, l cibule, konzerva makrely v oleji, tuňáka nebo jiné ryby, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky slijeme, propláchneme a necháme okapat. Na prkénku je pokrájíme na menší kousky. Mrkev nakrájíme na kolečka a vejce nasekáme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev můžeme přidat i čerstvou nevařeno ..

SALÁTY | KUŘECÍ SALÁT.

INGREDIENCE: 1/2 vařeného nebo pečeného kuřete, 2-3 červené papriky, 2 cibule, 3 hrsti posekaného hlávkového salátu, 150 g kompotovaného ananasu, 100 g oloupaných vlašských ořechů, 50 g slunečnicových semínek, l dl vody, šťáva z půlky citrónu, 1-2 lžičky cukru, l lžíce oleje, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře zbavíme kůže, vykostíme a maso rozkrájíme na větší kousky. Omyjeme papriky, zbavíme je jádřinců a spolu s cibulí je nakrájíme na kolečka nebo na tenké proužky. Kuře, papriky a cibuli vlož ..

SALÁTY | HUBERTŮV SALÁT

INGREDIENCE: 400 g masa za zvěřiny, 600 g brambor, 2 sterilované okurky, 1/2 jablka, l menší cibule, 2 kuličky celého pepře, 3 kuličky nového koření, 2 kuličky jalovce, 1-2 bobkové listy, ocet, worcester, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Ořez, případně přední maso z vysoké nebo nízké zvěřiny omyjeme, osolíme, přidáme divoké koření, jalovec, podlijeme vodou a dáme do trouby péci. Omyté brambory uvaříme. Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na nudličky. Stejným způsobem nakrájíme oloupaná jablka a okurk ..

SALÁTY | ŘEDKVIČKOVÝ SALÁT

INGREDIENCE: 1/2 kg očištěných ředkviček, 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce kaparů nebo 2 sterilované okurky nakrájené na drobné kostičky, 250 g sýra zálivka: 3 lžíce oleje, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce vody, l lžička soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a omyté ředkvičky nastrouháme na okurkovém struhadle na plátky, sýr nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nasekanou petrželku, kapary nebo okurky a zakapeme zálivkou. Salát podáváme vychlazený. ..

SALÁTY | Rajčatový salát po italsku

INGREDIENCE: 600g rajčat, 2 natvrdo uvařená vejce, cibule, 1-2 sterilované okurkyNa zálivku: šálek jogurtu, 2 lžíce smetany, 2 lžíce majolky, ocet, sůl, cukr POSTUP PŘÍPRAVY: Omytá rajčata nakrájíme na plátky, vejce a sterilovanou okurku na kolečka a cibuli jemně usekáme. Po urovnání na talířky zalijeme zálivkou připravenou rozmícháním uvedených surovin. ..

SALÁTY | JARNÍ AMERICKÝ SALÁT

INGREDIENCE: 2 skleníkové okurky, 2 svazky červených ředkviček, 5 mladých cibulek i se zelenou natí, l lžíce nastrouhaného křenu nebo Křenexu, 1/2 lžičky soli, 0,2 l zakysané smetany nebo bílého jogurtu. POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu dobře omyjeme a osušíme. Okurky i se zelenou slupkou (u skleníkových, okurek je velmi jemná) nakrájíme na tenké plátky. Ředkvičky nakrájíme na nudličky a cibuli na silnější kolečka. Zeleninu osolíme, promícháme a zalijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali nastrouhaný křen ..

SALÁTY | PEKINGSKÝ SALÁT

INGREDIENCE: 1 menší hlávka zelí, 200 g sterilovaných kapií, 50 g sušených černých hub, 100 g sójových klíčků, 2 lžíce oleje, 2 lžíce octa, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Černé houby naložíme přes noc do vody. Zelí omyjeme, odstraníme košťál a nakrájíme na proužky. Vaříme asi 5-6 minut v páře nebo v mikrovlnné troubě. Necháme vychladnout. Houby a kapie nakrájíme na proužky a smícháme se zelím. Přidáme sójové klíčky, z octa a oleje připravíme dresink a vše dobře promícháme. Podáváme studené. ..

SALÁTY | JARNÍ SALÁT

INGREDIENCE: l hlávkový salát, l svazek ředkviček, l salátová okurka, 2 mladé cibulky se zelenou natí, l vejce uvařené natvrdo, l lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky soli, 5 lžic jogurtu, pažitka nebo petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechnu zeleninu dobře omyjeme pod tekoucí vodou a necháme ji okapat. Hlávkový salát nakrájíme na hrubší nudle, ředkvičky na jemnější nudličky, okurku na kostičky, cibulky i s natí na kolečka. Osolíme, zakapeme citrónem, přelijeme jogurtem, povrch ozdobíme nadrobno nakr ..

SALÁTY | JARNÍ PIKANTNÍ SALÁT

INGREDIENCE: 2 kedlubny, svazek ředkviček, svazek mladé mrkvičky, svazek naťové cibulky zálivka: 1/2 šálku vody, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, citrónová šťáva nebo l až 2 lžíce vinného octa, na přelití l kelímek jogurtu a 50 g strouhaného sýra nebo tvarohu. POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu dobře omyjeme, mrkev oškrábeme a vše pokrájíme na tenká kolečka. Smícháme se zálivkou, rozdělíme do misek, přelijeme jogurtem a na povrch nastrouháme sýr. ..

SALÁTY | SKANDINÁVSKÝ RYBÍ SALÁT

INGREDIENCE: 2 krabice konzervovaných ryb v tomatě, l jablko, 2 sladkokyselé okurky, 200 g eidamské cihly, 150 g vařeného celeru, l velká majolka, l lžička worcesterové omáčky, pepř, sůl, stává z 1/2 citrónu, hlávkový salát. POSTUP PŘÍPRAVY: Do salátové mísy vložíme na menší kousky nakrájené a vykostěné ryby z konzerv, na kostičky nakrájené oloupané a jádřince zbavené jablko, okurky, sýr a celer. Zakapeme šťávou z citrónu, worcesterem, lehce opepříme a osolíme. Nakonec promícháme s majolkou ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz