INGREDIENCE: 1 větší pstruh, sůl, 2 lžíce hladké mouky, kousek másla, 200ml šlehačky, 1 prolisovaný stroužek česneku, na ozdobení 25g loupaných sekaných mandlí a 1 plátek másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu vykucháme, odřízneme hlavu a opláchneme, osolíme a obalíme v mouce. Nasekané mandle necháme 1-2 min. zhnědnout na másle v malé misce při výkonu 750 W. Do varné misky dáme máslo, přikryjeme a 30 vteřin necháme rozpouštět při výkonu 750 W. Rybu položíme na máslo břichem do středu misky. Nepřikrývám ..
INGREDIENCE: 4 pstruzi, 4 stroužky česneku, 4 snítky rozmarýnu, olivový olej, mořská sůl, vločky chilii papriky, 4 plátky anglické slaniny, půl citronu. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané pstruhy dobře omyjeme a osušíme. Břišní dutinu pokapeme štávou z citronu, posolíme a opepříme vločkami chilii, zapíchneme snítku rozmarýnu, vložíme plátek slaniny a rozpůlený stroužek česneku. Povrch pstruhů posolíme a potřeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet. Grilujeme venku na otevřeném grilu, nebo doma na ..
INGREDIENCE: 4 kuchyňsky upravení pstruzi (asi 1,5 kg), l svazek petrželky, 2 svazky pažitky, 50 g másla, 2 stroužky česneku, 50 g krémového smetanového sýra typu žervé, sůl, mletý černý pepř, 8 tenkých plátků prorostlé slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Pstruhy omyjeme studenou vodou a důkladně osušíme. Bylinky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. V kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme bylinky a oloupaný prolisovaný česnek. K tomu vmícháme sýr nebo čerstvou smetanu. Pstruhy na povrchu i uvnitř osolí ..
INGREDIENCE: 4 pstruzi, sůl, pepř, mletý kmín, citrónová šťáva, trochu hladké mouky na obalení, 4 plátky másla, 50 g posekaných mandlí předem opražených na másle. POSTUP PŘÍPRAVY: Umyté a osušené pstruhy osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem a důkladně pokapeme citrónovou šťávou. Dovnitř každého pstruha dáme tenký plátek másla a obalíme v hladké mouce, kterou můžeme smíchat s mletou paprikou. Pstruhy opečeme na troše oleje nebo je grilujeme. Podáváme s posekanými a na másle opraženými mand ..
INGREDIENCE: 4 pstruzi (á 250 g) sůl, pepř, 2 vejce, 3 lžíce mléka, 1 šálku oleje, 1 šálku loupaných mandlí, 1 šálku rozpuštěného másla, 2 lžíce citrónové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Pstruhy vcelku vykostíme a vykucháme hřbetem, osolíme je a opepříme. Potom ryby obalíme v mouce, ve směsi rozšlehaných vajec a mléka a dozlatova usmažíme po obou stranách na oleji. Mandle vložíme do horkého másla, osmažíme je dohněda, odstavíme s ohně a přidáme citrónovou šťávu. Ryby dáme na nahřátý talíř a přelijeme ..
INGREDIENCE: 4 větší pstruzi, 60 g másla, 200 g čerstvých hub, trochu sardelové pasty, petrželka, 1 lžíce másla, 4 vejce, l v mléce namočená žemle, pepř, sůl, 1 cibule, máslo na vymazání a na polévání, l dl vína, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné pstruhy nasolíme a necháme v chladnu uležet. Vnitřnosti dáme do studené vody. Mezitím rozehřejeme v kastrole lžíci másla, přidáme plátky hub, nasekanou petrželku a trochu sardelové pasty. Přidáme pokrájené vnitřnosti, osolíme a dusíme doměkka. Na misce u ..
INGREDIENCE: 4 pstruhy, olivový olej, sůl, pepř, 1 citron, 250 g tvrdého sýra, svazek petrželky, 10 stroužků česneku, 60 g másla, 250 ml bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané, oškrábané a omyté pstruhy osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Dáme je do olejem vymazané ohnivzdorné mísy a posypeme je nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a utřeným česnekem, proklademe je kousky másla, zalijeme vínem a upečeme v troubě dozlatova. ..
INGREDIENCE: 4 menší pstruzi, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, citrónová šťáva, 2 silnější pórky, 100g eidamu, petrželka, olej, mletá sladká paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané a očištěné pstruhy opláchneme, osušíme, uvnitř vytřeme směsí z utřeného česneku, soli a pepře, povrchu pokapeme citrónovou šťávou. Necháme v chladnu pul hodiny odležet. Očištěnou bi7ou část pórku nakrájíme na tenká kolečka, promícháme s větší polovinou strouhaného sýra a s jemně nakrájenou petrželkou. Směsí naplníme ps ..
INGREDIENCE: 4 pstruzi, sůl, paprika, 10 žampionů, koriandr )nebo petrželka), hl. mouka na posypání ryb, 200g másla, citron. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané pstruhy omyjeme, ze všech stran osolíme a poprášíme paprikou. Žampiony nakrájíme na plátky a na lžíci másla je osmáhneme. Mírně je osolíme, přidáme nasekaný koriandr nebo petrželku a směsí naplníme břišní dutiny ryb. Můžeme je spíchnout špejlí nebo jehlicí. Naplněné pstruhy poprášíme moukou a za stálého potírání rozehřátým máslem je pečeme na hor ..
INGREDIENCE: Pstruh, česnek, ml. paprika, nové koření, hřebíček, anglická slanina, hl. mouka, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného, omytého a čistou utěrkou osušeného pstruha potřeme uvnitř po povrchu pastou z česneku utřeného se solí a pálivé papriky. Ryba musí být doslova obalená. Do břišní dutiny dáme 3 tenké plátky slaniny, 2 kuličky nového koření a 3 hřebíčky. Takto připravenou rybu obalíme v hl. mouce a upečeme na rozpáleném tuku po obou stranách. Na talíři zdobíme kolečkem citrónu, kouskem p ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA