1.
NAPOJE STAVY
|
MALINOVA STAVA.
INGREDIENCE: 5 kg malin, 5 kg cukru.
POSTUP PRIPRAVY: Ciste maliny promichame s trochou cukru (na 1 kg malin asi 200 g cukru) a v otevrene nadobe nechame do druheho dne proslazovat. Obcas prom .....
2.
MOUCNIKY TRENE
|
VELIKONOCNI COKOLADOVY BERANEK
INGREDIENCE: 140 g masla 140 g mouc. cukru, 140 g strouhane mlecne cokolady, 6 vajec, kuru z 1 citronu, spetku mlete skorice, spetku tluceneho hrebicku, 80 g strouhanych vlasskych orechu, 70 g strouha .....
3.
STARE RECEPY
|
NAKLADANE SLAPANE ZELI (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: Nadoba k nakladani zeli se vypari varici vodou, pote jeste jinou vodou vyplachne a vysusi. Cerstve hlavky zeli se ciste oberou, rozkroji na pulky nebo ctvrtky, kostaly vykroji, p .....
4.
POLEVKA HOVEZI
|
RUMUNSKA HOVEZI POLEVKA
INGREDIENCE: 1 l vyvaru, 1 l stavy ze zeli, 400 g hoveziho masa, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petrzel, 1 maleho celeru, hrst fazolek (lusky), 1 male hlavky zeli, 2 brambory, 3 rajcata nebo 1 lzice protlaku, p .....
5. MOUCNIKY DORTY | KAKAOVY DORT S PARIZSKOU SLEHACKOU INGREDIENCE: 6 vajec, 140 g mouckoveho cukru, 20 g kakaa, 80 g polohrube mouky, tuk na vymasteni a hruba mouka na vysypani formy, cokoladova poleva. Parizska slehacka: 4 dl smetany ke slehani, 30 g k .....
6.
DOBRA RADA
|
Dokonale Espresso
Dokonale espresso, chceteli kava, se vyznamne podili na obratu vaseho gastronomickeho zarizeni.
Vezmeme-li v uvahu, ze dobra surovina ma naklady na porci espressa zhruba 5 kc a jeho prodejni cena je .....
7.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
VANOCNI PLNENE OPLATKY
INGREDIENCE: Balicek vaflovych dortovych oplatek, 200 g vlasskych orechu, 200 g ml. cukru, 4 zloutky, 200 g cukru krupice, 200 g masla.
POSTUP PRIPRAVY: Mlety cukr se zloutky utreme do peny. Z krupi .....
8.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
VANOCNI PLNENE OPLATKY
INGREDIENCE: Balicek vaflovych dortovych oplatek, 200 g vlasskych orechu, 200 g ml. cukru, 4 zloutky, 200 g cukru krupice, 200 g masla.
POSTUP PRIPRAVY: Mlety cukr se zloutky utreme do peny. Z krupi .....
9.
LUSTENINY
|
SPANELSKA OMACKA.
INGREDIENCE: 60g tuku, 500g hovezich kosti, 1 celer, 1/2 petrzele, 1 /2 mrkve, 30g cibule, 10 zrnek cerneho pepre, 50g mouky, 20g rajskeho protlaku, trochu cerveneho a trochu dezertniho vina.
POSTUP .....
10.
MOUCNIKY TRENE
|
VELIKONOCNI BERANEK II.
POSTUP PRIPRAVY: Na penu vymichame osminku masla s ctyrmi zloutky a 130 g cukru. Pridame kvasek z 30 g drozdi a ¼ l mleka. Michame a postupne prisypeme 500 g poloh. mouky. Pridame hrst rozinek, n .....
11.
MOUCNIKY DORTY
|
ORECHOVY DORT.
INGREDIENCE: 250 g orechovych jader, 250 g mouckoveho cukru, 6 vajec, citronova stava, 2 lzice jemne strouhanky, tuk na vymasteni a hruba mouka na vysypani formy, marmelada.
POSTUP PRIPRAVY: Zloutky .....
12.
POLEVKA DRUBEZI
|
SLEPICI POLEVKA II.
INGREDIENCE: 1 slepice, 2 mensi celery, 1 mrkev, 1 petrzel, sul, 100 g zampionu, nekolik zrnek celeho pepre, mlety zazvor, zelena petrzelka, domaci nudle.
POSTUP PRIPRAVY: Vykuchanou slepici rozdeli .....
13.
MOUCNIKY DORTY
|
SACHRUV DORT 3.
INGREDIENCE: 140g mekkeho masla, 160 g praskoveho cukru, 160 g cokolady, 10 vajec, 150 g mouky, merunkova marmelada. Kakaova poleva: 100g piskoveho cukru, 10g kakaa, 50g masla. POSTUP PRIPRAVY: Z masl .....
14.
ZAVAROVANI OVOCE
|
JAHODOVY KOMPOT.
INGREDIENCE: a) Na 1 kg jahod 30 dkg cukru, sterilace 12 minut pri 90 °C
POSTUP PRIPRAVY: Vybrane, prostredne velke jahody s cervenou duzinou opereme, vykroutime kalichy a dame do porcelanoveho hrnku .....
15.
ZABIJACKA ASPIKY A HUSPENINY
|
DOMACI HUSPENINA.
INGREDIENCE: 1 a 1/2 kg libovejsiho masa z veprove hlavy i s kuzi, 1 kg veprovych nozicek, 250 g kuze z bucku nebo jine casti, 1 mrkev, 2 cibule, 1 lzice soli, 10 kulicek pepre, 1 lzicka mleteho pepre .....
16.
ZABIJACKA ASPIKY A HUSPENINY
|
LEVNA HUSPENINA.
INGREDIENCE: 2kg veprovych nozicek, 500g veprove kuze, 500g laloku, 2 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, zeleny hrasek, 5 bobkovych listu, cele nove koreni, cely pepr, mlety pepr, sul, ocet, cukr, vegeta .....
17.
NAPOJE KOKTEJLY
|
PENOVY VINNY NAPOJ.
INGREDIENCE: 2 zloutky, 20 g piskoveho cukru, spetka skrobove moucky, 1 lzice citr. sirupu, 1 bilek, kousek skorice, 1/3 l bileho vina nebo cerveneho vina. POSTUP PRIPRAVY: Ve varne misce utreme dobre .....
18.
ZABIJACKA TLACENKY A GALATINY
|
DOMACI HUSPENINA I
INGREDIENCE: 1 veprove hlavy, 1 koleno, 300g kuze, 1 ledvinka, 2 sterilovane okurky, 1 mrkev, treny cesnek, sul, mlety pepr, 3-4 bobkove listy, nove koreni, ocet, cibule.POSTUP PRIPRAVY: Hlavu, koleno .....
19.
ZABIJACKA TLACENKY A GALATINY
|
DOMACI HUSPENINA I
INGREDIENCE: 1 veprove hlavy, 1 koleno, 300g kuze, 1 ledvinka, 2 sterilovane okurky, 1 mrkev, treny cesnek, sul, mlety pepr, 3-4 bobkove listy, nove koreni, ocet, cibule.POSTUP PRIPRAVY: Hlavu, koleno .....
20.
MOUCNIKY TRENE
|
ORECHOVA ROLADA.
INGREDIENCE: 4 cerstva vejce, 4 lzice cukru, 4 lzice polohrube mouky, pruh alobalu, maslo na potreni a mouka na posypani, orechy na povrch.Krem: 120 g masla, 150 g mletych orechu, 70 v mouckoveho cukr .....
21.
PREDKRMY
|
PENA S TUNAKA S BAZALKOU.
INGREDIENCE: 2 konzervy tunaka ve vlastni stave, 2 zloutek, 2 lzice zerve, sul, pepr, 2 lzice strouhane citr. kury, dva svazky bazalky, listy zeleneho salatu na ozdobeni.POSTUP PRIPRAVY: Tunaka vyklop .....
22.
MOUCNIKY KYNUTE
|
OLEJOVE KOLACE OD DANKY.
INGREDIENCE: 40g drozdi (jedna kostka), 20g mleteho cukru, 2 dl oleje, ¼ l mleka, 500g polohrube vyberove mouky, spetka soli, 2 zloutky. Napln: 500g mekkeho tvarohu, cukr, 2 zloutky. POSTUP PRIPR .....
23.
MOUCNIKY DORTY
|
JOGURTOVY DORT S KOKOSEM.
INGREDIENCE: 3 vejce, 100g krupicoveho cukru, 20g kakaa, 70g hl. mouky, 2 lzice oleje, tuk na vymasteni a hr. mouka na vysypani formy, marmelada, ovoce na ozdobu.Jogurtova napln: 1 l smetany (12% tuku .....
24.
POLEVKA RUZNA
|
RYBARSKA POLEVKA.
INGREDIENCE: 2 kg plevelnych ryb, 1 kg brambor, 150 g cibule, 40 g masla, 1 petrzel, pepr, bobkovy list, petrzelka.POSTUP PRIPRAVY: Drobne plevelne ryby ruznych druhu zbavime supin a vnitrnosti, vlozi .....
25.
POMAZANKY
|
PIKANTNI POMAZANKA S KRENEM.
INGREDIENCE: 4 lzice masla, citronova stava, 100 g luciny nebo zerve, 100 g mekkeho salamu, 2 lzice jemne strouhaneho krenu, sul.POSTUP PRIPRAVY: Zmekle maslo zakapeme citronovou stavou, osolime, smic .....
26. SPECIALITY RUZNE | RYB PETI VUNI NA SANGHAJSKY ZPUSOB. INGREDIENCE: 375 g tresky - rizky nakrajene na kousky o sile 2 cm, olej na smazeni (vetsi mnozstvi), 1/2 svazku natovych cibulek na ozdobu. Marinada: 1 lzice sojove omacky, 1/2 lzice sherry. Omacka: .....
27.
ZABIJACKA TLACENKY A GALATINY
|
DOMACI ZABIJACKOVA TLACENKA.
INGREDIENCE: Polonina veprove hlavy, 1 veprove srdicko, 1 veprovy jazyk, 4-5 veprovych nozicek, 1 veprove koleno zadni, 500g veprove plece, korenova zelenina, sul, mlety pepr, treny cesnek, nove koren .....
28.
ZABIJACKA TLACENKY A GALATINY
|
DOMACI ZABIJACKOVA TLACENKA.
INGREDIENCE: Polonina veprove hlavy, 1 veprove srdicko, 1 veprovy jazyk, 4-5 veprovych nozicek, 1 veprove koleno zadni, 500g veprove plece, korenova zelenina, sul, mlety pepr, treny cesnek, nove koren .....
29.
DOBRA RADA KUCHYNE
|
KAVA.
Prazenou kavu uchovavame v lahvi z tmaveho skla a dobrym uzaverem. Pred mletim ji lehce nahrejeme- lepe se mele a lepe voni. Pokud chceme mit v salku kavy penu, musime mletou kavu v salku zalit mensim .....
30.
OMACKY
|
SPANELSKA OMACKA.
INGREDIENCE: 60g tuku, 500g hovezich kosti, 1 celer, 1/2 petrzele, 1 /2 mrkve, 30g cibule, 10 zrnek cerneho pepre, 50g mouky, 20g rajskeho protlaku, trochu cerveneho a trochu dezertniho vina.POSTUP PR .....
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA