1.  DOBRA RADA ZDRAVI | Vymackejte 1 citron do 1 lzice olivoveho oleje a zapamatujete si to do konce sveho zivota Prirodni medicina ziskava v posledni dobe stale vice na popularite. Je to hlavne proto, ze za pomerne malo penez umoznuje lecit mnohe nemoci, ale bez negativnich vedlejsich ucinku leku. V dnesnim clan .....


2.  DOBRA RADA KUCHYNE | JAK POZNATE CERSTVOU RYBU Cela ryba: Pri koupi cele cerstve zabite ryby si jako prvni vsimame oci: musi byt vypoulene a jasne, nikoliv zapadle nebo kalne. Dalsi na rade jsou skrele: musi prilehat a zabry pod nimi byt jasne cer .....


3.  DOBRA RADA | Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava. Proc se ji rika „cibetkova kava“? Co to je vlastne cibetka? Odkud tato kava pochazi? Jak se pest .....


4.  DOBRA RADA | Dokonale Espresso Dokonale espresso, chceteli kava, se vyznamne podili na obratu vaseho gastronomickeho zarizeni. Vezmeme-li v uvahu, ze dobra surovina ma naklady na porci espressa zhruba 5 kc a jeho prodejni cena je .....


5.  MOUCNIKY TRENE | OLEJOVA BUCHTA POSTUP PRIPRAVY: 1 vetsi hrnek cukru, 3 cela vejce. Utreme cukr s vejci do peny, pridame pul maleho hrnku oleje a 1 vetsi hrnek mleka. Dobre zamichame. Vmichame polohrubou mouku- 1 hrnek, a pul prasku .....


6.  NAPOJE POHARY | AMERICKA KAVA INGREDIENCE: 1 sale kavy, 1 salek mleka, 1 lzicka kakaa, 1 lzicka mouc. cukru, spetka soli. POSTUP PRIPRAVY: V mlece rozmichame cukr s kakaem, spetkou soli a 7 minut povarime, za staleho slehani var .....


7.  MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | SNEHOVE BEZE S KAVOVYM NEBO VANILKOVYM KREMEM. INGREDIENCE: 4 bilky, 140g krupicoveho cukru, 100g mouckoveho cukru, 120g mletych mandli, papir na peceni. Krem: 1/4 litru mleka, 1 balicek pudinkoveho prasku s vanilkovou prichuti, 120g masla, 100g m .....


8.  KNEDLIKY BRAMBOROVE | BRAMBOROVI VRABCACI S TVAROHEM A SLANINOU. INGREDIENCE: 200 g hrube mouky, 2 vetsi syrove brambory, sul, 60 g anglicke slaniny, pul kostky mekkeho tvarohu. POSTUP PRIPRAVY: Oloupane brambory rozstrouhame, polovinu vody z nich slijeme, osolim .....


9.  ZABIJACKA UZENE | DOMACI UZENE NGREDIENCE: Solna smes na 50 kg masa: 1,5 kg soli, 45 g dusicnanu draselneho, 45 g praskoveho cukru. Na 2,5 l solneho laku: 2 1/4 l vody, 700 g soli (je-li maso nalozeno v mistnosti v niz je stala niz .....


10.  DOBRA RADA ZDRAVI | JAK STRAVA OVLIVNUJE KVALITU KOSTI. Kosti posiluji potraviny s vysokym obsahem vapniku. Nejvice vapniku najdeme v maku. Vapnik obsahuji i mandle, liskove orechy, slunecnicova a sezamova seminka, listova zelenina, brokolice, petrzel ( hl .....


11.  KORENI | KORENI A VYBRANE SMESI. ANGULA: gulas,polevky,kure. BADYAN: pernik, vanocky, kompoty, Cinska kuchyne.BEDRNIK: polevky, salaty, omacky.BAZALKA: pouziti skoro na vse, karbanatky.CURRY: kure, ryze, Indicka kuchyne.CERNABYL: na .....


12.  DOBRA RADA KUCHYNE | RADA NAD ZLATO!! UTIKA TI MLEKO: Pri svarovani se mleko nesrazi, kdyz do nej pridas kostku cukru nebo nadobu pred varenim vyplachnes vodou. Mleko pri dosazeni bodu varu nevzkypi,potres-li okraj hrnce peclive tukem.Aby .....


13.  RYBY RUZNE | RYBA PO ORIENTALSKU. INGREDIENCE: 8 platku ryb, 1 strouzek cesneku, 1 cibule, kari koreni, 1 rajce, 1 kokos, cerstvy zazvor, olej, maslo, sul, pepr. POSTUP PRIPRAVY: Nastrouhame kokos, dame ho do misky a podlijeme 1 skle .....


14.  NAPOJE KOKTEJLY | LEDOVA KAVA. INGREDIENCE: Instantni kava, vajecny liker, sladka smetana, cokolada.POSTUP PRIPRAVY: Do mixeru dame na jednu porci 2 kostky ledu, pridame 1dl pripravene kavy, 2 cl vajecneho likeru a 1cl smetany. Po .....


15.  DOBRA RADA KUCHYNE | Nelepkava ryze Vzdy sypka a bila dusena ryze Ryze se nikdy nerozvari a bude vzdy zarucene bila, jestlize do vrouci vody pridame nekolik lzicek studeneho mleka anebo lzici citronove stavy. .....


16.  DOBRA RADA KUCHYNE | KAVA. Prazenou kavu uchovavame v lahvi z tmaveho skla a dobrym uzaverem. Pred mletim ji lehce nahrejeme- lepe se mele a lepe voni. Pokud chceme mit v salku kavy penu, musime mletou kavu v salku zalit mensim .....


17.  DOBRA RADA KUCHYNE | TAJEMSTVI AROMA KAVY: Cerstve umleta kava nam bude dele vonet, kdyz ji nasypeme do dobre tesnici nadoby a ihned dame do chladnicky.Rano si pak odsypeme jen takove mnozstvi ktere obvykle spotrebujeme. .....


xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

KEBAB ŠČOKLA (z Ostr ..

"Čokla pacneme pantokem. Dyš němame čokla bo pantok, toš na Ostravje dem do řeznika a cap-carap vepřovy buček." :-) Teď važně. POSTUP PŘÍPRAVY: Kil ...

Celý recept

NOVOROČNÍ ZELŇAČKA ( ..

INGREDIENCE: 250 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 2 velké oloupané cibule, 1 ½ lžíce ml. papriky, 25 g sušených hub, 250 g vepřového masa, 160 g ...

Celý recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA ..

INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n ...

Celý recept

MUJ VÁNOČNÍ BRAMBORO ..

Poměr surovin je daný množstvím, chutí a fantazii kdo jak chce mít salát chuťově odlišný. Během tohoto procesu průběžně ochutnávám a podle chuti přid ...

Celý recept

RYBÍ POLÉVKA S KNEDL ..

INGREDIENCE: Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20 g másla nebo rostl. tuku, 20 g hlad. mouky. Knedlíčky: 300 g rybího masa vařeného, 1-2 ve ...

Celý recept

ORIENTALSKÝ KAPR ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájen ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz