1.  KRALIK | VELIKONOCNI KRALIK INGREDIENCE: 1 kralika, 1 male hlavky zeli, 1 cibule, 2 strouzky cesneku, 2 pórky, 1 cervena kapie, sul, 1 lzicka kari, 1 dcl bileho vina, 1 dcl vody nebo vyvaru, 1 vejce, 3 lzicky Solamylu, 1 .....


2.  SEKANA | VELIKONOCNI SEKANA INGREDIENCE: 250 g tucneho veproveho bucku, 250 g teleciho masa, 250 g uzeneho bucku, 5 az 6 zemli, 6 vajec, sul, nekolik strouzku cesneku, muskatovy kvet nebo orisek, tuk na vymazani pekace. .....


3.  MOUCNIKY KYNUTE | VELIKONOCNI VANOCKA OD BABICKY INGREDIENCE: 500 g hl. mouky, 500 g polohrube mouky, 220 g Hery, 220 g cukru, 4 zloutky, 60 g drozdi, 450 ml mleka citrónova kura trochu soli 40 g rozinek 70 g mandli a vejce na potreni. POS .....


4.  MOUCNIKY TRENE | VELIKONOCNI BERANEK XI INGREDIENCE: 4 vejce, 240 g cukru krupice, ½ sklenice oleje, ½ sklenice mleka, 350 g hl. mouky, 1 prasek do peciva, 100 g ml. vlasskych orechu, 70 g kandovaneho ovoce, 30 g rozinek, 1 va .....


5.  MOUCNIKY SLANE | VELIKONOCNI JIDASE VII INGREDIENCE: Kvasek: 1 kostka drozdi, lzicka cukru, vlazne mleko, trochu hladke mouky. Testo: 1 kg polohrube mouky, 10 dkg cukru, ½ lzicky soli, maslo, 2 zloutky, vlazne mleko, med, mouckovy c .....


6.  GULAS HOVEZI | PIKANTNI HOVEZI GULAS INGREDIENCE: 750 g hoveziho na gulas, 300 g salotky nebo malych cibulek, 50 g anglicke slaniny, 2 lzice oleje, sul, ml. pepr, sl. ml. paprika, 500 g mrkve, 4 zemle z minuleho dne, 1 dl mleka, 1 vejce, .....


7.  SALATY | MUJ VANOCNI BRAMBOROVY SALAT ( Vaskuv ) Pomer surovin je dany mnozstvim, chuti a fantazii kdo jak chce mit salat chutove odlisny. Behem tohoto procesu prubezne ochutnavam a podle chuti pridavam prislusne ingredience, az dospeji k finalnimu .....


8.  KNEDLIKY HOUSKOVE | HORNORAKOUSKE HOUSKOVE KNEDLIKY. INGREDIENCE: 6 vcerejsich rohliku, 2 syrova vejce, 1/8 l mleka, 50 g rostlinneho tuku nebo skvareneho veproveho sadla, 2 lzice jemne pokrajene cibule, 50 g hrube mouky, 1 lzice najemno pokrajene zelen .....


9.  VEJCE | VEJCE VE STUTDENE OMACCE POSTUP PRIPRAVY: Nejdrive si pripravime omacku: nakrajime nadrobno 1 cibuli, na ni navrsime 1 lzici horcice, 2 lzice oleje, 1 lzici krenu, lzici jemne sekane petrzelky, 4 lzice majonezy, 1/2 kavove lz .....


10.  DRUBEZ KACHNA | KACHNA NADIVANA SAR DELEMI INGREDIENCE: 1 kachna, sul, 1 svazek polevkove zeleniny, 1 sardel nebo 1 lzice sardelove pasty, l lzicka kaparu, 1 lzicka strouhanky, 1 vejce. Na pekac: 1 lzice sadla, 1 salek vyvaru, 2 dl cerveneho v .....


11.  ZELENINA | KAPUSTA DUSENA S HOUBAMI A VEJCI INGREDIENCE: 500 g kapusty, sul, voda, 60 g masla, 50 g cibule, 150 g ocistenych cerstvych hub (klouzky, kremenace, kozaky, holubinky openky, ciruvky zelanky nebo houby ve smesi), mlety pepr a 4 vejce .....


12.  HOUBY | ZAPEKANE HOUBY PO FRANCOUZSKU INGREDIENCE: 300 g cerstvych jedlych a chutnych hub, 1 cibule, 2 lzice oleje nebo masla, 200 g ryze, 1 stredne velky kvetak, 250 g peceneho nebo vareneho veproveho masa, sul, 250 g vareneho uzeneho ma .....


13.  STARE RECEPY | JABLKOVY NAKYP (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 1 zloutek se utre s 1 lzici cukru, prida trochu citronove kury, z 1 bilku snih se zaroven s 1 lzici mouky lehce zamicha. Na osobu se cita 1 vejce. Forma se vymaze masle .....


14.  STARE RECEPY | HOVEZI ROSTENKY NADIVANE (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Na 6 velkych rostenek, zbavenych kosti a prebytecneho tuku a tenko rozklepanych, pripravi se nadivka: Po 200 g veproveho a hoveziho masa se umele, prida se houska macena ve vode a vym .....


15.  STARE RECEPY | MINUTKOVA POLEVKA (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Ze 20 g masla a potrebneho mnozstvi mouky se uprazi bleda jiska, odtahne se s ohne, a kdyz je vlazna, vmichaji se  do ni dve vejce a na hladko umichaji, aby nebyly hrud .....


16.  STARE RECEPY | SPENAT (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Listky spenatu se oberou, nekolikrate ve vode vyperou, az v nadobe, ve ktere se pere, nezustane zadny pisek. Vari se asi 5 minut v odkryte nadobe, jen v malo vode se sp .....


17.  SYRY | SYROVA ROLKA S RAJCATY A SUNKOU INGREDIENCE: 3 vejce, sul, pepr, 1 lzicky ml. papriky, 50g poloh. mouky, 2 platky bile zelatiny, 200g luciny, 50g eidamu, 50g susenych rajcat, pazitka, 6 platku sunky. POSTUP PRIPRAVY: Rozpalime tr .....


18.  STARE RECEPY | VEPROVE RIZKY STACENE „PACKY“ (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 1. S ryzi: Z veprove kyty nakrajene rizky se osoli a naklepou. Na kazdy se da asi lzice sparene ryze a posype na sadle osmazenou cibulkou. Rizky se stoci, jen volne niti pre .....


19.  SALATY | FAZOLOVY SALAT POSTUP PRIPRAVY: Cerstve fazolove lusky nakrajime na platky a uvarime v osolene . Nechame vychladnout a pridame usekany cerstvy kopr, jemne krajenou cibuli. Spojime zalivkou z oleje, octa, soli, pepre .....


20.  KRALIK | KRALICI PASTIKA INGREDIENCE: 1 kralik, jatra z 1-2 kraliku, 150g anglicke slaniny na vylozeni formy, 2 cibule, 2 vejce, 100g slaniny vcelku, 150g veproveho vareneho sadla, sul, pastikove koreni nebo pepr, zazvor, tym .....


21.  STARE RECEPY | BRAMBOROVE BUCHTICKY (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Z 250 g polohrube mouky, 20 g kvasnic, 1/8 l mleka, 1 lzice cukru, 1 vejce, 20 g masla, dle potreby soli a 500 g strouhanych varenych bramboru se zadela testo. Z vykynuteho .....


22.  STARE RECEPY | PLNENA HOVEZI SVICKOVA (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 1. Pekne odlezela svickova se rozrizne na vhodny plat. Nejlepe nam to udela reznik. Plat se po obou stranach naklepe a osoli. Asi po 250 g veproveho a hoveziho mase se umele, prida se .....


23.  STARE RECEPY | MALE PRECLICKY K CAJI (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Na vale zpracuje se 280 g polohrube mouky, 100 g masla, 6 lzic mleka, 1 zloutek, trochu soli a 1 prasek do peciva. Delaji se male preclicky nebo rohlicky, potiraji rozkvedlanym vejcem .....


24.  MOUCNIKY KYNUTE | VELIKONOCNI VENEC INGREDIENCE: 250 ml mleka, 30 g drozdi, 100 g cukru, 500 g polohrube mouky, 1 lzice rozinek, 110 g masla, 1 vanilkovy cukr, 1 lzice strouhane citrónove kury, mouka na val, 1 vejce na potreni, m .....


25.  STARE RECEPY | VELIKONOCNI CESKY MAZANEC (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: V 1 kg dobre presete polohrube mouky rozdrobi se 250 g cerstveho masla, prida se 6 zloutku, 250 g cukru, neco citronove kury, anyzu, soli a dle potreby mleka, aby bylo tuhe testo a kv .....


26.  MOUCNIKY KYNUTE | VELIKONOCNI JIDASE (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Utre se 180 g masla se 70 g cukru a 2 – 3 zloutky, prida se trochu citronove kury a vanilky, soli, 20 g kvasnic, 500 g polohrube mouky a zadela se testo asi 1/3 l sladke smetany .....


27.  OD BABICKY | VELIKONOCNI BABICCINA VANOCKA INGREDIENCE: Na vanocku potrebujeme 2 testa. I. Testo: 50 g drozdi rozpustime v 1/8 l vlaheho mleka a nechame vzejit kvasek. Do misy prosejeme 250 g hl. moky, pridame kvasek, zpracujeme a dame kynout .....


28.  RYBY MAKRELA | MAKRELA SE ZAPEKANYMI BRAMBORY PO NEMECKEM ZPUSOBU INGREDIENCE: 500 g varenych brambor, 500 g makrely, 150 g sunky, 5 natvrdo uvarenych vajec, 2 vejce, 50 g oleje, 1/4 l smetany, mleta paprika, pepr, sul. POSTUP PRIPRAVY: Uvarene brambory oloupeme, .....


29.  KNEDLIKY BRAMBOROVE | CHLUPATE KNEDLIKY - BOSAKY (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: I. Oskrabou se syrove brambory a postrouhaji. Proliji se na cedniku studenou vodou, ktera se vareckou vymacka. Do misy k bramborum se prida vejce, sul a dle potreby mouky, vyprac .....


30.  HOVEZI ROSTENKY | PLNENA HOVEZI PECENE (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 1. Pekny kus hoveziho masa, nejlepe z nizkeho boku, se zbavi kosti, rozrizne na tenky plat, osoli a naklepe. Umele se po kousku veproveho a uzeneho masa, prida vajicko, strouhana .....


xFonka Nejnovější na xkuchtik.cz

VELIKONOČNÍ KRÁLÍK ..

INGREDIENCE: 1 králíka, 1 malé hlávky zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 pórky, 1 červená kapie, sůl, 1 lžička kari, 1 dcl bílého vína, 1 dc ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ KOBLIHY ..

INGREDIENCE: 600 g hrubé mouky, 4 žloutky, 70 g cukru, 0,3 l mléka, 40 g droždí, 1 citrón, 2 lžíce rumu, 80 g tuku, meruňkový džem, olej na sma ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ SEKANÁ ..

INGREDIENCE: 250 g tučného vepřového bůčku, 250 g telecího masa, 250 g uzeného bůčku, 5 až 6 žemlí, 6 vajec, sůl, několik stroužků česneku, mušká ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ VÁNOČKA ..

INGREDIENCE: 500 g hl. mouky, 500 g polohrubé mouky, 220 g Hery, 220 g cukru, 4 žloutky, 60 g droždí, 450 ml mléka citrónová kůra trochu soli 4 ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ MAZANEC ..

INGREDIENCE: 220 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, 90 g moučkového cukru, 90 g rostlinného tuku flora, 2 žloutky, 30 g mandlí, 20 g rozinek, 20 g dro ...

Celý recept

PIKANTNÍ VELIKONOČNÍ ..

INGREDIENCE: 2 kostky zeleninového vývaru, 200 g vepřového ramínka, 200 g telecího hrudí, 200 g uzeného masa, 6 housek, 1 hrst mladých kopřiv, ½ ...

Celý recept

xFonka Kategorie na xkuchtik.cz