• SKOPOVÁ ŽEBÍRKA SE ZELENIOU (Recept z třicátých let minulého století)

    POSTUP PŘÍPRAVY: Tři pěkné mrkve se pokrájí na nudličky a v málo vody napolo uvaří. Poté se k nim přidá stejné množství drobně krájeného celeru a vaří do měkka. Osolí se to, trochu oslad&iacut ...
    Read More

    SKOPOVÁ ŽEBÍRKA SE ZELENIOU (Recept z třicátých let minulého století)
  • LIST PLNĚNÝ UZENÝM MASEM (Srbsko)

    INGREDIENCE: 400 g hlávkového zelí, 250 g uzeného masa, 150 g telecího masa, lžíce strouhané housky, 1 vejce, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 dl kyselé smetany, 1 lžíce hrubé mouky, podle chuti sůl a pepř.POSTUP PŘ&I ...
    Read More

    LIST PLNĚNÝ UZENÝM MASEM (Srbsko)
  • HOVĚZÍ KARBANÁTKY NA ROŠTU (Bulharsko)

    INGREDIENCE: 500 g hovězího masa zadního, 2 cibule, podle chuti sůl, a mletého pepře, sekaná petrželová nať, 2 lžíce oleje, 1 dl vody.​POSTUP PŘÍPRAVY: Kvalitní hovězí maso nakrájíme na menší kousky a um ...
    Read More

    HOVĚZÍ KARBANÁTKY NA ROŠTU (Bulharsko)
  • GULAŠ Z DANČÍHO MASA

    INGREDIENCE: 1 kg dančí plece s kosti, 75 g rostlinného tuku, 100 g cibule, česnek, 75 g rajčat, 50 g hladké mouky, sůl, trochu majoránky, papriky a pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli na drobno nakrájíme a osmažíme na celé dá ...
    Read More

    GULAŠ Z DANČÍHO MASA
  • MUŠLOVÁ POLÉVKA

    INGREDIENCE: 400 g mušlí v konzervě (slávky), 50 g másla, 1 litr rybího vývaru, 150 ml mléka, 150 ml smetany, 2 lžíce škrobové moučky, 4 rajčata, 2 žloutky, sůl, bílý pepř, rozmarýn, šafrán.POSTU ...
    Read More

    MUŠLOVÁ POLÉVKA
  • JEHNĚČÍ DUŠENÉ SE ZELENINOU (Recept z třicátých let minulého století)

    POSTUP PŘÍPRAVY: Jehněčí zadek se protáhne slaninou a osolí. Na kastrol se dá kousek másla, kousek drobně krájené šunky nebo uzeného masa, mrkev, petržel, cibule, maso na to vloží a dusí podlévané pol&e ...
    Read More

    JEHNĚČÍ DUŠENÉ SE ZELENINOU (Recept z třicátých let minulého století)

Další recepty na xkuchtik.cz

Zralé, ale tvrdé a nepomačkané ovoce se otře čistou, suchou utěrkou, rozpůlí a pecky vyndají

ZAVAŘENÉ MERUŇKY A BROSKVE (Recept z třicátých let minulého století)


POSTUP PŘÍPRAVY: Zralé, ale tvrdé a nepomačkané ovoce se otře čistou, suchou utěrkou, rozpůlí a pecky vyndají, narovná do sklenic, zalije hustě svařen .....

1 žloutek se utře s 1 lžící cukru, přidá trochu citronové kůry

JABLKOVÝ NÁKYP (Recept z třicátých let minulého století)


POSTUP PŘÍPRAVY: 1 žloutek se utře s 1 lžící cukru, přidá trochu citronové kůry, z 1 bílku sníh se zároveň s 1 lžící mouky lehce zamích .....

Asi 1 kg jedlých jeřabin se očistí, rozmačká a okurkové láhvi zalije 1 l převařené měkké nebo destilované vody a 1/8 l čistého lihu

DOMÁCÍ JEŘABINKA (Recept z třicátých let minulého století)


POSTUP PŘÍPRAVY: Asi 1 kg jedlých jeřabin se očistí, rozmačká a okurkové láhvi zalije 1 l převařené měkké nebo destilované vody a 1/8 l čistého lihu. .....

Po lžíci hrachu a přebrané čočky se opere a nechá několik hodin máčet

POLÉVKA VŠEHOCHUŤ (Recept z třicátých let minulého století)


POSTUP PŘÍPRAVY: Po lžíci hrachu a přebrané čočky se opere a nechá několik hodin máčet. Poté se přidá lžíce opraných krup a dá se vařit. V jiném .....

Nejčtenější na xkuchtik.cz

DATABÁZE ÉČEK ..

Éčka v potravinách - přídatné látky - jsou používány z mnoha důvodů: pro prodloužení trvanlivosti, jako ochrana před zkázou, ale také pro zlepšení chuti, vzhledu a vůně a dokonce i pro vytvoření ...

Celý recept

RUSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso z kýty nebo plece, opláchneme, naklepeme, protáhneme slaninou na proužky nakrájenou, osolíme a slabě opepříme. Nejdříve je na všech stranách prudce opečeme v rozpáleném ...

Celý recept

VELIKONOČNÍ JIDÁŠE ( ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Utře se 180 g másla se 70 g cukru a 2 – 3 žloutky, přidá se trochu citronové kůry a vanilky, soli, 20 g kvasnic, 500 g polohrubé mouky a zadělá se těsto asi 1/3 l sladké smetany ...

Celý recept

NOVOROČNÍ GULÁŠ ..

INGREDIENCE: 250 g hovězí kýty, 200 g vepřové plece, 3 lžíce másla, 1 velká cibule, 1 zelená paprika, 5 velkých rajčat, 1 lžička kmínu, 2 bobkové listy, 1 lžíce sladké papriky, 400 ml vody, 600 g ster ...

Celý recept

DOMÁCÍ SULC ..

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, 2 vepřové nožičky, 300 g kořenové zeleniny, 100 g sterilovaných okurek, 100 g sterilovaného hrášku, 3 vařená , 20 g želatiny v prášku, 1 lžička celého pepře a 1 lžička n ...

Celý recept

ŠKVARKOVÉ PLACKY (Od ..

INGREDIENCE: 400 g hl. mouky, 15 g droždí, 150 g mletých škvarků (může se polovina nechat neumletá, jemně nasekaná), 50 g sádla, sůl, mouč. cukr, pepř, 2 lžíce octa, 180ml vlažného mléka. POSTUP PŘ ...

Celý recept

Nejnovější na xkuchtik.cz

ZAVAŘENÉ MERUŇKY A B ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Zralé, ale tvrdé a nepomačkané ovoce se otře čistou, suchou utěrkou, rozpůlí a pecky vyndají, narovná do sklenic, zalije hustě svařen ...

Celý recept

JABLKOVÝ NÁKYP (Rece ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1 žloutek se utře s 1 lžící cukru, přidá trochu citronové kůry, z 1 bílku sníh se zároveň s 1 lžící mouky lehce zamích ...

Celý recept

DOMÁCÍ JEŘABINKA (Re ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Asi 1 kg jedlých jeřabin se očistí, rozmačká a okurkové láhvi zalije 1 l převařené měkké nebo destilované vody a 1/8 l čistého lihu. ...

Celý recept

POLÉVKA VŠEHOCHUŤ (R ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Po lžíci hrachu a přebrané čočky se opere a nechá několik hodin máčet. Poté se přidá lžíce opraných krup a dá se vařit. V jiném ...

Celý recept

KVĚTÁK ZADĚLÁVANÝ (R ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Květák rozebraný na větší růžičky se uvaří ve slané vodě, aby zůstal spíše tvrdší. Slitá voda se zasmaží bledou máslovou jíškou a ...

Celý recept

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY NADÍ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Na 6 velkých roštěnek, zbavených kostí a přebytečného tuku a tenko rozklepaných, připraví se nádivka: Po 200 g vepřového a hovězího m ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz

Odběr novinek