RÝŽOVÁ OMELETA.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / PŘEDKRMY / 




INGREDIENCE: 120g dlouhozrnné rýže, sůl, 220g šunky v celku, svazek petrželky, 8 vajec, ml. bílý pepř, ml. sl. Paprika, 4 lžíce oleje.
Na ozdobu: hrst lístků salátu, 4 cherry rajčata.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži přebereme, důkladně propláchneme, zalijeme 220 ml vody, osolíme a necháme na mírném ohni vařit od bodu varu 20 min. Poté rýži odtavíme z ohně a necháme 10 min. pod pokličkou dojít. Šunku nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme najemno. Vejce rozšleháme, vmícháme šunku, rýži a petrželku. Směs osolíme a ochutíme pepřem a paprikou. V pánvi rozehřejeme olej, nabereme rýžovou směs a rozprostřeme ji na pánev ve vrstvě asi 1 cm. Na mírném ohni necháme částečně zatuhnou, asi 4 min., potom omeletu opatrně otočíme a pečeme po druhé straně asi 8 min., omeletu můžeme zakrýt poklicí. Stejným způsobem připravíme i druhou omeletu. Polníček omyjeme a osušíme.Omelety překrojíme na povrchu. Servírujeme je na talířích spolu s polníčkem a překrojenými cherry rajčaty. Vhodným doplňkem jsou různé druhy omáček



RÝŽOVÁ OMELETA. RÝŽOVÁ OMELETA.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,89 | Hodnotilo: 674 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz