1.  RYBY KAPR | KAPRI HRANOLKY. INGREDIENCE: 600 g filetu z kapra, 4 vejce, 2–3 strouzky cesneku utreneho se soli, hrst nasekaneho libecku, sul, pepr, 200 g hladke mouky na obaleni, sladka mleta paprika, olej na smazeni. PO .....


2.  HOVEZI SVICKOVA | HOUBARSKY PIKANTNI SPIZ INGREDIENCE: 350 g hovezi svickove 350g panenske veprove, 120 g slaniny, 250 g hribku nebo zampionu, 200 g cibule, sul, pepr, drceny jalovec, 100 g oleje, cikanska omacka. ​POSTUP PRIPRAVY: H .....


3.  VEPROVE KYTA | KOVARSKY SPIZ. INGREDIENCE: 1 kg panenske veprove nebo veprove kyty, 200 g slaniny, 150g cibule, 4 g cesneku, sul, pepr, 150g oleje. POSTUP PRIPRAVY: Veprove maso nakrajime na male spalicky o vaze 35 g. Na kovovo .....


4.  VEPROVE KYTA | VEPROVE NA KARI INGREDIENCE: 500 g veprove kyty, 1 lzicka kari, 2 lzice sojove omacky, 2 zloutky, 1 lzice Solamylu, 1 lzicka cukru, olej, hlavkovy salat, ananas, citron. POSTUP PRIPRAVY: Maso z kyty nakrajime na nud .....


5.  VEPROVE KOTLETA | KOTLETY V ALOBALU INGREDIENCE: 4 vetsi veprove kotlety nebo rizky z veprove kyty, sul, pepr, 2 lzice masla, 4 platky syra, 4 platky uzeneho bucku nebo anglicke slaniny, 2 cibule, 1 lzicky ostre papriky. POSTUP PRIPRAV .....


6.  DRUBEZ KACHNA | KACHNA PO CINSKU INGREDIENCE: 500g kachniho masa, 2 vejce, 2 lzice bramborove moucky, 1 mensi hlavky zeli, 2 lzice cerveneho vina, 2 lzice vorcestru, 2 lzice polevkoveho koreni Vitana, 1 lzicky koreni kari, 1 lzicky k .....


7.  HOVEZI SVICKOVA | ROSTBIF III INGREDIENCE: 800 g hoveziho ze svickove, sul, mlety pepr, 8 lzic oleje, vyvar z kosti, 15 g masla. POSTUP PRIPRAVY: Nekolik dnu odlezele maso osolime, opeprime a na rozehratem oleji za staleho poleva .....


8.  ZAVAROVANI ZELENINA | SLAPANE KVASENE ZELI OD ANEZKY INGREDINCE: 50 kg zeli, 1 ¼ kg soli, 1 kg cibule, 1 balicek kminu, vinne listy, 1 nakladaci Deko, trochu octa. POSTUP PRIPRAVY: Oddelime nekolik listu a zeli nakrouhame. Nakrouhane zeli vlozime d .....


9.  VEPROVE KOTLETA | KOTLETY PO UZENARSKU INGREDIENCE: 4 veprove kotlety, 2 nozicky parku, 4 platky sunky, 4 lzice oleje, 2 kapie, trochu hladke mouky, pepr, sul. POSTUP PRIPRAVY: Ocistene kotlety naklepeme u kosti a na okrajich narizneme, .....


10.  VEPROVE KYTA | VEPROVE RAZNICI INGREDIENCE: 600 g veprove kyty nebo panenky, 80 g slaniny, 80 g salamu, nekolik bobkovy listu, tuk na opekani, plnotucna horcice, cibule a zelenina na oblohu, sul, mlety pepr. POSTUP PRIPRAVY: Maso .....


11.  VEPROVE KOTLETA | PIKANTNI KOTLETY INGREDIENCE: 4 veprove kotlety, sul, mlety pepr, 4 lzice oleje, 1 lzicky ml. palive papriky, 3 feferonky, 4 lzicky kecupu, vyvar, 3 lzice strouhaneho krenu. POSTUP PRIPRAVY: Naklepane kotlety nariz .....


12.  VEPROVE KYTA | VEPROVE MASO NA PIVU INGREDIENCE: 750 g veproveho masa (nejlepe z kyty), 3 lzice oleje nebo sadla, 7 lzic kecupu, 3 strouzky cesneku, 1 velka cibule, 2 porky, 2 dl 12° piva, sul, pepr. POSTUP PRIPRAVY: Veprove maso nak .....


13.  ZAVAROVANI ZELENINA | CERVENA REPA VE SLADKOKYSELEM NALEVU INGREDIENCE: Syte zbarvena cervena repa. Nalev: l litr vody, 0,25 az 0,30 litru octa, 30 g soli, 60 g cukru. Prisady: kren. POSTUP PRIPRAVY: Cervenou repu namocime na chvili do studene vody, pak ji .....


14.  GULAS ZVERINOVY | SRNCI MINUTKOVY GULAS INGREDIENCE: 500g srnci kyty, 4 lzice oleje, sul, mleta sladka paprika, mlety pepr, 2 lzice masla, 2 cibule, 60g zampionu, 2 lzice rajcatoveho protlaku, 8 lzic vyvaru z kosti nebo vody. POSTUP PRIP .....


15.  DRUBEZ KURE | KURECI RIZECKY PIKANTNI. INGREDIENCE: 4 kureci prsicka, 500g teleciho masa z kyty, 1/8 masla, 10 mensich zampionu, 1/2 palicky cesneku, sul, koreni na kure, svazek petrzelky, 50 g strouhaneho syra. POSTUP PRIPRAVY: Kureci pr .....


16.  RYBY PSTRUH | PSTRUH NA GRILU INGREDIENCE: 4 pstruzi, 4 strouzky cesneku, 4 snitky rozmarynu, olivovy olej, morska sul, vlocky chilii papriky, 4 platky anglicke slaniny, pul citronu. POSTUP PRIPRAVY: Vykuchane pstruhy dobre omyj .....


17.  GULAS VEPROVY | MADARSKY TOKAN INGREDIENCE: 600 g veproveho masa (kyta, raminko), 2 cibule, 5 strouzku cesneku, 1 cervena feferonka, sul, 4 lzice oleje (sadla), 3 lzice hladke mouky, 1 gulasova kostka, 1 lzicka sladke mlete papriky .....


18.  VEPROVE VNITRNOSTI | VEPROVA JATRA NA KECUPU INGREDIENCE: Jatra, asi 6 strouzku cesneku, 2 lzice worcesteru, 3 lzice jemneho kecupu, sul, pepr POSTUP PRIPRAVY: Spalicky jater opeprim a zprudka orestuji, vyndam, na panev hodim platky cesneku, o .....


19.  HOVEZI PREDNI ZADNI | SPANELSKE PTACKY V INGREDIENCE: 500 g zadniho hoveziho masa, 100 g uzeneho speku, 2 cibule, 50 g oleje, 3 kysele okurky, 2 vejce uvarena natvrdo, 2 lzice hl. mouky, 2 lzice masla, lzice horcice,1/4 lzicky pepre, lzice s .....


20.  BRAMBORY | VARENE BRAMBORY PO ITALSKU INGREDIENCE: 1 kg varenych brambor, 1 cibule, 80 g oleje, 4 rajcata, 3 lzice strouhaneho syra, 50 g anglicke slaniny, pepr, sul, petrzelka. POSTUP PRIPRAVY: Brambory uvarene ve slupce oloupeme a nak .....


21.  SYRY | SMAZENY SYR PO ITALSKU INGREDIENCE: 1 lzice kecupu, 1 lzice hladke mouky, 2 vejce. POSTUP PRIPRVY: Vymichame hladke testicko. Platky tvrdeho syra namocime nejprve jednou stranou v testicku, protahneme strouhankou a stejny .....


22.  DRUBEZ KROCAN KRUTA | KURECI KUMPAO POSTUP PRIPRAVY: Delame to z masa veproveho, hovezi zadni, ale nejlepsi je to z kureciho, nebo krutiho masa. Maso nakrajime jako na rizky, naklepeme, posolime, popeprime a nakrajime jej na nudlicky. D .....


23.  DRUBEZ KURE | KURECI ZAVITKY S NIVOU INGREDIENCE: 500 g kurecich prsicek, niva, sunka, slehacka, pepr, sul, kousek masla na vymazani formy. POSTUP PRIPRAVY: Maso nakrajime jako na rizky, naklepeme, osolime a opeprime. Na kazdy kousek m .....


24.  HOVEZI ROSTENKY | ROSTENKY S PREKVAPENIM INGREDIENCE: 4 platky rostenky (asi 600 g), sul, Vegeta special, l50 g syra Hermelin, 3 lzice oleje, 4 lzice pikantniho kecupu, 2 lzice pikantni horcice, trochu sladke smetany. POSTUP PRIPRAVY: Plat .....


25.  HOVEZI RUZNE | MLETE MASO ZAPECENE S BRAMBORY INGREDIENCE: 400 g mleteho masa (hovezi a veprove), 50 g slaniny, 1 velka cibule, 5 rajcat, 2 papriky, 500 g varenych a oloupanych brambor, 2 vejce, 2 dl sladke smetany, olej, sul, pepr, drceny kmin. .....


26.  VEPROVE PLECKO | KATUV SLEH III INGREDIENCE: 1kg plecka (ale jde to i s jinym druhem masa, vyborne je i kureci), 2 vetsi cibule, trochu oleje (cca 3 lzice), 2 velke sklenice leca (ty bez klobasy), 1cely maly kecup, 1/2 sacku mlete ( .....


27.  DRUBEZ KURE | KURECI PRSA PIKANTNI INGREDIENCE: 600 g kurecich prsou 60 g Solamylu, 1 vejce, 2 cl oleje, 10 g krystal. cukru, 4 cl sojove omacky, bily pepr, curry, sul, hlavkove zeli, cervena paprika, por, arasidy. POSTUP PRIPRAVY: M .....


28.  SYRY | PLNENY SYROVY RIZEK INGREDIENCE: 8 platku syra z Moravskeho bochniku asi 1 cm silne, 2 sterilovane kapie, 4 sardinky, sul, 3 vejce. hladka mouka, strouhanka na obaleni. olej na smazeni. POSTUP PRIPRAVY: Vzdy mezi dva p .....


29.  SEKANA | TVARUZKOVE KARBANATKY INGREDIENCE: Mlete maso na sekanou, olej na smazeni, vejce, hl. mouka, strouhanka, olomoucke tvaruzky. POSTUP PRIPRAVY: Mlete maso ochutime jak na sekanou. Kolecka tvaruzku obalime v troj obalu. Pot .....


30.  VEPROVE VNITRNOSTI | JATRA PO GRUZINSKU INGREDIENCE: 300 g veprovych nebo kurecich jater, 1 cibule, 3 mensi kapie (cervena, zluta, zelena), aby to bylo krasne barevny, petrzelka, strouzek cesneku, vejce podle chuti (ja davam dve), smetana. .....


 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz