1.
RYBY KAPR
|
KAPRI HRANOLKY.
INGREDIENCE: 600 g filetu z kapra, 4 vejce, 2–3 strouzky cesneku utreneho se soli, hrst nasekaneho libecku, sul, pepr, 200 g hladke mouky na obaleni, sladka mleta paprika, olej na smazeni.
PO .....
2.
HOVEZI SVICKOVA
|
HOUBARSKY PIKANTNI SPIZ
INGREDIENCE: 350 g hovezi svickove 350g panenske veprove, 120 g slaniny, 250 g hribku nebo zampionu, 200 g cibule, sul, pepr, drceny jalovec, 100 g oleje, cikanska omacka.
POSTUP PRIPRAVY: H .....
3.
VEPROVE KYTA
|
KOVARSKY SPIZ.
INGREDIENCE: 1 kg panenske veprove nebo veprove kyty, 200 g slaniny, 150g cibule, 4 g cesneku, sul, pepr, 150g oleje.
POSTUP PRIPRAVY: Veprove maso nakrajime na male spalicky o vaze 35 g. Na kovovo .....
4.
VEPROVE KYTA
|
VEPROVE NA KARI
INGREDIENCE: 500 g veprove kyty, 1 lzicka kari, 2 lzice sojove omacky, 2 zloutky, 1 lzice Solamylu, 1 lzicka cukru, olej, hlavkovy salat, ananas, citron.
POSTUP PRIPRAVY: Maso z kyty nakrajime na nud .....
5.
VEPROVE KOTLETA
|
KOTLETY V ALOBALU
INGREDIENCE: 4 vetsi veprove kotlety nebo rizky z veprove kyty, sul, pepr, 2 lzice masla, 4 platky syra, 4 platky uzeneho bucku nebo anglicke slaniny, 2 cibule, 1 lzicky ostre papriky.
POSTUP PRIPRAV .....
6.
DRUBEZ KACHNA
|
KACHNA PO CINSKU
INGREDIENCE: 500g kachniho masa, 2 vejce, 2 lzice bramborove moucky, 1 mensi hlavky zeli, 2 lzice cerveneho vina, 2 lzice vorcestru, 2 lzice polevkoveho koreni Vitana, 1 lzicky koreni kari, 1 lzicky k .....
7.
HOVEZI SVICKOVA
|
ROSTBIF III
INGREDIENCE: 800 g hoveziho ze svickove, sul, mlety pepr, 8 lzic oleje, vyvar z kosti, 15 g masla.
POSTUP PRIPRAVY: Nekolik dnu odlezele maso osolime, opeprime a na rozehratem oleji za staleho poleva .....
8.
ZAVAROVANI ZELENINA
|
SLAPANE KVASENE ZELI OD ANEZKY
INGREDINCE: 50 kg zeli, 1 ¼ kg soli, 1 kg cibule, 1 balicek kminu, vinne listy, 1 nakladaci Deko, trochu octa. POSTUP PRIPRAVY: Oddelime nekolik listu a zeli nakrouhame. Nakrouhane zeli vlozime d .....
9.
VEPROVE KOTLETA
|
KOTLETY PO UZENARSKU
INGREDIENCE: 4 veprove kotlety, 2 nozicky parku, 4 platky sunky, 4 lzice oleje, 2 kapie, trochu hladke mouky, pepr, sul.
POSTUP PRIPRAVY: Ocistene kotlety naklepeme u kosti a na okrajich narizneme, .....
10.
VEPROVE KYTA
|
VEPROVE RAZNICI
INGREDIENCE: 600 g veprove kyty nebo panenky, 80 g slaniny, 80 g salamu, nekolik bobkovy listu, tuk na opekani, plnotucna horcice, cibule a zelenina na oblohu, sul, mlety pepr.
POSTUP PRIPRAVY: Maso .....
11.
VEPROVE KOTLETA
|
PIKANTNI KOTLETY
INGREDIENCE: 4 veprove kotlety, sul, mlety pepr, 4 lzice oleje, 1 lzicky ml. palive papriky,
3 feferonky, 4 lzicky kecupu, vyvar, 3 lzice strouhaneho krenu.
POSTUP PRIPRAVY: Naklepane kotlety nariz .....
12.
VEPROVE KYTA
|
VEPROVE MASO NA PIVU
INGREDIENCE: 750 g veproveho masa (nejlepe z kyty), 3 lzice oleje nebo sadla, 7 lzic kecupu,
3 strouzky cesneku, 1 velka cibule, 2 porky, 2 dl 12° piva, sul, pepr.
POSTUP PRIPRAVY: Veprove maso nak .....
13.
ZAVAROVANI ZELENINA
|
CERVENA REPA VE SLADKOKYSELEM NALEVU
INGREDIENCE: Syte zbarvena cervena repa.
Nalev: l litr vody, 0,25 az 0,30 litru octa, 30 g soli, 60 g cukru.
Prisady: kren.
POSTUP PRIPRAVY: Cervenou repu namocime na chvili do studene vody, pak ji .....
14.
GULAS ZVERINOVY
|
SRNCI MINUTKOVY GULAS
INGREDIENCE: 500g srnci kyty, 4 lzice oleje, sul, mleta sladka paprika, mlety pepr, 2 lzice masla, 2 cibule, 60g zampionu, 2 lzice rajcatoveho protlaku, 8 lzic vyvaru z kosti nebo vody.
POSTUP PRIP .....
15.
DRUBEZ KURE
|
KURECI RIZECKY PIKANTNI.
INGREDIENCE: 4 kureci prsicka, 500g teleciho masa z kyty, 1/8 masla, 10 mensich zampionu, 1/2 palicky cesneku, sul, koreni na kure, svazek petrzelky, 50 g strouhaneho syra.
POSTUP PRIPRAVY: Kureci pr .....
16.
RYBY PSTRUH
|
PSTRUH NA GRILU
INGREDIENCE: 4 pstruzi, 4 strouzky cesneku, 4 snitky rozmarynu, olivovy olej, morska sul, vlocky chilii papriky, 4 platky anglicke slaniny, pul citronu.
POSTUP PRIPRAVY: Vykuchane pstruhy dobre omyj .....
17.
GULAS VEPROVY
|
MADARSKY TOKAN
INGREDIENCE: 600 g veproveho masa (kyta, raminko), 2 cibule, 5 strouzku cesneku, 1 cervena feferonka, sul, 4 lzice oleje (sadla), 3 lzice hladke mouky, 1 gulasova kostka, 1 lzicka sladke mlete papriky .....
18.
VEPROVE VNITRNOSTI
|
VEPROVA JATRA NA KECUPU
INGREDIENCE: Jatra, asi 6 strouzku cesneku, 2 lzice worcesteru, 3 lzice jemneho kecupu, sul, pepr
POSTUP PRIPRAVY: Spalicky jater opeprim a zprudka orestuji, vyndam, na panev hodim platky cesneku, o .....
19.
HOVEZI PREDNI ZADNI
|
SPANELSKE PTACKY V
INGREDIENCE: 500 g zadniho hoveziho masa, 100 g uzeneho speku, 2 cibule, 50 g oleje, 3 kysele okurky, 2 vejce uvarena natvrdo, 2 lzice hl. mouky, 2 lzice masla, lzice horcice,1/4 lzicky pepre, lzice s .....
20.
BRAMBORY
|
VARENE BRAMBORY PO ITALSKU
INGREDIENCE: 1 kg varenych brambor, 1 cibule, 80 g oleje, 4 rajcata, 3 lzice strouhaneho syra, 50 g anglicke slaniny, pepr, sul, petrzelka.
POSTUP PRIPRAVY: Brambory uvarene ve slupce oloupeme a nak .....
21.
SYRY
|
SMAZENY SYR PO ITALSKU
INGREDIENCE: 1 lzice kecupu, 1 lzice hladke mouky, 2 vejce.
POSTUP PRIPRVY: Vymichame hladke testicko. Platky tvrdeho syra namocime nejprve jednou stranou v testicku, protahneme strouhankou a stejny .....
22.
DRUBEZ KROCAN KRUTA
|
KURECI KUMPAO
POSTUP PRIPRAVY: Delame to z masa veproveho, hovezi zadni, ale nejlepsi je to z kureciho, nebo krutiho masa. Maso nakrajime jako na rizky, naklepeme, posolime, popeprime a nakrajime jej na nudlicky. D .....
23.
DRUBEZ KURE
|
KURECI ZAVITKY S NIVOU
INGREDIENCE: 500 g kurecich prsicek, niva, sunka, slehacka, pepr, sul, kousek masla na vymazani formy.
POSTUP PRIPRAVY: Maso nakrajime jako na rizky, naklepeme, osolime a opeprime. Na kazdy kousek m .....
24.
HOVEZI ROSTENKY
|
ROSTENKY S PREKVAPENIM
INGREDIENCE: 4 platky rostenky (asi 600 g), sul, Vegeta special, l50 g syra Hermelin, 3 lzice oleje, 4 lzice pikantniho kecupu, 2 lzice pikantni horcice, trochu sladke smetany.
POSTUP PRIPRAVY: Plat .....
25.
HOVEZI RUZNE
|
MLETE MASO ZAPECENE S BRAMBORY
INGREDIENCE: 400 g mleteho masa (hovezi a veprove), 50 g slaniny, 1 velka cibule, 5 rajcat, 2 papriky, 500 g varenych a oloupanych brambor, 2 vejce, 2 dl sladke smetany, olej, sul, pepr, drceny kmin. .....
26.
VEPROVE PLECKO
|
KATUV SLEH III
INGREDIENCE: 1kg plecka (ale jde to i s jinym druhem masa, vyborne je i kureci), 2 vetsi cibule, trochu oleje (cca 3 lzice), 2 velke sklenice leca (ty bez klobasy), 1cely maly kecup, 1/2 sacku mlete ( .....
27.
DRUBEZ KURE
|
KURECI PRSA PIKANTNI
INGREDIENCE: 600 g kurecich prsou 60 g Solamylu, 1 vejce, 2 cl oleje, 10 g krystal. cukru, 4 cl sojove omacky, bily pepr, curry, sul, hlavkove zeli, cervena paprika, por, arasidy.
POSTUP PRIPRAVY: M .....
28.
SYRY
|
PLNENY SYROVY RIZEK
INGREDIENCE: 8 platku syra z Moravskeho bochniku asi 1 cm silne, 2 sterilovane kapie, 4 sardinky, sul, 3 vejce. hladka mouka, strouhanka na obaleni. olej na smazeni.
POSTUP PRIPRAVY: Vzdy mezi dva p .....
29.
SEKANA
|
TVARUZKOVE KARBANATKY
INGREDIENCE: Mlete maso na sekanou, olej na smazeni, vejce, hl. mouka, strouhanka, olomoucke tvaruzky.
POSTUP PRIPRAVY: Mlete maso ochutime jak na sekanou. Kolecka tvaruzku obalime v troj obalu. Pot .....
30.
VEPROVE VNITRNOSTI
|
JATRA PO GRUZINSKU
INGREDIENCE: 300 g veprovych nebo kurecich jater, 1 cibule, 3 mensi kapie (cervena, zluta, zelena), aby to bylo krasne barevny, petrzelka, strouzek cesneku, vejce podle chuti (ja davam dve), smetana. .....
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA