1.  STARE RECEPY | TELECI HRUDI SE ZELENINOU (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY:  Na kastrole se rozskvari na kostky krajena slanina, prida se kousek masla a nakrajena cibule, celer, mrkev a petrzel po primerenem kousku. Hrudi omyte a zbavene kosti se da na o .....


2.  SPECIALITY DRUBEZ | HUSI PRSA A STEHNA PO STAROCESKU INGREDIENCE: Husi prsa a stehna, 6 strouzku cesneku, sul, ml. zazvor, husi sadlo, 1 cibule, nekolik kulicek pepre a noveho koreni. ​POSTUP PRIPRAVY: Ocistene porce husy proklinkujeme oloupany .....


3.  STARE RECEPY | PLNENA HOVEZI SVICKOVA (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 1. Pekne odlezela svickova se rozrizne na vhodny plat. Nejlepe nam to udela reznik. Plat se po obou stranach naklepe a osoli. Asi po 250 g veproveho a hoveziho mase se umele, prida se .....


4.  OD BABICKY | BABICCINY VELIKONOCNI ZAVITKY INGREDIENCE: 4 tenke hovezi platky, sul, pepr, plnotucna horcice, 8 zampionu, 4 male nozicky parku, 1 cibule, 4 platky slaniny, olej, 4 kulicky cerneho pepre, 300 ml vyvaru z kostky, 1 lzice hladke mo .....


5.  STARE RECEPY | HOVEZI ROSTENKY (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Od reznika nakrajene hovezi rostenky se naklepou, osoli, dle chuti i opepri, luj na okraji se narizne na nekolika mistech, aby se rostenky nekroutily, a daji se na rozpalene sadlo na .....


6.  HOVEZI ROSTENKY | HOVEZI ZAVITKY „PTACKY“ (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 1. S ryzi: 1 kg hoveziho masa od ocasu zbavi se zilek a tuku, rozkraji se na tenke, vetsi rizky, ktere se osoli po obou stranach, a naklepu pozorne, aby se neroztrhaly. Mezitim s .....


7.  OMACKY | CIBULOVA OMACKA (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Nakrajeni cibule a pór se vari nejmene ½ hodiny ve slabe polevce. Zasmazi se svetlou jiskou, prisoli, dobre povari a nakonec prida se trochu jemne usekane pazitky. Cibul .....


8.  POLEVKA ZELENINOVA | KRENOVA POLEVKA. INGREDIENCE: 250 g hoveziho masa, 1 l nalevu z kyseleho zeli, 3 lzice strouhaneho krenu, 3 lzice mrkve, 1 mensi cibule, 1 lzice sadla, 1 lzice hladke mouky, 2 dl smetany, lzicka sladke papriky, su1. .....


9.  RYBY MAKRELA | MAKRELA SE SPENATEM INGREDIENCE: 4 svazky petrzelove nate, 6 strouzku cesneku, 12 lzic masla, pepr, sul, 100 g cernych oliv, 4 vykuchane makrely, 4 lzice citronove stavy, 2 male cibule, 100 g spenatu, spetka strouhaneho .....


10.  HOVEZI ROSTENKY | PLNENA HOVEZI PECENE (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 1. Pekny kus hoveziho masa, nejlepe z nizkeho boku, se zbavi kosti, rozrizne na tenky plat, osoli a naklepe. Umele se po kousku veproveho a uzeneho masa, prida vajicko, strouhana .....


11.  DOBRA RADA ZDRAVI | Nejlepsi prirodni antibiotikum( Vyleci kazdou infekci a zabije parazity) INGERDIENCE: 700 ml jablecneho octa, 0,5 dcl ocisteneho a utreneho cesneku, 0,5 dcl na jemno nakrajene cibule, 2 cerstve feferonky (cim stiplavejsi, tim lepe), 0,5 dcl nastrouhaneho zazvoru, 2 polevko .....


12.  MOUCNIKY SLANE | CELEROVA PIZZA INGREDIENCE: Zakladni testo na pizzu I az VIII, 200 g celeru, 2 rajcata, 150 g sunky, 100 g tvrdeho syra, l cibule, oregano, majoranka, sul, citronova stava, olej. POSTUP PRIPRAVY: Testo polozime do .....


13.  GULAS | NOVOROCNI GULAS INGREDIENCE: 250 g hovezi kyty, 200 g veprove plece, 3 lzice masla, 1 velka cibule, 1 zelena paprika, 5 velkych rajcat, 1 lzicka kminu, 2 bobkove listy, 1 lzice sladke papriky, 400 ml vody, 600 g ster .....


14.  RYBY KAPR | KAPR NA CESNEKU PO SRBSKU INGREDIENCE: 4 porce kapra, 60 v oleje, 3 strouzky cesneku, petrzelka, celerova nat, citronova stava, pepr, sul, majoranka, l lzice rajcatoveho protlaku, l cibule. POSTUP PRIPRAVY: Porce kapra Zakape .....


15.  DOBRA RADA ZDRAVI | CIBULE PROTI NACHLAZENI POSTUP PRIPRAVY: Do hrnku na kafe dam vetsi pulku, nebo jednu celou mensi, ale rovnez na pulky rozkrojenou cibuli, a zaliji ji cistou varici vodou. Az voda trochu vychladne, po cca ctvrthodine ji z to .....


16.  HOUBY | HOUBY NA PAPRICE INGREDIENCE: 200g hub, 20 0m1 smetany, 2 lzice michane mouky, 1 cibule, 1-2 lzicky mlete sladke papriky, sul, 1lzice oleje, mleko nebo voda podle potreby. POSTUP PRIPRAVY: Houby udusime na oleji, cib .....


17.  ZELENINA | KVETAKOVY NAKYP S MASEM A RAJCATY INGREDIENCE: l kg kvetaku, 500 g rajcat, 1/2 housky, l cibule, olej, 500 g mleteho masa ruzneho druhu, pepr, sul, 1 lzicka sladke papriky, l vejce, 50 g parmezanu, maslo, 2 lzice sekane petrzelky. PO .....


18.  HOUBY | HOUBOVE KARBANATKY INGREDIENCE: 500g cerstvych hub (pecarky, hriby prave, majovky. holubinky, hriby hnede, kremenace, klouzky, ciruvky zelanky), 40g masla, 30g cibule, petrzelka, 2 zemle, 1/4 l mleka, 100g anglicke slan .....


19.  HOUBY | SMAZENKY Z HLIVY USTRICNE INGREDIENCE: 500g cerstvych hliv, 1/2 l vyvaru ze zeleniny nebo vyvaru pripraveneho z kostky masoxu, 2 zemle, 1/4 l mleka, 20g masla, 30g cibule, 1 vejce, 2 strouzky cesneku, sul, trocha majoranky a m .....


20.  HOUBY | CESKY HOUBOVY KUBA INGREDIENCE: 1000g varenych krup, 200g skvarkoveho sadla, 150g cibule, 100g susenych hub, 30g cesneku, 20g soli, pepr, trochu hovezi polevky, 30g strouhane housky. POSTUP PRIPRAVY: Uvarene kroupy pro .....


21.  HOUBY | POLEVKA Z PESTRECU INGREDIENCE.: 300g pestrcu, 1 velka cibule, 1 lzice masla nebo tuku, 3/4 l vyvaru, 2 lzice zeleninove smesi, sul, pepr, lzicka houboveho koreni, lzice sekane petrzelky. POSTUP PRIPRAVY: Pestrice se o .....


22.  DRUBEZ KACHNA | KACHNA NADIVOKO POSTUP PRIPRAVY: Kachnu takovou, jako bych ji strelil nad rybnikem, si pripravim pomoci koreni a zeleniny; na slanine si osmahnu 100g korenove zeleniny a 50 g nakrajene cibule. Kdyz se smes zbarvi do .....


23.  HOUBY | MICHANA VEJCE S HOUBAMI INGREDIENCE: 80 g slaniny, 1 cibule,300g cerstvych hub, petrzelova nat, sul, mleta sladka paprika, 8 vajec, opecene platky bile veky. POSTUP PRIPRAVY: Slaninu pokrajime na tenke platky a skvarime, az .....


24.  HOUBY | HOUBY NAKYSELO INGREDIENCE: 500g cerstvych hub, 1 cibule, 1 bobkovy list, 5 ks. noveho koreni, 3 ks. pepre, spetka soli, 2 lzice hl. mouky, 1 lzice octa, 1 lzice rostl. Masla, 2 dl kysane smetany. POSTUP PRIPRAVY: .....


25.  OMACKY | RAJCATOVA OMACKA SE SMETANOU INGREDIENCE: 50 g masla, 50 g hladke mouky, l cibule, vyvar, 500 g rajcat nebo l konzerva rajcatoveho protlaku (120 g), cely pepr, nove koreni, bobkovy list, tymian, cukr, ocet, sul, 1/4 l smetany. P .....


26.  ZELENINA | NAKYP Z BAKLAZANU A CUKETY INGREDIENCE: 250 g baklazanu, 250 g cukety, 3 lzice olivoveho oleje, l cibule, 2 strouzky cesneku, sul, mlety pepr, 50 g strouhanky, l svazek petrzelky, 1/2 lzicky tymianu, 75 g ementalu. POSTUP PRIP .....


27.  ZELENINA | KVETAKOVY NAKYP S VEPROVYM MASEM INGREDIENCE: l kvetak, 400 g veproveho masa, l cibule, 2 lzice masla, 5 vajec, sul, pepr, tuk na vymasteni formy. POSTUP PRIPRAVY: Kvetak ocistime, omyjeme, rozebereme na ruzice a uvarime ve slane v .....


28.  SALATY | PIKANTNI HLAVKOVY SALAT. INGREDIENCE: 2 hlavky salatu, 40 g cibule, 2 lzice sekaneho kopru, petrzelka, 1/4 l kysane smetany, ocet, sul, l jablko. POSTUP PRIPRAVY: Ocisteny salat nakrajime na nudlicky, pridame nakrajenou cibu .....


29.  ZELENINA | PAPRIKOVA SMES INGREDIENCE: l velka cibule, 2 lzice oleje, 400 g cervenych, zelenych a zlutych paprikovych lusku, l lzicka sladke papriky, 2 lzice rajskeho protlaku, l rozetreny strouzek cesneku, spetka soli, 150 .....


30.  RYZE | HOUBOVE RIZOTO INGREDIENCE: 200g hub, 300g varene ryze, 300g mrazeneho hrasku s mrkvi, 1lzice koreninovych nati, 1 cibule, sul, 2 lzice oleje. POSTUP PRIPRAVY: Ryzi uvarime ve vode. Mezitim osmazime na oleji nakraj .....


Nejnovější na xkuchtik.cz

TVAROHOVÁ POMAZÁNKA ..

INGREDIENCE: 1/2 kostky tvarohu nebo kostka sýra žervé, malý kelímek bílého jogurtu, 200 g šunky (nebo šunkového salámu), 1 malá cibulka, malý strouže ...

Read More

TELECÍ HRUDÍ SE ZELE ..

POSTUP PŘÍPRAVY:  Na kastrole se rozškvaří na kostky krájená slanina, přidá se kousek másla a nakrájená cibule, celer, mrkev a petržel po přiměře ...

Read More

BRAMBOROVÉ BUCHTIČKY ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Z 250 g polohrubé mouky, 20 g kvasnic, 1/8 l mléka, 1 lžíce cukru, 1 vejce, 20 g másla, dle potřeby soli a 500 g strouhaných vař ...

Read More

SKLENĚNÁ LIDOVĚ ČESK ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do slané vody se dá vařit hrst spařených trhaných krupek, když jsou napolo měkké, přidají se asi 4 větší brambory pokrájené na kostky ...

Read More

TYČINKY S PARMAZÁNEM ..

POSTUP PŘÍPRAVY: 150 g hladké mouky, 100 g strouhaného parmazánu (může být též ementál nebo oštěpek, 60 g másla, 6 lžic kysané smetany, podmáslí nebo ...

Read More

RUSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso z kýty nebo plece, opláchneme, naklepeme, protáhneme slaninou na proužky nakrájenou, osolíme a slabě opepříme. Nejdříve ...

Read More

Kategorie na xkuchtik.cz