INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500 g ryby, 2 cibule, 100g kořenové zeleniny, sůl, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 2-3 rajčata, 30 g másla a 30 g mouky, m
INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500 g ryby, 2 cibule, 100g kořenové zeleniny, sůl, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 2-3 rajčata, 30 g másla a 30 g mouky, m .....
Na Štědrovečerní stůl !!
INGREDIENCE: Rybí hlava a kůže, mrkev, celer, petržel, 20 g másla nebo rostl. tuku, 20 g hlad. mouky.
Knedlíčky: 300 g rybího masa vařeného, 1-2 ve .....
INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev
INGREDIENCE: 1 očištěná rybí hlava, vnitřnosti (jikry nebo mlíčí), 2 cibule, 2 bobkové listy, sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 2 lžíce hrubé mouky n .....
INGREDIENCE: 100 g ovesných vloček, 40 g zeleniny, 10 g droždí, sůl, 1 žloutku, 30 g mléka, 5 g másla, petrželka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Ovesné vločky a .....
POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi 80 g vloček se dá do studené vody, osolí a zvolna vaří do měkka. V polévce ze zbylých kostí z pečeně se vaří na nudl .....
INGREDIENCE: Rybí hlavy, rybí vnitřnosti, kořenová zelenina, cibule, muškátový květ, sůl, zelená petržel, rohl
INGREDIENCE: Rybí hlavy, rybí vnitřnosti, kořenová zelenina, cibule, muškátový květ, sůl, zelená petržel, rohlík nebo houska, trocha másla nebo tuku. .....
INGREDIENCE: Na jednu porci potřebujeme – 50g nivy, 1 brambor, 1 dl mléka, 2 cl smetany, plátek šunky.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme brambo
INGREDIENCE: Na jednu porci potřebujeme – 50g nivy, 1 brambor, 1 dl mléka, 2 cl smetany, plátek šunky.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme brambor a nakrájíme ho .....
POSTUP PŘÍPRAVY: Větší krupice nechá se na másle za stálého míchání do růžova upražit.
Poté se zaleje polévkou z kostí nebo zeleniny a vaří se & .....
INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500g kysaného zelí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 80g tuku, 100g kořenové zeleniny, 1 cibule, 30g hladké mouky, 500 g ryby, b
INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500g kysaného zelí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 80g tuku, 100g kořenové zeleniny, 1 cibule, 30g hladké mouky, 500 g ryby, b .....
INGREDIENCE: 200 bílých fazolí, bobkový list, 60 g hladké mouky, 50 g másla, sůl, šálek mléka, pažitka, 1 l vody.
POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané a pod tek
INGREDIENCE: 200 bílých fazolí, bobkový list, 60 g hladké mouky, 50 g másla, sůl, šálek mléka, pažitka, 1 l vody.
POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané a pod tek .....
INGREDIENCE: 4 krajíce staršího chleba, 1 balíček plátkového sýra nebo 8 tenkých plátků sýra,
1 velká cibule, 1 lžíce tuku, 1 1 l vody, 1 kostka mas
INGREDIENCE: 4 krajíce staršího chleba, 1 balíček plátkového sýra nebo 8 tenkých plátků sýra,
1 velká cibule, 1 lžíce tuku, 1 1 l vody, 1 kostka mas .....
INGREDIENCE: 400 g ryby, 40 g másla nebo rostlinného tuku, 100 g kyselých okurek, 20 g sušených hub, 2 střední cibule, 1 mrkev, l petržel, 1 dl sladké
INGREDIENCE: 400 g ryby, 40 g másla nebo rostlinného tuku, 100 g kyselých okurek, 20 g sušených hub, 2 střední cibule, 1 mrkev, l petržel, 1 dl sladké .....
Éčka v potravinách - přídatné látky - jsou používány z mnoha důvodů: pro prodloužení trvanlivosti, jako ochrana před zkázou, ale také pro zlepšení chuti, vzhledu a vůně a dokonce i pro vytvoření ...
Celý receptINGREDIENCE: 300g špaget, sůl, 200g vařeného uzeného masa, kousek mrkve, celeru, brokolice a pórku, olej, strouhanka, 3 vejce, 1 l mléka, 50g tvrdého sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme, scedíme a n ...
Celý receptINGREDIENCE: 200g poloh. mouky, 150g mouč. cukru, 1 pomazánkové máslo, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášku do pečiva, rozinky.POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady smícháme dohromady a upečeme ve vymaštěné ...
Celý recept...
Celý receptINGREDIENCE: 120g dlouhozrnné rýže, sůl, 220g šunky v celku, svazek petrželky, 8 vajec, ml. bílý pepř, ml. sl. Paprika, 4 lžíce oleje. Na ozdobu: hrst lístků salátu, 4 cherry rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: ...
Celý receptINGREDIENCE: 500 g špaget, 2 dl šlehačky nebo tekuté smetany, 25 g másla, 1 snítka čerstvé bazalky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, muškátový ořech a strouhaný parmezán.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolu rozp ...
Celý recept
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA