1.
STARE RECEPY
|
PECENA KRMENA HUSA (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: Vecer pred pecenimi odlezela husa se omyje, nasoli a okminuje. Na pekac se da nakrajene prsni sadlo, vyjmute z husy po vykuchani, ktere se ovsem muze i drive vyskvarit. Ale skvar .....
2.
VEPROVE BUCEK
|
VELIKONOCNI HUSARSKA ROLADA
INGREDIENCE: 1 kg veproveho bucku, 250 g hoveziho masa, 200 g kysaneho zeli, 2 cibule, kmin, ml. pepr, ml. paprika, 4 strouzky cesneku, hl. mouka, sul.
POSTUP PRIPRAVY: Bucek oplachneme, zbavime ko .....
3.
DOBRA RADA
|
Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak
Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava.
Proc se ji rika „cibetkova kava“?
Co to je vlastne cibetka?
Odkud tato kava pochazi?
Jak se pest .....
4.
DRUBEZ HUSA
|
ANGLICKA HUSA
POSTUP PRIPRAVY: Srdce, zaludek a jatra z husy rozsekame, pridame 3 zemle namocene v mlece a dobre vymackame a vse umeleme ve strojku. V mise utreme do peny 40g masla, pridame 40g strouhanky, do toho .....
5.
DRUBEZ HUSA
|
PLNENA HUSA
INGREDIENCE: 1 stredne velka husa, husi jatra (300g), 100 g cibule, 20 g masla, muskatovy orisek, sul, pepr.
POSTUP PRIPRAVY: Cibuli nakrajime. Umyta jatra nakrajime na stredne velke kousky Na panvi .....
6.
DRUBEZ HUSA
|
HUSA NA CESNEKU
INGREDIENCE: 5 porci masa z husy, 5 strouzku cesneku, sul, pepr, 1 cibule, 1 lzice hladke mouky, 1 l vyvaru z masoxu, olej.
POSTUP PRIPRAVY: Porce masa castecne vykostime, potreme )e cesnekem utreny .....
7.
DRUBEZ HUSA
|
LYONSKA HUSA
POSTUP PRIPRAVY: Mladou husicku osolime, prevazeme silnou niti, aby se pri peceni nerozevrela. Nakrajime asi 120 g korenove zeleniny, 40g cibule a osmazime je v pekaci na masle. Navrch polozime husick .....
8.
SPECIALITY HOVEZI TELECI
|
VELIKONOCNI HUSARSKA PECENE
INGREDIENCE: 1 kg hoveziho masa z kyty, 80 g telecich jater (nebo hovezich ), 100 g masla, 80 g zemlove stridky, 125 g cibule, 60 g zampionu, 2-3 zloutky, sul, pepr, hovezi vyvar, 1 dl mleka.
POSTUP .....
9.
DRUBEZ HUSA
|
HUSA PECENA PO CESKU
INGREDIENCE: 1 husa, sul, kmin.
POSTUP PRIPRAVY: Vykuchanou a ocistenou husu omyjeme, sadlo z bricha vyndame a husu osolime a pokminujeme na povrchu i uvnitr. Vyjmute sadlo nakrajime a na pekaci roz .....
10.
DRUBEZ HUSA
|
POSVICENSKA HUSA.
INGREDIENCE: 1 mlada husa, kmin, sul, nekolik jablk.
POSTUP PRIPRAVY: Ocistenou, vykuchanou a omytou husu osusime, kuzi i vnitrek osolime a pokminujeme, do brisniho otvoru vlozime nekolik malych jab .....
11.
VEPROVE BUCEK
|
HUSARSKA ROLADA.
INGREDIENCE: 750 g veproveho bucku, 200 g hoveziho masa, 1 cibule, 200 g mekkeho salamu, 1 lzice hl. mouky, trochu utluceneho kminu, 1 lzicka papriky, 3 strouzky cesneku, salek vyvaru, pepr, sul.
PO .....
12.
VEPROVE KYTA
|
HUSARSKA SAVLE
INGREDIENCE: 750g veprove kyty, sul, 3 strouzky cesneku, ml. paprika, 50g oleje, 120g slaniny, 200g dunajske klobasy, 120g cibule, 80g oleje na opekani, male bramboracky.
POSTUP PRIPRAVY: Veprovou k .....
13. DRUBEZ HUSA | STAROCESKA HUSA NA ZAZVORU. INGREDIENCE: husa, 4 strouzky cesneku, mlety zazvor, sadlo, cibule, hladka mouka POSTUP PRIPRAVY: Husu naporcujeme, maso potreme cesnekem utrenym se soli a posypeme mletym zazvorem. Na pekaci na tros .....
14.
DRUBEZ HUSA
|
HUSA PO ZIDOVSKU.
POSTUP PRIPRAVY: Den predtim, nez si udelame tuto lahudku, namocime hrach a velke kroupy. A druhy den pristoupime k priprave: v kastrole rozpalime sadlo a dve osolena husi stehna v nem rychle opeceme. .....
15.
DRUBEZ HUSA
|
NAKLADANA HUSA S TRENYMI KNEDLIKY A CERVENYM ZELIM.
INGREDIENCE: 1 husa, 2 cibule, 1 celer, 1 petrzel, 2 mrkve, cely pepr, nove koreni, sul, hrebicek, bobkovy list, kmin, 200g strouhane housky, 750g jablk, 1 l cerneho sladkeho piva, 1 l sucheho cervene .....
16. DRUBEZ DROBY | HUSI JATRA NA CIBULCE. INGREDIENCE: 750 g husach jater, 100 g husiho sadla, 20 g soli, 150 g cibule, 30 g hladke mouky, 5 g mleteho pepre, 5 g kminu. POSTUP PRIPRAVY: Oprana husi jatra zbavime skvrn po zluci. Slabe je po d .....
17.
VEPROVE KYTA
|
HUSARSKE PTACKY.
INGREDIENCE: 4 veprove rizky (z kyty), 60g mekkeho salamu, 20g anglicke slaniny, 2 cibule, 2 lzice oleje, ml. sl. Paprika, 40-60g hl. mouky, 1 dl kysane smetany, 1 dl mleka, sul, vyvar.POSTUP PRIPRAVY .....
18.
DRUBEZ HUSA
|
HUSA NADIVANA MAKARONY..
INGREDIENCE: 1ocistena husa, 250 g makaronu, 20 g masla, 50 g strouhaneho tvrdeho syra, 2 vejce, spetka mleteho pepre,dle chuti sul, 150 g husich jater. Hribkova omacka - 200 g cerstvych hribku, 40 g .....
19.
DRUBEZ HUSA
|
NADIVANA HUSA NA RECKY ZPUSOB.
INGREDIENCE: 1 ocistena vykuchana husa, 600 g jedlych kastanu, 200 g hoveziho masa,200 g veproveho masa, 200 g teleciho masa, 100 g loupanych mandli 100 g cibule, 150g sadla, husi jatra, husi zaludek, .....
20.
DRUBEZ HUSA
|
HUSA PECENA SE ZELIM (Bulharsko).
INGREDIENCE: 1 vetsi husa s drubky, podle chuti sul, 1 kg kysaneho zeli, 150g cibule, 100 g sadla, spetka kminu.POSTUP PRIPRAVY: Husu dobre ocistime, opereme, odsekneme hlavu, kridla a nohy, Drubky up .....
21. DOBRA RADA KUCHYNE | DANSKA HUSA POSTUP PRIPRAVY: Do stredu ovalne misy narovname vedle sebe porce pecene husy. Varenou ryzi osolime, posypeme korenim kari a nastrouhanou citronovou kurou, pridame nekolik kapek citronu a promichame. .....
22.
HOVEZI SVICKOVA
|
HUSARSKA PECENE.
INGREDIENCE: 750gsvickove, 50gslaniny, sul, pepr, 30gtuku, 1 cibule, polevkova zelenina, 1/4l hoveziho vyvaru, 1/8l cerveneho ci bileho vina.
Nadivka:2lzicesmetany, 40gsrrouhanky, 1 vejce, 30gstrouhan .....
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA