1.  SALATY | MUJ VANOCNI BRAMBOROVY SALAT ( Vaskuv ) Pomer surovin je dany mnozstvim, chuti a fantazii kdo jak chce mit salat chutove odlisny. Behem tohoto procesu prubezne ochutnavam a podle chuti pridavam prislusne ingredience, az dospeji k finalnimu .....


2.  RYBY KAPR | KAPRI HRANOLKY. INGREDIENCE: 600 g filetu z kapra, 4 vejce, 2–3 strouzky cesneku utreneho se soli, hrst nasekaneho libecku, sul, pepr, 200 g hladke mouky na obaleni, sladka mleta paprika, olej na smazeni. PO .....


3.  HOVEZI SVICKOVA | GRILOVANE SVICKOVE REZY INGREDIENCE: 4platky svickove, 4 lzice oleje, mlety pepr, sul, 150g majonezy, 2 strouzky cesneku, 2 sterilovane okurky. POSTUP PRIPRAVY: Platky svickove potreme olejem, opeprime, osolime a nechame .....


4.  GULAS ZVERINOVY | KARPATSKY GULAS. INGREDIENCE: 700g zveriny bez kosti (srnci, jeleni, z cerne zvere, pripadne i zajeci), 60g slaniny, 2 cibule, sul, sladka mleta paprika, kmin, 1 strouzek cesneku, 4 rajca .....


5.  RYBY CANDAT | PECENY CANDAT INGREDIENCE: 1 candat (asi 1,3 kg), stava z l citrónu, 50 g masla, l strouzek cesneku, 1 svazek kopru, 1 svazek petrzelky, sul, pepr, 50 ml zeleninoveho vyvaru, 200 g kysane smetany. PO .....


6.  DRUBEZ KACHNA | GULAS Z KRALIKA INGREDIENCE: Predek z kralika, srdce, Plice, jatra, ledvinky, 4 lzice sadla, 1 velka cibule 1 lzice mlete sladke papriky, sul, 1 lzice hladke mouky, majoranka (feferonka, mleta paliva paprika). POS .....


7.  HOVEZI PREDNI ZADNI | DUSENE HOVEZI NA VINE INGREDEINCE: 100 g malych cibulek, 1,2 kg hoveziho masa, sul, bily pepr, 3 lzice preskvareneho masla, 3/8 l cerveneho vina, 1 maly kvetak (400g), 200 g lusku mladeho hrasku nebo zelenych fazoli, 300g .....


8.  DRUBEZ KACHNA | KACHNA NADIVANA SAR DELEMI INGREDIENCE: 1 kachna, sul, 1 svazek polevkove zeleniny, 1 sardel nebo 1 lzice sardelove pasty, l lzicka kaparu, 1 lzicka strouhanky, 1 vejce. Na pekac: 1 lzice sadla, 1 salek vyvaru, 2 dl cerveneho v .....


9.  ZELENINA | KAPUSTA DUSENA S HOUBAMI A VEJCI INGREDIENCE: 500 g kapusty, sul, voda, 60 g masla, 50 g cibule, 150 g ocistenych cerstvych hub (klouzky, kremenace, kozaky, holubinky openky, ciruvky zelanky nebo houby ve smesi), mlety pepr a 4 vejce .....


10.  STARE RECEPY | POLEVKA VSEHOCHUT (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Po lzici hrachu a prebrane cocky se opere a necha nekolik hodin macet. Pote se prida lzice opranych krup a da se varit. V jinem hrnku vari se ve slane vode lzice oprane ryze a dv .....


11.  STARE RECEPY | HOVEZI ROSTENKY NADIVANE (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Na 6 velkych rostenek, zbavenych kosti a prebytecneho tuku a tenko rozklepanych, pripravi se nadivka: Po 200 g veproveho a hoveziho masa se umele, prida se houska macena ve vode a vym .....


12.  HOVEZI SVICKOVA | HOUBARSKY PIKANTNI SPIZ INGREDIENCE: 350 g hovezi svickove 350g panenske veprove, 120 g slaniny, 250 g hribku nebo zampionu, 200 g cibule, sul, pepr, drceny jalovec, 100 g oleje, cikanska omacka. ​POSTUP PRIPRAVY: H .....


13.  STARE RECEPY | VEPROVE RIZKY STACENE „PACKY“ (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 1. S ryzi: Z veprove kyty nakrajene rizky se osoli a naklepou. Na kazdy se da asi lzice sparene ryze a posype na sadle osmazenou cibulkou. Rizky se stoci, jen volne niti pre .....


14.  STARE RECEPY | SKOPOVA PECENE S CESNEKEM (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Maso z kyty, ze zebra nebo hrbet se naklepe, je-li prilis tucne, oreze se luj, maso osoli, potre rozetrenym cesnekem, vlozi do pekace, dusi asi hodinu na plotne a pak za casteho .....


15.  STARE RECEPY | SKLENENA LIDOVE CESKA POLEVKA (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Do slane vody se da varit hrst sparenych trhanych krupek, kdyz jsou napolo mekke, pridaji se asi 4 vetsi brambory pokrajene na kostky, hodne sekane celerove nati, trochu kminu, majora .....


16.  HOVEZI RUZNE | RUSKA HOVEZI PECENE POSTUP PRIPRAVY: Hovezi maso z kyty nebo plece, oplachneme, naklepeme, protahneme slaninou na prouzky nakrajenou, osolime a slabe opeprime. Nejdrive je na vsech stranach prudce opeceme v rozpalenem .....


17.  STARE RECEPY | PLNENA HOVEZI SVICKOVA (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 1. Pekne odlezela svickova se rozrizne na vhodny plat. Nejlepe nam to udela reznik. Plat se po obou stranach naklepe a osoli. Asi po 250 g veproveho a hoveziho mase se umele, prida se .....


18.  SPECIALITY DRUBEZ | HUSI PRSA A STEHNA PO STAROCESKU INGREDIENCE: Husi prsa a stehna, 6 strouzku cesneku, sul, ml. zazvor, husi sadlo, 1 cibule, nekolik kulicek pepre a noveho koreni. ​POSTUP PRIPRAVY: Ocistene porce husy proklinkujeme oloupany .....


19.  STARE RECEPY | HOVEZI ROSTENKY (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Od reznika nakrajene hovezi rostenky se naklepou, osoli, dle chuti i opepri, luj na okraji se narizne na nekolika mistech, aby se rostenky nekroutily, a daji se na rozpalene sadlo na .....


20.  RYBY MAKRELA | MAKRELA SE ZAPEKANYMI BRAMBORY PO NEMECKEM ZPUSOBU INGREDIENCE: 500 g varenych brambor, 500 g makrely, 150 g sunky, 5 natvrdo uvarenych vajec, 2 vejce, 50 g oleje, 1/4 l smetany, mleta paprika, pepr, sul. POSTUP PRIPRAVY: Uvarene brambory oloupeme, .....


21.  KNEDLIKY BRAMBOROVE | CHLUPATE KNEDLIKY - BOSAKY (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: I. Oskrabou se syrove brambory a postrouhaji. Proliji se na cedniku studenou vodou, ktera se vareckou vymacka. Do misy k bramborum se prida vejce, sul a dle potreby mouky, vyprac .....


22.  HOVEZI ROSTENKY | HOVEZI ZAVITKY „PTACKY“ (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 1. S ryzi: 1 kg hoveziho masa od ocasu zbavi se zilek a tuku, rozkraji se na tenke, vetsi rizky, ktere se osoli po obou stranach, a naklepu pozorne, aby se neroztrhaly. Mezitim s .....


23.  HOVEZI ROSTENKY | PLNENA HOVEZI PECENE (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 1. Pekny kus hoveziho masa, nejlepe z nizkeho boku, se zbavi kosti, rozrizne na tenky plat, osoli a naklepe. Umele se po kousku veproveho a uzeneho masa, prida vajicko, strouhana .....


24.  BRAMBORY | OPECENE BRAMBORY SE SYREM (Recept z tricatych let minuleho stoleti)  POSTUP PRIPRAVY: 500 g den predem uvarenych lojovitych, nikoliv moucnatych brambor se oloupe, pokraji na kolecka a na omastku do zlatova osmazi. 2 vejce se rozkvedlaji se 2 lzicemi mouky, lzici mleka .....


25.  RYBY MAKRELA | MAKRELA S PORKEM INGREDIENCE: 2 velke nebo 4 mensi makrely (asi l kg), stava z jednoho citronu, 600 g porku, sul, pepr, trochu sojove omacky, 2 lzice smetany, l lzice masla. POSTUP PRIPRAVY: Makrelu omyjeme studenou .....


26.  HOUBY | BRAMBOROVE PLACKY S HOUBAMI INGREDIENCE: 600g brambor, 300g hub, 2 vejce, 4 lzice polh. Mouky, olej, 3 strouzky cesneku, majoranka, kmin, sul. POSTUP PRIPRAVY: Nakrajene houby udusime s drcenym kminem a soli, odstavime. Pridame .....


27.  HOUBY | HOUBOVE KARBANATKY INGREDIENCE: 500g cerstvych hub (pecarky, hriby prave, majovky. holubinky, hriby hnede, kremenace, klouzky, ciruvky zelanky), 40g masla, 30g cibule, petrzelka, 2 zemle, 1/4 l mleka, 100g anglicke slan .....


28.  HOUBY | SMAZENKY Z HLIVY USTRICNE INGREDIENCE: 500g cerstvych hliv, 1/2 l vyvaru ze zeleniny nebo vyvaru pripraveneho z kostky masoxu, 2 zemle, 1/4 l mleka, 20g masla, 30g cibule, 1 vejce, 2 strouzky cesneku, sul, trocha majoranky a m .....


29.  HOUBY | KVETAKOVE KARBANATKY S HOUBAMI INGREDIENCE: 500g kvetaku, 200g brambor, 150g hub, 3 vejce, 2 housky, 2 dl mleka, hl. mouka, strouhanka, olej, mlety pepr sul. POSTUP PRIPRAVY: Uvareny kvetak, oloupane uvarene brambory a housky namo .....


30.  DRUBEZ KACHNA | KACHNA NADIVOKO POSTUP PRIPRAVY: Kachnu takovou, jako bych ji strelil nad rybnikem, si pripravim pomoci koreni a zeleniny; na slanine si osmahnu 100g korenove zeleniny a 50 g nakrajene cibule. Kdyz se smes zbarvi do .....


 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz