1.
SALATY
|
MUJ VANOCNI BRAMBOROVY SALAT ( Vaskuv )
Pomer surovin je dany mnozstvim, chuti a fantazii kdo jak chce mit salat chutove odlisny.
Behem tohoto procesu prubezne ochutnavam a podle chuti pridavam prislusne ingredience, az dospeji k finalnimu .....
2.
RYBY KAPR
|
KAPRI HRANOLKY.
INGREDIENCE: 600 g filetu z kapra, 4 vejce, 2–3 strouzky cesneku utreneho se soli, hrst nasekaneho libecku, sul, pepr, 200 g hladke mouky na obaleni, sladka mleta paprika, olej na smazeni.
PO .....
3.
HOVEZI SVICKOVA
|
GRILOVANE SVICKOVE REZY
INGREDIENCE: 4platky svickove, 4 lzice oleje, mlety pepr, sul, 150g majonezy, 2 strouzky cesneku, 2 sterilovane okurky.
POSTUP PRIPRAVY: Platky svickove potreme olejem, opeprime, osolime a nechame .....
4.
GULAS ZVERINOVY
|
KARPATSKY GULAS.
INGREDIENCE: 700g zveriny bez kosti (srnci, jeleni, z cerne zvere, pripadne i zajeci), 60g slaniny, 2 cibule, sul, sladka mleta paprika, kmin, 1 strouzek cesneku, 4 rajca .....
5.
RYBY CANDAT
|
PECENY CANDAT
INGREDIENCE: 1 candat (asi 1,3 kg), stava z l citrónu, 50 g masla, l strouzek cesneku, 1 svazek kopru, 1 svazek petrzelky, sul, pepr, 50 ml zeleninoveho vyvaru, 200 g kysane smetany.
PO .....
6.
DRUBEZ KACHNA
|
GULAS Z KRALIKA
INGREDIENCE: Predek z kralika, srdce, Plice, jatra, ledvinky, 4 lzice sadla, 1 velka cibule 1 lzice mlete sladke papriky, sul, 1 lzice hladke mouky, majoranka (feferonka, mleta paliva paprika).
POS .....
7.
HOVEZI PREDNI ZADNI
|
DUSENE HOVEZI NA VINE
INGREDEINCE: 100 g malych cibulek, 1,2 kg hoveziho masa, sul, bily pepr, 3 lzice preskvareneho masla, 3/8 l cerveneho vina, 1 maly kvetak (400g), 200 g lusku mladeho hrasku nebo zelenych fazoli, 300g .....
8.
DRUBEZ KACHNA
|
KACHNA NADIVANA SAR DELEMI
INGREDIENCE: 1 kachna, sul, 1 svazek polevkove zeleniny, 1 sardel nebo 1 lzice sardelove pasty, l lzicka kaparu, 1 lzicka strouhanky, 1 vejce. Na pekac: 1 lzice sadla, 1 salek vyvaru, 2 dl cerveneho v .....
9.
ZELENINA
|
KAPUSTA DUSENA S HOUBAMI A VEJCI
INGREDIENCE: 500 g kapusty, sul, voda, 60 g masla, 50 g cibule, 150 g ocistenych cerstvych hub (klouzky, kremenace, kozaky, holubinky openky, ciruvky zelanky nebo houby ve smesi), mlety pepr a 4 vejce .....
10.
STARE RECEPY
|
POLEVKA VSEHOCHUT (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: Po lzici hrachu a prebrane cocky se opere a necha nekolik hodin macet. Pote se prida lzice opranych krup a da se varit. V jinem hrnku vari se ve slane vode lzice oprane ryze a dv .....
11.
STARE RECEPY
|
HOVEZI ROSTENKY NADIVANE (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: Na 6 velkych rostenek, zbavenych kosti a prebytecneho tuku a tenko rozklepanych, pripravi se nadivka: Po 200 g veproveho a hoveziho masa se umele, prida se houska macena ve vode a vym .....
12.
HOVEZI SVICKOVA
|
HOUBARSKY PIKANTNI SPIZ
INGREDIENCE: 350 g hovezi svickove 350g panenske veprove, 120 g slaniny, 250 g hribku nebo zampionu, 200 g cibule, sul, pepr, drceny jalovec, 100 g oleje, cikanska omacka.
POSTUP PRIPRAVY: H .....
13.
STARE RECEPY
|
VEPROVE RIZKY STACENE „PACKY“ (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: 1. S ryzi: Z veprove kyty nakrajene rizky se osoli a naklepou. Na kazdy se da asi lzice sparene ryze a posype na sadle osmazenou cibulkou. Rizky se stoci, jen volne niti pre .....
14.
STARE RECEPY
|
SKOPOVA PECENE S CESNEKEM (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: Maso z kyty, ze zebra nebo hrbet se naklepe, je-li prilis tucne, oreze se luj, maso osoli, potre rozetrenym cesnekem, vlozi do pekace, dusi asi hodinu na plotne a pak za casteho .....
15.
STARE RECEPY
|
SKLENENA LIDOVE CESKA POLEVKA (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: Do slane vody se da varit hrst sparenych trhanych krupek, kdyz jsou napolo mekke, pridaji se asi 4 vetsi brambory pokrajene na kostky, hodne sekane celerove nati, trochu kminu, majora .....
16.
HOVEZI RUZNE
|
RUSKA HOVEZI PECENE
POSTUP PRIPRAVY:
Hovezi maso z kyty nebo plece, oplachneme, naklepeme, protahneme slaninou na prouzky nakrajenou, osolime a slabe opeprime.
Nejdrive je na vsech stranach prudce opeceme v rozpalenem .....
17.
STARE RECEPY
|
PLNENA HOVEZI SVICKOVA (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: 1. Pekne odlezela svickova se rozrizne na vhodny plat. Nejlepe nam to udela reznik. Plat se po obou stranach naklepe a osoli. Asi po 250 g veproveho a hoveziho mase se umele, prida se .....
18.
SPECIALITY DRUBEZ
|
HUSI PRSA A STEHNA PO STAROCESKU
INGREDIENCE: Husi prsa a stehna, 6 strouzku cesneku, sul, ml. zazvor, husi sadlo, 1 cibule, nekolik kulicek pepre a noveho koreni.
POSTUP PRIPRAVY: Ocistene porce husy proklinkujeme oloupany .....
19.
STARE RECEPY
|
HOVEZI ROSTENKY (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: Od reznika nakrajene hovezi rostenky se naklepou, osoli, dle chuti i opepri, luj na okraji se narizne na nekolika mistech, aby se rostenky nekroutily, a daji se na rozpalene sadlo na .....
20.
RYBY MAKRELA
|
MAKRELA SE ZAPEKANYMI BRAMBORY PO NEMECKEM ZPUSOBU
INGREDIENCE: 500 g varenych brambor, 500 g makrely, 150 g sunky, 5 natvrdo uvarenych vajec,
2 vejce, 50 g oleje, 1/4 l smetany, mleta paprika, pepr, sul.
POSTUP PRIPRAVY: Uvarene brambory oloupeme, .....
21.
KNEDLIKY BRAMBOROVE
|
CHLUPATE KNEDLIKY - BOSAKY (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: I. Oskrabou se syrove brambory a postrouhaji. Proliji se na cedniku studenou vodou, ktera se vareckou vymacka. Do misy k bramborum se prida vejce, sul a dle potreby mouky, vyprac .....
22.
HOVEZI ROSTENKY
|
HOVEZI ZAVITKY „PTACKY“ (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: 1. S ryzi: 1 kg hoveziho masa od ocasu zbavi se zilek a tuku, rozkraji se na tenke, vetsi rizky, ktere se osoli po obou stranach, a naklepu pozorne, aby se neroztrhaly. Mezitim s .....
23.
HOVEZI ROSTENKY
|
PLNENA HOVEZI PECENE (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: 1. Pekny kus hoveziho masa, nejlepe z nizkeho boku, se zbavi kosti, rozrizne na tenky plat, osoli a naklepe. Umele se po kousku veproveho a uzeneho masa, prida vajicko, strouhana .....
24.
BRAMBORY
|
OPECENE BRAMBORY SE SYREM (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: 500 g den predem uvarenych lojovitych, nikoliv moucnatych brambor se oloupe, pokraji na kolecka a na omastku do zlatova osmazi. 2 vejce se rozkvedlaji se 2 lzicemi mouky, lzici mleka .....
25.
RYBY MAKRELA
|
MAKRELA S PORKEM
INGREDIENCE: 2 velke nebo 4 mensi makrely (asi l kg), stava z jednoho citronu, 600 g porku, sul, pepr, trochu sojove omacky, 2 lzice smetany, l lzice masla.
POSTUP PRIPRAVY: Makrelu omyjeme studenou .....
26.
HOUBY
|
BRAMBOROVE PLACKY S HOUBAMI
INGREDIENCE: 600g brambor, 300g hub, 2 vejce, 4 lzice polh. Mouky, olej, 3 strouzky cesneku, majoranka, kmin, sul.
POSTUP PRIPRAVY: Nakrajene houby udusime s drcenym kminem a soli, odstavime. Pridame .....
27.
HOUBY
|
HOUBOVE KARBANATKY
INGREDIENCE: 500g cerstvych hub (pecarky, hriby prave, majovky. holubinky, hriby hnede, kremenace, klouzky, ciruvky zelanky), 40g masla, 30g cibule, petrzelka, 2 zemle, 1/4 l mleka, 100g anglicke slan .....
28.
HOUBY
|
SMAZENKY Z HLIVY USTRICNE
INGREDIENCE: 500g cerstvych hliv, 1/2 l vyvaru ze zeleniny nebo vyvaru pripraveneho z kostky masoxu, 2 zemle, 1/4 l mleka, 20g masla, 30g cibule, 1 vejce, 2 strouzky cesneku, sul, trocha majoranky a m .....
29.
HOUBY
|
KVETAKOVE KARBANATKY S HOUBAMI
INGREDIENCE: 500g kvetaku, 200g brambor, 150g hub, 3 vejce, 2 housky, 2 dl mleka, hl. mouka, strouhanka, olej, mlety pepr sul.
POSTUP PRIPRAVY: Uvareny kvetak, oloupane uvarene brambory a housky namo .....
30.
DRUBEZ KACHNA
|
KACHNA NADIVOKO
POSTUP PRIPRAVY: Kachnu takovou, jako bych ji strelil nad rybnikem, si pripravim pomoci koreni a zeleniny; na slanine si osmahnu 100g korenove zeleniny a 50 g nakrajene cibule. Kdyz se smes zbarvi do .....
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA