1.
NAPOJE LIKERY
|
LIKER Z JERABIN
POSTUP PRIPRAVY: Bobule se sbiraji po prvnim mrazu. Prebereme je, omyjeme, nechame dobre okapat, plnime je do lahvi a zalejeme palenkou. Lahve dobre uzavreme a postavime
na 2 az 3 mesice na teple mis .....
2.
STARE RECEPY
|
ZAVARENE JEREBINY (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: Plody jedleho jeraby, ktere se u nas nyni dosti hojne pestuji, davaji velmi chutny kompot, hlavne vhodny ke zverine. Bobule jerabu se zbavi stopek, dobre omyji, daji varit do cukroveh .....
3.
STARE RECEPY
|
BORUVKOVY LIKER (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: 2 litry boruvek se rozmackaji, postavi do chladna a za 4 dny se stava procedi. 2 l stavy se da 500 g cukru, 3,5 dl vody, 1 kus skorice a 3 bobule noveho koreni. Hodinu se vse svari do .....
4.
DOBRA RADA
|
Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak
Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava.
Proc se ji rika „cibetkova kava“?
Co to je vlastne cibetka?
Odkud tato kava pochazi?
Jak se pest .....
5.
MOUCNIKY TRENE
|
ZAVIN S VINNYMI BOBULEMI
INGREDIENCE: 400 g jemne krupickove mouky, 60 g masla, l cele vejce, l dl vlazne vody, sul, olej.
POSTUP PRIPRAVY: Na val pripravime mouku, doprostred udelame dulek a do nej rozdrobime maslo. Pak pr .....
6.
DRUBEZ KURE
|
KURECI STEHYNKA PO MYSLIVECKU.
INGREDIENCE: 1200g kurecich ctvrtek nebo stehynek, 50g oleje, 120g cibule, 3 strouzky cesneku, 4 bobule jalovce, 5 celych pepru, 3 kulicky noveho koreni, 1 hrebicek, 1 bobkovy list, spetka tymianu, su .....
7.
ZABIJACKA ASPIKY A HUSPENINY
|
DOMACI HUSPENINA III.
INGREDIENCE: 500g veprove plece, 1 kg veprovych nozicek, mlety a cely pepr, 1 bobkovy list, 2 bobule noveho koreni, kousek cibule, 1 vejce uvarene natvrdo, 2 sterilovane okurky, kousek zelene a cerven .....
8.
DRUBEZ KACHNA
|
KACHNA DUSENA NA MUSKATOVEM VINE.
INGREDIENCE: Mlada kachna 50g masla, 30 g cibule, 5 cl muskatoveho vina., 5 cl nemastne stavy z teleci pecene 5 cl sladke smetany, bily mlety pepr, muskatovy kvet nebo orisek, cukr, 3 cl portskeho vin .....
9.
DRUBEZ KURE
|
KURECI STEHYNKA PO MYSLIVECKU.
INGREDIENCE: 4 stehynka, sul, 4 cele pepre, 1 hrebicek, 2 zrnka noveho koreni, 1 bobkovy list, tymian, 4-6 bobulek jalovce, 3 lzice oleje, strouzek cesneku, sklenku bileho vina, 2 lzice rajc. protlaku .....
10.
DRUBEZ
|
FRANCOUZSKY PULARD JAKO BAZANT.
POSTUP PRIPRAVY: Ocisteneho pularda prospikujeme na prouzky nakrajenou slaninou. Osolime zevnitr i svrchu a vlozime do kastrolu s jemne nakrajenou cibulkou. Pridame nekolik celych pepru, nekolik rozdr .....
11.
ZVERINA SRNCI
|
SRNCI KOTLETY S CIBULOVOU KASI (Francouzska kuchyne).
INGREDIENCE: 1 kg srnci zveriny (hrbetu), 100g slaniny, 150g uzeneho jazyka, sul, koreni (5 zrn pepre, 5 bobulek jalovce), 1 l polevky, 50g sunky, 1/8 l smetan.Cibulove pyre: 8 mensich cibuli, 1/8 kg .....
12.
SPECIALITY DRUBEZ
|
BAREVNA KRUTI PRSICKA V ASPIKU.
INGREDIENCE: 800g krutich prsicek, 1 ananasovy kompot, (400g), 1 broskvovy (400g) kompot, 100 ml masoveho vyvaru, 9g bile zelatiny (6 platku), 1 vetsi kiwi, 50g modrych nebo zelenych hroznu, 5 koktejl .....
13.
RYZE
|
HOUBOVE RIZOTO.
POSTUP PRIPRAVY: Houby nakrajime na hrubsi kousky a udusime na tuku se soli. Kdyz se z nich voda vydusila, podlijeme je a jeste dusime. Zvlast udusime na cibulce ryzi. Kdyz je oboje mekke, smichame do .....
14.
SPECIALITY ZVERINA
|
Vydra nebo Nutrie
INGEDIENCE: Zverina z 1 vydry nebo nutrie, 1/4 l vinneho octa, koreni,
5 zrn pepre, 5 zrn noveho koreni , 3 hrebicky,spetka tymianu, 3 bobkove
listy, 5 bobulek jalovce, kousek zazvoru, 1/4 l kysele s .....
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA