1.  NAPOJE LIKERY | LIKER Z JERABIN POSTUP PRIPRAVY: Bobule se sbiraji po prvnim mrazu. Prebereme je, omyjeme, nechame dobre okapat, plnime je do lahvi a zalejeme palenkou. Lahve dobre uzavreme a postavime na 2 az 3 mesice na teple mis .....


2.  STARE RECEPY | ZAVARENE JEREBINY (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Plody jedleho jeraby, ktere se u nas nyni dosti hojne pestuji, davaji velmi chutny kompot, hlavne vhodny ke zverine. Bobule jerabu se zbavi stopek, dobre omyji, daji varit do cukroveh .....


3.  STARE RECEPY | BORUVKOVY LIKER (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 2 litry boruvek se rozmackaji, postavi do chladna a za 4 dny se stava procedi. 2 l stavy se da 500 g cukru, 3,5 dl vody, 1 kus skorice a 3 bobule noveho koreni. Hodinu se vse svari do .....


4.  DOBRA RADA | Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava. Proc se ji rika „cibetkova kava“? Co to je vlastne cibetka? Odkud tato kava pochazi? Jak se pest .....


5.  MOUCNIKY TRENE | ZAVIN S VINNYMI BOBULEMI INGREDIENCE: 400 g jemne krupickove mouky, 60 g masla, l cele vejce, l dl vlazne vody, sul, olej. POSTUP PRIPRAVY: Na val pripravime mouku, doprostred udelame dulek a do nej rozdrobime maslo. Pak pr .....


6.  DRUBEZ KURE | KURECI STEHYNKA PO MYSLIVECKU. INGREDIENCE: 1200g kurecich ctvrtek nebo stehynek, 50g oleje, 120g cibule, 3 strouzky cesneku, 4 bobule jalovce, 5 celych pepru, 3 kulicky noveho koreni, 1 hrebicek, 1 bobkovy list, spetka tymianu, su .....


7.  ZABIJACKA ASPIKY A HUSPENINY | DOMACI HUSPENINA III. INGREDIENCE: 500g veprove plece, 1 kg veprovych nozicek, mlety a cely pepr, 1 bobkovy list, 2 bobule noveho koreni, kousek cibule, 1 vejce uvarene natvrdo, 2 sterilovane okurky, kousek zelene a cerven .....


8.  DRUBEZ KACHNA | KACHNA DUSENA NA MUSKATOVEM VINE. INGREDIENCE: Mlada kachna 50g masla, 30 g cibule, 5 cl muskatoveho vina., 5 cl nemastne stavy z teleci pecene 5 cl sladke smetany, bily mlety pepr, muskatovy kvet nebo orisek, cukr, 3 cl portskeho vin .....


9.  DRUBEZ KURE | KURECI STEHYNKA PO MYSLIVECKU. INGREDIENCE: 4 stehynka, sul, 4 cele pepre, 1 hrebicek, 2 zrnka noveho koreni, 1 bobkovy list, tymian, 4-6 bobulek jalovce, 3 lzice oleje, strouzek cesneku, sklenku bileho vina, 2 lzice rajc. protlaku .....


10.  DRUBEZ | FRANCOUZSKY PULARD JAKO BAZANT. POSTUP PRIPRAVY: Ocisteneho pularda prospikujeme na prouzky nakrajenou slaninou. Osolime zevnitr i svrchu a vlozime do kastrolu s jemne nakrajenou cibulkou. Pridame nekolik celych pepru, nekolik rozdr .....


11.  ZVERINA SRNCI | SRNCI KOTLETY S CIBULOVOU KASI (Francouzska kuchyne). INGREDIENCE: 1 kg srnci zveriny (hrbetu), 100g slaniny, 150g uzeneho jazyka, sul, koreni (5 zrn pepre, 5 bobulek jalovce), 1 l polevky, 50g sunky, 1/8 l smetan.Cibulove pyre: 8 mensich cibuli, 1/8 kg .....


12.  SPECIALITY DRUBEZ | BAREVNA KRUTI PRSICKA V ASPIKU. INGREDIENCE: 800g krutich prsicek, 1 ananasovy kompot, (400g), 1 broskvovy (400g) kompot, 100 ml masoveho vyvaru, 9g bile zelatiny (6 platku), 1 vetsi kiwi, 50g modrych nebo zelenych hroznu, 5 koktejl .....


13.  RYZE | HOUBOVE RIZOTO. POSTUP PRIPRAVY: Houby nakrajime na hrubsi kousky a udusime na tuku se soli. Kdyz se z nich voda vydusila, podlijeme je a jeste dusime. Zvlast udusime na cibulce ryzi. Kdyz je oboje mekke, smichame do .....


14.  SPECIALITY ZVERINA | Vydra nebo Nutrie INGEDIENCE: Zverina z 1 vydry nebo nutrie, 1/4 l vinneho octa, koreni, 5 zrn pepre, 5 zrn noveho koreni , 3 hrebicky,spetka tymianu, 3 bobkove listy, 5 bobulek jalovce, kousek zazvoru, 1/4 l kysele s .....


 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz