1.  SALATY | SOCIALISTICKY VANOCNI VLASSKY SALAT INGREDIENCE: Na ½ kg salatu: 175 g brambor, 114 g sunkoveho salamu, 45 g steril.okurek, 10 g steril.hrasku, 16 g celeru, 24 g mrkve, 10 g pln.horcice, 0,25 g ml. Pepre, 7,5g octu, 2,5 g wo .....


2.  OMACKY | TATARSKA OMACKA III INGREDIENCE: 150 s majonezy, l mala cibulka (salotku), l lzice posekanych kaparu, 3 mensi sladkokysele okurky, po lzici jemne nasekane pazitky a petrzelky, snitka estragonu, l lzice horcice. POSTUP P .....


3.  SALATY | SKANDINAVSKY RYBI SALAT INGREDIENCE: 2 krabice konzervovanych ryb v tomate, l jablko, 2 sladkokysele okurky, 200 g eidamske cihly, 150 g vareneho celeru, l velka majolka, l lzicka worcesterove omacky, pepr, sul, stava z 1/ .....


4.  SEKANA | KARBANATEK S KARI KORENIM INGREDIENCE: 120 g veproveho masa; paliva paprika, kari koreni, sul, pepr, 20 g cibule, citronova stava, 10 g oleje, 30 g rajcat, 30 g sladkokysele okurky, 30 g paprikovych lusku. POSTUP PRIPRAVY: Ml .....


5.  SALATY | MUJ VANOCNI BRAMBOROVY SALAT ( Vaskuv ) Pomer surovin je dany mnozstvim, chuti a fantazii kdo jak chce mit salat chutove odlisny. Behem tohoto procesu prubezne ochutnavam a podle chuti pridavam prislusne ingredience, az dospeji k finalnimu .....


6.  VEJCE | CINSKA NAKLADANA VEJCE INGREDIENCE: 8 vajec, velmi silny vyvar tmaveho caje. Na oblohu: sladkokysele (i cerstve) okurky, rajcata, papriky, hlavkovy salat, horcice, tatarka, kysane zeli, strouhany kren apod. POSTUP PRIPRAVY .....


7.  SALATY | VAJICKOVY SALAT INGREDIENCE: 6 vajec uvarenych natvrdo, 2 brambory uvarene ve slupce a oloupane, 3 sterilovane sladkokysele okurky, 7 cibulek salotek sterilovanych nebo podusenych nebo l velka cibule podusena na lzic .....


8.  POMAZANKY | BUCKOVA POMAZANKA INGREDIENCE: 500 g liboveho bucku, sul, kmin, 10 strouzku cesneku, 2 cibule, sladkokysele okurky. POSTUP PRIPRAVY: Bucek osolime, pokminujeme a upeceme domekka. Vychladle maso umeleme s cesnekem a .....


9.  ZAVAROVANI ZELENINA | DOMACI SLADKOKYSELE OKURKY INGREDIENCE: Okurky, do kazde sklenice snitka kopru, 3 kolecka krenu, 3 platky cibule, nekolik kolecek mrkve nalev: 2 l vody, 4 dl octa, l sacek Deka, 4 kulicky pepre, 4 kulicky noveho koreni, l hre .....


10.  BRAMBORY | PLNENE BRAMBOROVE PLACKY. INGREDIENCE: 500 g brambor, 4 strouzky cesneku, 2 vejce, sul, ml. pepr, kmin, majoranka, 3 lzice poloh. mouky, olej, 150 ml bileho jogurtu, 2 sladkokysele okurky, kapie. Napln: 200 g jater, 200 g kysa .....


11.  DRUBEZ DROBY | KURECI JATRA SE SLADKOKYSELOU OKURKOU 1/2 kg kurecich jater, 2mensi sladkokysele okurky, 1cibule, 1lzicka sladke papriky, olej,sul a pepr, 2lzice polohrube mouky. V hrnci nechame na oleji zesklovatet na drobno nakrajenou cibuli, pridam .....


12.  POMAZANKY | POMAZANKA Z BILKU. INGREDIENCE: Nekolik zbylych bilku, 3 lzice pomazankoveho maslu, 50 g salamu, 1 cibulka, 2 sladkokysele okurky, sul, pepr. POSTUP PRIPRAVY: Bilky, ktere nam zbyly po peceni vanocek nebo mazancu, opa .....


13.  SEKANA | ROLADA Z MLETEHO BUCKU INGREDIENCE: Rozpis na 2 rolady: 2 kg mleteho bucku 3 vejce, paliva paprika, vegeta, cesnek. Napln: Sunkovy salam, vajecinu z 6 vajec, sladkokysele okurky, prouzky tvrdeho syra, sterilovanou papriku, .....


14.  OMACKY | TATARSKA OMACKA II INGREDIENCE: 1/4 l majolky nebo 2 zloutky, 2 dl oleje, l bily jogurt, lzice citronove stavy nebo octa, sul, pepr, l cibule, l lzice kaparu nebo 2 az 3 sladkokysele okurky, po lzici jemne nasekane petr .....


15.  SEKANA | ZNOJEMSKA SEKANA INGREDIENCE: 500 g mleteho masa (veprove a hovezi), 2 housky rozmocene v mlece, 50g slaniny, 1 cibule, 3 strouzky cesneku, sul, pepr, 2 vejce, 1 lzice hl. mouky, 2 parky, 4 sladkokysele okurky. POST .....


16.  HOVEZI PREDNI ZADNI | BAVORSKY ZAVITEK INGREDIENCE: 400 g zadniho hoveziho masa, 80 g libove sunky, 20 g tuku, 1 vejce natvrdo, 80g cibule, 40 g syrovych brambor, 40 g sladkokysele okurky, trocha hl. mouky, pepr, sul. POSTUP PRIPRAVY: Oc .....


17.  VEPROVE KYTA | ZAPECENE RIZKY. INGREDIENCE: 4 veprove platky z kyty (po 120 g), sul, mlety cerny pepr, 2 lzice plnotucne horcice, 1 lzice masla, 4 nalozene okurky ve sladkokyselem nalevu, 1 cervene papriky, 1 vejce natvrdo, 1 mala .....


18.  VEPROVE RUZNE | TATRANSKE ZAVITKY. INGREDIENCE: 4 veprove rizky, 2 kureci prsicka, 4 platky sunky, 2 sladkokysele okurky, 4 platky anglicke slaniny, sul, pepr, 1 lzice hl. mouky, 2 lzice masla, 1 cibule, 2 platky slaniny, varena mrkev. .....


19.  SALATY | VANOCNI BRAMBOROVY SALAT VI. INGREDIENCE: 1 kg brambor, 120 g korenove zeleniny (mrkev, petrzel a celer), 60 g sterilovaneho hrasku, 2 sladkokysele okurky, 3 vejce, 150 g mekkeho salamu, 120 g majonez, 1 vetsi cibule, 2 porky, 2 .....


20.  SALATY | LEHKY BRAMBOROVY SALAT. INGREDIENCE: 1 kg brambor, 4 vejce, stava z 1 citronu, 2 male majolky, 4 lzice bileho jogurtu, 1 cibule, 1 lzicka soli, 2 sladkokysele okurky, 6 lzic zmrazene zeleniny, 2 lzice hrasku, petrzelka. POST .....


21.  ZAVAROVANI ZELENINA | MICHANA ZELENINA V SLADKOKYSELEM NALEVU. INGREDIENCE: Mrkev, kedlubny, fazolky, kvetak, okurky, hrasek, horcicne seminko, cely pepr.Nalev: na l litr vody 0,25 az 0,3 l 8% octa, 20 g soli, 80 az 100 g cukru.POSTUP PRIPRAVY: Ocistene Kedlubny .....


22.  POMAZANKY | VAJECNA POMAZANKA. INGREDIENCE: 6 vajec, 100 g majolky, lzice horcice, 2 sladkokysele nebo 1 salatova okurka, sul, pazitka.POSTUP PRIPRAVY: Vejce uvarime natvrdo. Pak je rychle ochladime ve studene vode, oloupeme, podel .....


23.  RYBY FILE | RYBI SMAZENKY S TATARSKOU OMACKOU. INGREDIENCE: 500g fi1e, 2cibule, 1 str. cesneku, sul, ml. pepr, 1 lzice hl. mouky, 2 vejce, strouhanka, mouka na prkenko, ztuzeny tuk na smazeni, k oblozeni 2 cibule, tatarska omacka, horcice, 2 sladk .....


24.  ZELENINA | OKURKOVE SOUDECKY. INGREDIENCE: 2 velke salatove okurky, 4 lzice sterilovane kukurice, 4 sterilovane sladkokysele okurky, 4 mensi tvrdsi rajcata, 2 lzice strouhaneho balkanskeho syra, 2 lzice bileho jogurtu, 1 lzice sek .....


25.  RYBY KAPR | TRADICNI STEDROVECERNI SMAZENY KAPR II. INGREDIENCE: l kapr, citronova stava, sul, pepr, 2 vejce, hladka mouka a strouhanka na obaleni, olej na smazeni.POSTUP PRIPRAVY: Vykuchaneho kapra bez hlavy nakrajime na tzv. podkovy, pokapeme je citr .....


26.  SALATY | STEDROVECERNI BRAMBOROVY SALAT. INGREDIENCE: l kg brambor, 300 g korenove zeleniny, l velka cibule, 2 vejce varena natvrdo, 100 g sunkoveho salamu, l jablko, 4 sladkokysele okurky, stava z l citronu, l lzice horcice, 100 g majolky, .....


27.  SALATY | VANOCNI BRAMBOROVY SLAT III. INGREDIENCE: 1 kg brambor, 1 cibule, 2 mrkve, 1 petrzel, ½ celeru, 4 sterilovane sladkokysele okurky, 3 vejce uvarena natvrdo, 200g sunkoveho salamu, 2 jablka, sul, ½ lzicky glutasolu, pepr, .....


28.  SEKANA | SEKANA NA PEKACI. INGREDIENCE: 250g ml. Peroveho a hoveziho masa, 125g vareneho uzeneho masa, 100g slaniny, 100g strouhanky, 1/8 l mleka, 2 vejce, 2 likerove sklenicky konaku , 1 lzicky pastikoveho koreni, sul, pepr.PO .....


29.  SALATY | POCHOUTKOVY SALAT. INGREDIENCE: 250g sunkoveho nebo jineho mekkeho salamu, 2-3 vetsi sladkokysele okurky, salek sterilovaneho hrasku, 200 g majolky, 1 salku smetany, sul, citronova stava, mlety pepr.POSTUP PRIPRAVY: Olo .....


30.  SPECIALITY DRUBEZ | KURECI PRSICKA PO PETROHRADSKU. INGREDIENCE: 4 porce kurecich prsicek, sul, mlety pepr, 2 lzice masla nebo oleje, 1 cibule, 350 g tvrdsich druhu cerstvych hub, 100 m1 bileho prirodniho vina, 1 1 kysane smetany, 1 lzice hl. mouky, 1 .....


Nejnovější na xkuchtik.cz

KAPUSTA DUŠENÁ S HOU ..

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky ...

Celý recept

HOUBY V OCTĚ. ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Do octa nakládáme všechny druhy jedlých hub, jsou-li mladé, tvrdé a zdravé. Nejchutnější jsou ve směsi, kdy každá houba má jinou chuť ...

Celý recept

CELEROVÝ SALÁT S OŘE ..

INGREDIENCE: 400 g sterilovaného celeru, l velká mrkev, 2 jablka, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g majolky, 5 lžic sladké smetany, 1/2 lžičky cukru, ...

Celý recept

PIKANTNÍ HOVĚZÍ ROŠT ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky se hodně naklepou, osolí, trochu opepří, po jedné straně obalí v mouce a na omastku zprudka opečou po obou stranách na ...

Celý recept

ČESKÉ ZELÍ (Recept z ..

POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávka zelí se rozčtvrtí, košťál vyřízne, zelí se nakrájí na nudličky. Na sádle zpění se drobně usekaná cibule, zelí se do toho vloží ...

Celý recept

ZELENINOVÝ PUDING (R ..

  POSTUP PŘÍPRAVY: 4 housky nakrájejí se na kostky a polijí asi ¼ l mléka, do něhož se rozkvedlali 4 žloutky. Když je houska rozmočená, ...

Celý recept

Kategorie na xkuchtik.cz