1.
STARE RECEPY
|
HOVEZI SVICKOVA NA SMETANE (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: Mlada svickova se ocisti, protahne slaninou, osoli, posype rozkrajenou cibuli, podleje rozpustenym maslem a necha v chladnu 3 dny odlezet. Pote osmazi se na rozskvarene slanine s .....
2.
DOBRA RADA
|
Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak
Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava.
Proc se ji rika „cibetkova kava“?
Co to je vlastne cibetka?
Odkud tato kava pochazi?
Jak se pest .....
3.
ZVERINA ZAJIC
|
ZAJIC NA DIVOKO
INGREDIENCE: 1 zajeci predek, 140g masla, 1 cibule, 10 zrn pepre, 3 zrna noveho koreni, 2 bobkove listy, 1 lzice mouky, 2 lzice octa, 3 kostky cukru, 1 l hovezi polevky, sul
POSTUP PRIPRAVY: Predek o .....
4.
STARE RECEPY
|
KRUPICNA KASE (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: ½ l mleka se da varit, osoli, dle chuti osladi, muze se pridat i kousek masla a do variciho se nasype za staleho michani asi 150 g krupicky, ktera se micha, az zhoustne, pak za o .....
5.
STARE RECEPY
|
RAJSKA OMACKA (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: 1. Na rozehrate maslo da se trochu nakrajene cibule, dle chuti rajskych jablicek, 3 zrnka pepre, cukr a necha se dusit. Kdyz se to dost osmazilo, zaleje se vodou nebo polevkou, zasmaz .....
6.
MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI
|
KAVOVE ZRNA
INGREDIENCE: 1 sacek piskotu (140 g), 140 g masla, 50 g praskoveho cukru, 100 g mletych vlasskych orechu, 100 g nasekanych hrozinek, skorice, 4 lzice rumu, 4 lzice kakaa, cokoladova poleva, orechy a m .....
7.
MOUCNIKY SLANE
|
CELOZRNNY PSENICNY CHLEB S KMINEM
INGREDIENCE: Kvasek: 100ml vlazne vody, 20g drozdi, 1 lzicka medu, 1 lzice celozrnne psenicne mouky. Testo: 400ml vlazne vody, 700g celozrnne psenicne mouky, 1-2 lzicky drceneho kminu, 3 zrna fenyklu, .....
8.
HOVEZI PREDNI ZADNI
|
HOVEZI PECENE NA CERVENEM VINE.
INGREDIENCE: 60g slaniny, 800g zadniho hoveziho masa, 120g mrkve, 80g celeru, 80g petrzele, 1 cibule, 60 ml oleje, 1 citronu bez kury, 4 zrna cerneho pepre, 1 bobkovy list, 3 zrna noveho koreni, lzick .....
9.
RYBY KAPR
|
KAPR ZAPECENY S BROKLICI.
INGREDIENCE: 300g kapra (drobne kousky), 4 zrna pepre, 2 zrna noveho koreni, lzicka octa, 200g brokolice, 30g masla, 2 lzice hl. mouky, 2 dl mleka, 1 zloutek, sul, 80g tvrdeho tucneho syra, petrzelka, .....
10.
RYBY KAPR
|
KAPR UZENY NA PLOTNE.
INGREDIENCE: 4 porce kapra nejlepe z hrbetu, sul, pepr, strouhany kren, 2 hrsti pilin z buku nebo jine tvrde drevo , 3 zrnka jalovce.POSTUP PRIPRAVY: Kapra omyjeme, posolime a popeprime. Pripravime si .....
11.
POLEVKA DRUBEZI
|
SLEPICI POLEVKA.
INGREDIENCE: 1 l vody, sul, pulka slepice, 2 zrna celeho pepre, 2 zrna noveho koreni, 100 g korenove zeleniny (mrkev, petrzel, celer), maly kvetak, 4 lzice vlasovych nudli, petrzelova nat.POSTUP PRIPR .....
12.
ZVERINA DIVOCAK
|
KANCI KYTA SE SIPKOVOU OMACKOU.
INGREDIENCE: 1 kg zveriny z kyty, 100g slaniny, sul, 5 zrn pepre, 3 zrna noveho koreni, 2 bobkova listy, 2 dl cerveneho vina, 30g masla a 50g mouky nebo strouhanky, 120g sipkove zavareniny, citronova .....
13.
ZVERINA DIVOCAK
|
KANCI ZEBIRKO S MANDLEMI (Francouzska kuchyne).
INGREDIENCE: 1 kg zebirka, sul, 5 zrn pepre, 4 zrna noveho koreni, 3 bobkove listy, spetka tymianu, 4 lzice octa, 150g masla, 100g strouhaneho cerneho chleba, nekolik listu estragonu, 20g mandli, 1/8 .....
14. GULAS ZVERINOVY | SRNCI RAGU. INGREDIENCE: Odrezky zveriny, 100g mouky, 150g omastku, koreni (1 bobkovy list, 5 zrn pepre, 3 zrna hrebicku), citronova kura, 2 cibule, 2 kysele okurky, lzice octa, 1/8 l cerveneho vina, 2 kostky cuk .....
15. ZVERINA PASTIKY | PASTIKA Z DIVOKYCH HOLUBU - Italska kuchyne. INGREDIENCE: 3 holubi, 50g slaniny, cibule, 3 zrna pepre, 3 zrnka noveho koreni, 8 utrenych sardeli, bobkovy list, tymian, 100g masla, 4 vejce, 1 husi jatra, 3 - 4 zampiony, 3 pistacie, sul. POSTUP P .....
16. SPECIALITY RUZNE | MAYSKY IXIMIL MASKAB - KUM – Mexiko INGREDIENCE: 500 g cernych fazoli, 2,5 l vody, 2 cibule, olej, 1 syrove veprove koleno, 1 kralici hrbet, 1 srnci krk; 2 krocani nebo 4 slepici stehna, 1 lzice kminu, 4 zrnka noveho koreni, 1 lzice dob .....
17.
VEPROVE RUZNE
|
VEPRVE KOLENO V PIVNIM TESTICKU.
INGREDIENCE: 1 veprove koleno, sul, 3 zrna pepre, 2 zrna noveho koreni, 1 cibule, olej.
Testicko: 2 vejce, asi 150g hl. mouky, asi 6 lzic svetleho piva, 1 lzice oleje, sul.
POSTUP PRIPRAVY: Koleno uv .....
18. SPECIALITY DRUBEZ | SRNCI RAGU. INGREDIENCE: 800g predniho srnciho masa, sul, 2 lzice oleje, 1 cibule, 100g korenove zeleniny (mrkev, celer petrzel), 30g masla, 30g hl. moky, 2 lzice brusinkoveho kompotu, stava z 1 citronu, 1 lzic .....
19.
PREDKRMY
|
ASPIK.
INGREDIENCE: 1 teleci noha, 1 veprova noha, 50dkg veprovych kuzi, 15dkg hovezi klizky, 5 l vody, sul, 10dkg cibule, 10dkg korenove zeleniny (mrkev, celer, petrzel),15 zrn celeho pepre, 3 zrna noveho k .....
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA