1.  STARE RECEPY | HOVEZI SVICKOVA NA SMETANE (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Mlada svickova se ocisti, protahne slaninou, osoli, posype rozkrajenou cibuli, podleje rozpustenym maslem a necha v chladnu 3 dny odlezet. Pote osmazi se na rozskvarene slanine s .....


2.  DOBRA RADA | Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava. Proc se ji rika „cibetkova kava“? Co to je vlastne cibetka? Odkud tato kava pochazi? Jak se pest .....


3.  ZVERINA ZAJIC | ZAJIC NA DIVOKO INGREDIENCE: 1 zajeci predek, 140g masla, 1 cibule, 10 zrn pepre, 3 zrna noveho koreni, 2 bobkove listy, 1 lzice mouky, 2 lzice octa, 3 kostky cukru, 1 l hovezi polevky, sul POSTUP PRIPRAVY: Predek o .....


4.  STARE RECEPY | KRUPICNA KASE (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: ½ l mleka se da varit, osoli, dle chuti osladi, muze se pridat i kousek masla a do variciho se nasype za staleho michani asi 150 g krupicky, ktera se micha, az zhoustne, pak za o .....


5.  STARE RECEPY | RAJSKA OMACKA (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: 1. Na rozehrate maslo da se trochu nakrajene cibule, dle chuti rajskych jablicek, 3 zrnka pepre, cukr a necha se dusit. Kdyz se to dost osmazilo, zaleje se vodou nebo polevkou, zasmaz .....


6.  MOUCNIKY VANOCNI CUKROVI | KAVOVE ZRNA INGREDIENCE: 1 sacek piskotu (140 g), 140 g masla, 50 g praskoveho cukru, 100 g mletych vlasskych orechu, 100 g nasekanych hrozinek, skorice, 4 lzice rumu, 4 lzice kakaa, cokoladova poleva, orechy a m .....


7.  MOUCNIKY SLANE | CELOZRNNY PSENICNY CHLEB S KMINEM INGREDIENCE: Kvasek: 100ml vlazne vody, 20g drozdi, 1 lzicka medu, 1 lzice celozrnne psenicne mouky. Testo: 400ml vlazne vody, 700g celozrnne psenicne mouky, 1-2 lzicky drceneho kminu, 3 zrna fenyklu, .....


8.  HOVEZI PREDNI ZADNI | HOVEZI PECENE NA CERVENEM VINE. INGREDIENCE: 60g slaniny, 800g zadniho hoveziho masa, 120g mrkve, 80g celeru, 80g petrzele, 1 cibule, 60 ml oleje, 1 citronu bez kury, 4 zrna cerneho pepre, 1 bobkovy list, 3 zrna noveho koreni, lzick .....


9.  RYBY KAPR | KAPR ZAPECENY S BROKLICI. INGREDIENCE: 300g kapra (drobne kousky), 4 zrna pepre, 2 zrna noveho koreni, lzicka octa, 200g brokolice, 30g masla, 2 lzice hl. mouky, 2 dl mleka, 1 zloutek, sul, 80g tvrdeho tucneho syra, petrzelka, .....


10.  RYBY KAPR | KAPR UZENY NA PLOTNE. INGREDIENCE: 4 porce kapra nejlepe z hrbetu, sul, pepr, strouhany kren, 2 hrsti pilin z buku nebo jine tvrde drevo , 3 zrnka jalovce.POSTUP PRIPRAVY: Kapra omyjeme, posolime a popeprime. Pripravime si .....


11.  POLEVKA DRUBEZI | SLEPICI POLEVKA. INGREDIENCE: 1 l vody, sul, pulka slepice, 2 zrna celeho pepre, 2 zrna noveho koreni, 100 g korenove zeleniny (mrkev, petrzel, celer), maly kvetak, 4 lzice vlasovych nudli, petrzelova nat.POSTUP PRIPR .....


12.  ZVERINA DIVOCAK | KANCI KYTA SE SIPKOVOU OMACKOU. INGREDIENCE: 1 kg zveriny z kyty, 100g slaniny, sul, 5 zrn pepre, 3 zrna noveho koreni, 2 bobkova listy, 2 dl cerveneho vina, 30g masla a 50g mouky nebo strouhanky, 120g sipkove zavareniny, citronova .....


13.  ZVERINA DIVOCAK | KANCI ZEBIRKO S MANDLEMI (Francouzska kuchyne). INGREDIENCE: 1 kg zebirka, sul, 5 zrn pepre, 4 zrna noveho koreni, 3 bobkove listy, spetka tymianu, 4 lzice octa, 150g masla, 100g strouhaneho cerneho chleba, nekolik listu estragonu, 20g mandli, 1/8 .....


14.  SPECIALITY RUZNE | MAYSKY IXIMIL MASKAB - KUM – Mexiko INGREDIENCE: 500 g cernych fazoli, 2,5 l vody, 2 cibule, olej, 1 syrove veprove koleno, 1 kralici hrbet, 1 srnci krk; 2 krocani nebo 4 slepici stehna, 1 lzice kminu, 4 zrnka noveho koreni, 1 lzice dob .....


15.  ZVERINA PASTIKY | PASTIKA Z DIVOKYCH HOLUBU - Italska kuchyne. INGREDIENCE: 3 holubi, 50g slaniny, cibule, 3 zrna pepre, 3 zrnka noveho koreni, 8 utrenych sardeli, bobkovy list, tymian, 100g masla, 4 vejce, 1 husi jatra, 3 - 4 zampiony, 3 pistacie, sul. POSTUP P .....


16.  GULAS ZVERINOVY | SRNCI RAGU. INGREDIENCE: Odrezky zveriny, 100g mouky, 150g omastku, koreni (1 bobkovy list, 5 zrn pepre, 3 zrna hrebicku), citronova kura, 2 cibule, 2 kysele okurky, lzice octa, 1/8 l cerveneho vina, 2 kostky cuk .....


17.  VEPROVE RUZNE | VEPRVE KOLENO V PIVNIM TESTICKU. INGREDIENCE: 1 veprove koleno, sul, 3 zrna pepre, 2 zrna noveho koreni, 1 cibule, olej. Testicko: 2 vejce, asi 150g hl. mouky, asi 6 lzic svetleho piva, 1 lzice oleje, sul. POSTUP PRIPRAVY: Koleno uv .....


18.  SPECIALITY DRUBEZ | SRNCI RAGU. INGREDIENCE: 800g predniho srnciho masa, sul, 2 lzice oleje, 1 cibule, 100g korenove zeleniny (mrkev, celer petrzel), 30g masla, 30g hl. moky, 2 lzice brusinkoveho kompotu, stava z 1 citronu, 1 lzic .....


19.  PREDKRMY | ASPIK. INGREDIENCE: 1 teleci noha, 1 veprova noha, 50dkg veprovych kuzi, 15dkg hovezi klizky, 5 l vody, sul, 10dkg cibule, 10dkg korenove zeleniny (mrkev, celer, petrzel),15 zrn celeho pepre, 3 zrna noveho k .....


 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz