1.  OMACKY | CIBULOVA SLADKOKYSELA OMACKA (Recept z tricatych let minuleho stoleti) POSTUP PRIPRAVY: Na kastrol se da kousek masla, sadla nebo jineho omastku, prida se hrstka krystaloveho cukru a micha se tim, az vse zezloutne, pote se prida drobne sekana cibulka, a kdyz zezloutla, p .....


2.  BRAMBORY | FRANCOUZSKE BRAMBORY INGREDIENCE: 4 stredne velke cukety, 4 rajcata, 250g toceneho salamu, hrstka oregana, sul, 750g nemoucnych brambor, 3 lzice preskvareneho masla, bily pepr. POSTUP PRIPRAVY: Cukety nakrajime na slabsi .....


3.  DOBRA RADA | Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava. Proc se ji rika „cibetkova kava“? Co to je vlastne cibetka? Odkud tato kava pochazi? Jak se pest .....


4.  MOUCNIKY KYNUTE | STAROCESKY MAZANEC. INGREDIENCE: 3 zloutky, 120g cukru, 150g masla ci Hery, 500g polohrube mouky (nebo polovinu hladke a polovinu hrube), 3 dl mleka, 40g drozdi (1 kostka),hrstka rozinek a mandli, sul, strouhana citr. ku .....


5.  POLEVKA RUZNA | POLEVKA Z JARNICH BYLINEK INGREDIENCE: 3 hrsti koprivovych vyhonku nebo mladych listku, nekolik snitek popence, 1 hrstka listku fialek, 1 hrstka pampelisek, ktere jeste nerozkvetly, 1 hrstka listu jahodniku, 1 hrstka listku se .....


6.  DOBRA RADA ZDRAVI | LECBA ONEMOCNENI KLOUBU A PATERE. A) K piti se hodi odvary z maty kaderave, preslicky, kvetu cerneho bezu, rebricku, jmeli, brezoveho listu, salveje, sipku, listu ci korene kostivalu. Jiz 4 byliny jsou dobrou smesi, byliny ve smesich .....


7.  VEPROVE PLECKO | VRABEC ALA BAZANT NA VINE. INGREDIENCE: 500 g veprove plece bez kosti, 1 sterilovana smes Halali (mrkev, celer, petrzel v korenenem nalevu), spetka celeho pepre, spetka noveho koreni, 4 bobkove listy, 3 lzice kecupu 2 lzice hla .....


8.  MOUCNIKY KYNUTE | CESKE KOLACE. INGREDIENCE: 1 kg polohrube vyberove mouky, 60 g cerstveho drozdi, 250 g masla (Hery), 200 g cukru, 2 vejce, 4 zloutky, asi 1/4 l mleka, 1/4 l sladke smetany, citronova kura, spetka muskatoveho orisku .....


9.  MOUCNIKY TRENE | BISKUPSKY CHLEBICEK. INGREDIENCE: 4 vejce, 4 lzice piskoveho cukru, hrstka rozinek, lzice citronatu, lzice oranzatu, 50 g nakrajene cokolady, 4 lzice polohrube mouky, l lzice Solamylu, 50 g nasekanych orechu, citronova ku .....


10.  MOUCNIKY | STAROCESKY MAZANEC. INGREDIENCE: 3 zloutky, 120g cukru, 150g masla ci Hery, 500g polohrube mouky (nebo polovinu hladke a polovinu hrube), 3 dl mleka, 40g drozdi (1 kostka), hrstka rozinek a mandli, sul, strouhana citr. k .....


11.  MOUCNIKY KYNUTE | VANOCKA IV. INGREDIENCE: 500g polohr. mouky, spetka soli, 100g cukru, 1 vanilkovy cukr, 150g masla, 3 zloutky, spetka tluceneho anyzu, spetka muskatoveho kvetu, hrstka rozinek macenych v rumu, hrstka sparenych ol .....


12.  DRUBEZ DROBY | JATRA PO SECUANSKU. INGREDIENCE: 500 g drubezich jater, skrobova moucka, olej na smazeni, hrstka macenych susenych hub, 1 strouzek cesneku, 3 male cibulky i s nati (nebo jedna vetsi cibule), lzicka cukru, 1/2lzicky zazvo .....


13.  SPECIALITY SKOPOVE JEHNECI | KEBAPCETA. INGREDIENCE: 500 g masa ( jehneci, nebo michame hovezi maso se skopovym a telecim, ci hovezi maso s veprovym), 2 cibule, sul, pepr, hrstka petrzelky, 1 salku studene vody. POSTUP PRIPRAVY: Jemne umle .....


 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz