1.
OMACKY
|
CIBULOVA SLADKOKYSELA OMACKA (Recept z tricatych let minuleho stoleti)
POSTUP PRIPRAVY: Na kastrol se da kousek masla, sadla nebo jineho omastku, prida se hrstka krystaloveho cukru a micha se tim, az vse zezloutne, pote se prida drobne sekana cibulka, a kdyz zezloutla, p .....
2.
BRAMBORY
|
FRANCOUZSKE BRAMBORY
INGREDIENCE: 4 stredne velke cukety, 4 rajcata, 250g toceneho salamu, hrstka oregana, sul, 750g nemoucnych brambor, 3 lzice preskvareneho masla, bily pepr.
POSTUP PRIPRAVY: Cukety nakrajime na slabsi .....
3.
DOBRA RADA
|
Cibetkova kava nebo-li Kopi Luwak
Tato kava je jiste plna prekvapeni a jeji vznik, puvod i cena, je vskutku zajimava.
Proc se ji rika „cibetkova kava“?
Co to je vlastne cibetka?
Odkud tato kava pochazi?
Jak se pest .....
4.
MOUCNIKY KYNUTE
|
STAROCESKY MAZANEC.
INGREDIENCE: 3 zloutky, 120g cukru, 150g masla ci Hery, 500g polohrube mouky (nebo polovinu hladke a polovinu hrube), 3 dl mleka, 40g drozdi (1 kostka),hrstka rozinek a mandli, sul, strouhana citr. ku .....
5.
POLEVKA RUZNA
|
POLEVKA Z JARNICH BYLINEK
INGREDIENCE: 3 hrsti koprivovych vyhonku nebo mladych listku, nekolik snitek popence, 1 hrstka listku fialek, 1 hrstka pampelisek, ktere jeste nerozkvetly, 1 hrstka listu jahodniku, 1 hrstka listku se .....
6.
DOBRA RADA ZDRAVI
|
LECBA ONEMOCNENI KLOUBU A PATERE.
A) K piti se hodi odvary z maty kaderave, preslicky, kvetu cerneho bezu, rebricku, jmeli, brezoveho listu, salveje, sipku, listu ci korene kostivalu. Jiz 4 byliny jsou dobrou smesi, byliny ve smesich .....
7.
VEPROVE PLECKO
|
VRABEC ALA BAZANT NA VINE.
INGREDIENCE: 500 g veprove plece bez kosti, 1 sterilovana smes Halali (mrkev, celer, petrzel v korenenem nalevu), spetka celeho pepre, spetka noveho koreni, 4 bobkove listy, 3 lzice kecupu 2 lzice hla .....
8.
MOUCNIKY KYNUTE
|
CESKE KOLACE.
INGREDIENCE: 1 kg polohrube vyberove mouky, 60 g cerstveho drozdi, 250 g masla (Hery), 200 g cukru, 2 vejce, 4 zloutky, asi 1/4 l mleka, 1/4 l sladke smetany, citronova kura, spetka muskatoveho orisku .....
9.
MOUCNIKY TRENE
|
BISKUPSKY CHLEBICEK.
INGREDIENCE: 4 vejce, 4 lzice piskoveho cukru, hrstka rozinek, lzice citronatu, lzice oranzatu, 50 g nakrajene cokolady, 4 lzice polohrube mouky, l lzice Solamylu, 50 g nasekanych orechu, citronova ku .....
10.
MOUCNIKY
|
STAROCESKY MAZANEC.
INGREDIENCE: 3 zloutky, 120g cukru, 150g masla ci Hery, 500g polohrube mouky (nebo polovinu hladke a polovinu hrube), 3 dl mleka, 40g drozdi (1 kostka), hrstka rozinek a mandli, sul, strouhana citr. k .....
11.
MOUCNIKY KYNUTE
|
VANOCKA IV.
INGREDIENCE: 500g polohr. mouky, spetka soli, 100g cukru, 1 vanilkovy cukr, 150g masla, 3 zloutky, spetka tluceneho anyzu, spetka muskatoveho kvetu, hrstka rozinek macenych v rumu, hrstka sparenych ol .....
12.
DRUBEZ DROBY
|
JATRA PO SECUANSKU.
INGREDIENCE: 500 g drubezich jater, skrobova moucka, olej na smazeni, hrstka macenych susenych hub, 1 strouzek cesneku, 3 male cibulky i s nati (nebo jedna vetsi cibule), lzicka cukru, 1/2lzicky zazvo .....
13. SPECIALITY SKOPOVE JEHNECI | KEBAPCETA. INGREDIENCE: 500 g masa ( jehneci, nebo michame hovezi maso se skopovym a telecim, ci hovezi maso s veprovym), 2 cibule, sul, pepr, hrstka petrzelky, 1 salku studene vody. POSTUP PRIPRAVY: Jemne umle .....
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA