ZADĚLÁVANÉ KEDLUBNY.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZELENINA / 




INGREDIENCE: 1 kg neočištěných kedluben, lžíce hladké mouky, lžíce cukru, sůl, 5 cl mléka, 1 žloutek, 25 g tuku, mletý pepř, petrželová nať.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny oloupeme, vypereme, nakrájíme na čtvrtky a na tenké plátky. Nakrájené kedlubny zalijeme vlažnou vodou, osolíme a dusíme. Poloměkké kedlubny zahustíme světlou řídkou jíškou, kterou si připravíme z dávky tuku a mouky, dobře rozmícháme a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme mlékem, přidáme cukr, dosolíme a necháme krátce povařit. Před podáváním zamícháme drobné sekanou zelenou petržel, Připravujeme-li rané kedlubny, rozkrájíme drobně i střední lupínky bez stopek a přidáváme je do kedluben při zahušťování. Chceme-li přidat do kedluben žloutek, rozšleháme jej do mléka, ale již nevaříme. Kedlubny nesmějí být ani příliš vařené ani tuhé, nebo příliš zahuštěné. Je třeba dodržet dávky doporučené receptem.



ZADĚLÁVANÉ KEDLUBNY. ZADĚLÁVANÉ KEDLUBNY.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,96 | Hodnotilo: 663 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz