PLNĚNÉ OKURKY (Řecko).

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZELENINA / 




INGREDIENCE: 1 kg salátových okurek (asi 4 ks), 200 g hovězího masa, 100 g vepřového masa, velká cibule, 2 natvrdo vařená vejce, petrželová nať, podle chuti sůl a mletý pepř, 200 g rajčatového protlaku, 1/ l kyselé smetany, 10g čerstvého kopru, 4 citróny, 40 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Okurky oloupeme a nakrájíme asi na 10 cm dlouhé kousky, příčně rozdělíme a střed vydlabeme. Hovězí a vepřové maso umeleme na masovém strojku, přidáme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájená, natvrdo vařená vejce, sekanou petrželovou nať, podle chuti osolíme a opepříme. Vše propracujeme v tužší masovou nádivku, kterou plníme vydlabané okurky, pak je přikryjeme prázdnými polovičkami a vkládáme do ohnivzdorné máslem vymazané misky. Několik lžic kyselé smetany spojíme s rajčatovým protlakem a směsí polijeme připravené okurky, pokapeme citrónovou šťávou a přikryté dusíme asi 20 minut. Před podáváním ještě pokrm posypeme sekaným koprem a podáváme s bílým chlebem.

PLNĚNÉ OKURKY (Řecko). PLNĚNÉ OKURKY (Řecko).



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,94 | Hodnotilo: 406 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz