ČERVENÁ ŘEPA SE ZELÍM.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA / 




INGREDIENCE: 1 kg červené řepy, l kg bílého hlávkového zelí, 200 g oloupané cibule, 3 lžíce nastrouhaného křenu.
Nálev: 1/2 l vody, 1/4 l 8% octa, 2 lžíce soli, 120 g cukru, několik kuliček pepře.

POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu očistíme, půl hodiny vaříme, pak ji ochladíme, sloupneme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Zelí nakrájíme na proužky, vhodíme do vařící vody, po minutě slijeme a necháme okapat. Křen nastrouháme na jemném struhadle. Vše smícháme, zalijeme nálevem, který jsme si připravili svařením vody, s octem, solí, cukrem a pepřem, řepu se zelím a křenem zalijeme nálevem a v míse nebo jiné nádobě necháme do druhého dne odležet. Pak dáme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme při 85 °C asi 20 minut. Necháme ochladit a uschováme v chladu a temnu. Červená řepa se zelím je velmi jemná a lahodná. Zelí se obarví šťávou z řepy a křen dodá salátu pravý říz.



ČERVENÁ ŘEPA SE ZELÍM. ČERVENÁ ŘEPA SE ZELÍM.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,93 | Hodnotilo: 803 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz