ZIMNÍ OMELETA S CIBULÍ A SLANINOU.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / VEJCE / 




INGREDIENCE: Omeleta: 4 vejce, 20 g másla sůl, čerstvě mletý pepř. Náplň: 4 plátky slaniny, 1 středně velká cibule, sůl, čerstvě mletý pepř, 15g másla, 1lžička petrželky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky slaniny vaříme jednu minutu ve vodě, pak je vyjmeme z vody a papírovém ubrouskem osušíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky, které dusíme v rozehřátém másle. Lehce je osolíme a vydatněji opepříme. Slaninu rozkrájíme na půlcentimetrové proužky a asi po dvou minutách dušení cibule je k ní přidáme. Dusíme, až je slanina dokonale chřupavá a cibule zlatově průhledná, ne však hnědá. Během přípravy omelety udržujeme tuto náplň teplou.

Omeleta: Vejce rozklepneme do misky, osolíme; čerstvě mletým pepřem opepříme a lehce vidličkou prošleháme. Část másla rozehřejeme na prudším ohni. Pánev přitom nakláníme, aby máslo pokrylo nejen dno, ale i strany. Jakmile máslo začne pěnit, přidáme rozšlehaná vejce. Při pečení tuhnoucí okraje omelety přihrnujeme do středu, abychom docílili stejnoměrného upečení. Na upečenou omeletu rozložíme teplou náplň, na pánev přidáme trochu másla (tzv."pozlacení"), a až se máslo rozpustí, omeletu svineme na předehřátý talíř. Je-li třeba, tvar omelety upravíme a studeným máslem na špičce nože omeletu potřeme (tzv. "glazírování"). Pak ji posypeme jemně nakrájenou petrželkou. Omeletu můžeme nechat i jen sklouznout z pánve na předehřátý talíř, pak teprve ji naplníme a posypeme petrželkou.



ZIMNÍ OMELETA  S CIBULÍ A SLANINOU. ZIMNÍ OMELETA  S CIBULÍ A SLANINOU.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,94 | Hodnotilo: 905 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz