VEJCE V ŽUPANU (v lístkovém těstě).

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / VEJCE / 




INGREDIENCE: 4 vejce, 30 g másla, 1 sardel, trochu mléka, 1 žemle, pepř, hořčice, 1 lžička petrželky. Těsto na obalení: 120 g tuku, 120 g hl. mouky, 1 žloutku, 1 lžička citrónové šťávy, 3 lžíce vody, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky a z tuku a z ostatních přísad vypracujeme obvyklým způsobem lístkové těsto, dvakrát je přeložíme, necháme odpočinout a pak vyválíme na plát. Krájíme čtverce tak veliké, aby se do každého dalo zabalit vejce. Vejce uvaříme natvrdo, rozpůlíme po délce a vybereme žloutky, které utřeme se sardelovým máslem, máčenou prolisovanou žemlí a s ostatními přísadami.. Bílkové půlky naplníme nádivkou, přitiskneme k sobě a zabalíme je do těsta podobně, jako když děláme jablíčka v županu. To znamená, že svážeme k sobě vždy dva a dva protější cípy těsta. Zbylým vejcem potřeme povrch koláčků, srovnáme je na plech a upečeme dozlatova. Podáváme je teplé se zeleninou nebo jako pečivo k čaji nebo k vínu.



VEJCE V ŽUPANU (v lístkovém těstě). VEJCE V ŽUPANU (v lístkovém těstě).



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,92 | Hodnotilo: 514 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz