VAJEČNÁ TLAČENKA

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / VEJCE / 




INGREDIENCE: 7 vajec, 200g majonézy, 200g kořenové zeleniny (větší mrkev a čtvrt celeru), 120g sterilovaného hrášku, 200g kapie, 20g práškové želatiny, 2 kyselé okurky, po špetce bílého pepře a soli, 2 lžíce octa.

POSTUP PŘÍRPAVY: Zeleninu očistíme a uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Necháme vychladnout a pak ji nakrájíme na kostičky, spolu s okurkami. Přidáme polovinu nakrájené kapie a 2/3 sterilovaného hrášku. Osolíme a opepříme. Želatinu připravíme podle návodu a smícháme s majonézou. Srnčí hřbet vyložíme pergamenem nebo alobalem. Na dno nalijeme trochu aspiku, necháme ztuhnout, poklademe zbylými kousky kapie a hráškem, lehce potřeme aspikem a dáme opět ztuhnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme je na větší kousky. Do majonézy s aspikem vmícháme nakrájenou zeleninu, ochutíme octem, přidáme vejce a lehce zamícháme tak, aby se vejce nerozdrobila. Připravenou směs vložíme do srnčího hřbetu a necháme v chladničce ztuhnout, nejlépe přes noc. Tlačenka musí být hodně tuhá, aby se mohla krájet na porce.



VAJEČNÁ TLAČENKA VAJEČNÁ TLAČENKA



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1020 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz