VELIKONOČNÍ ČESKÝ MAZANEC (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 


Tak tu máme zase Velikonoce

POSTUP PŘÍPRAVY: V 1 kg dobře přeseté polohrubé mouky rozdrobí se 250 g čerstvého másla, přidá se 6 žloutků, 250 g cukru, něco citronové kůry, anýzu, soli a dle potřeby mléka, aby bylo tuhé těsto a kvásek ze 40 g kvasnic. Naposled se přidá asi po 100 g hrozinek a loupaných sekaných mandlí a muže se dozdobit mandlemi, těsto se dobře vypracuje na vále a dá se kynout. Z vykynutého těsta se udělá jeden nebo dva bochníky a na plechu opět nechají vykynout. Poté se mazanec pomaže rozkvedlaným vejcem, nakrojí středem ve tvaru kříže jen asi do hloubky 1 cm a zvolna se ¾ hodiny peče. Nakrojením zabrání nepřípadnému odpadnutí vrchní kůrky, což se u mazanců rádo stává.



VELIKONOČNÍ ČESKÝ MAZANEC (Recept z třicátých let minulého století)    VELIKONOČNÍ ČESKÝ MAZANEC (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,86 | Hodnotilo: 1174 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz