STAROČESKÁ RAJSKÁ OMÁČKA (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




INGREDIENCE: Na vývar - 750 g hovězího zadního masa, 2 větší rozpůlené cibule, 1/2 celeru, 1 petržel, 2 mrkve, bobkový list, celé nové koření a celý pepř, sůl.
Na rajskou - 2 mrkve nastrouhané nahrubo, 1 najemno nakrájená nebo nastrouhaná cibule, 2 bobkové listy, celé nové koření a pepř, hladká mouka, rajčata v konzervě krájená nebo celá, 500 g rajčatové pyré (nikoli rajský protlak!!, dá se koupit např. v plusu, jinak dejte dvě konzervy rajčat), 100 g másla (nebo zlatá haná), špetka mleté skořice, cukr, sůl a pepř, mléko nebo smetana

POSTUP PŘÍPRAVY: Do vroucí vody s cibulí a očištěnou a na větší kusy nakrájenou zeleninu a kořením přihodíme maso. Vaříme, dokud není maso měkké, cca 1,5 hodiny. Maso zatím necháme ve vývaru, poté nakrájíme na plátky a podáváme s rajskou. Na másle osmahnout cibuli společně s nastrouhanými mrkvemi, bobkovými listy, novým kořením a pepřem. Smažíme cca 2 minuty, potom posypeme 2 lžícemi hladké mouky a ještě minutu smažíme. Zalijeme trochu vývarem z masa (asi 2 naběračky) a přivedeme k varu. Přidáme celou konzervu rajčat a rajčatové pyré, skořici, asi 2 lžičky cukru a vaříme 15 minut, až se rajčata rozpadnou. Dle potřeby přilévat vývar. Nakonec vyberte koření, přidejte trochu mléka nebo smetany na zjemnění chuti a ponorným mixérem rozmixovat.



STAROČESKÁ RAJSKÁ OMÁČKA (Recept z třicátých let minulého století) STAROČESKÁ RAJSKÁ OMÁČKA (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,90 | Hodnotilo: 615 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz