ŠPENÁT (Recept z třicátých let minulého století)

Právě se nacházíte: Home / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 



POSTUP PŘÍPRAVY: Lístky špenátu se oberou, několikráte ve vodě vyperou, až v nádobě, ve které se pere, nezůstane žádný písek. Vaří se asi 5 minut v odkryté nádobě, jen v málo vodě se špetkou sody, pak ocedí, useká nebo umele na masovém strojku, po něm umele se též ½ ve vodě máčené vymačkané žemle. Na kastrolu usmaží se na másle nebo na slanině drobně krájená cibule a přidá se lžíce mouky. Když to zežloutlo, dá se do toho usekaný špenát, osolí, podlije částí vody, v níž se vařil, není-li hořká, a částí polévky, přidá dle chuti buď kostka cukru, nebo česnek se solí utřený a dusí asi ¼ hodiny. Poté se odtáhne na kraj plotny a před podáním může se do něj zamíchat žloutek. Též lžíce sladké smetany dodá špenátu jemnosti. Nebo se místo polévkou podlije sladkým mlékem. Takto upraveným hustým špenátem mohou se plnit slané omelety a podávat se salátem nebo jinou zeleninou. Také se mohou naplněné uložit do vymazaného pekáče, zalít trochou mléka a rozkvedlaným vejcem a zapéci

 



ŠPENÁT (Recept z třicátých let minulého století) ŠPENÁT (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,88 | Hodnotilo: 626 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz